analize hormonale la un CM neregulat

analize hormonale la un CM neregulat | Autor: madaluta

Link direct la acest mesaj

fetelor,stiti voi cumva, din experienta asta vasta a voastra in ce zile ar tb sa fac analizele hormonale dc am un CM neregulat? eu am avut in:
martie-35z ,apr-30z ,mai-35z
iunie-31z ,iulie38z ,aug-32z
sept-37z ,0ct-32z ,nov-35z
dec-34z ,ian-31z
Trei medici mi-au prescris pana acum sa le fac in zilele 14 si 21, si nu au tinut cont de lungimea CM ,dar mie nu mi se pare corect.eu pot avea ovulatie si in z 21 si cred k nu sunt relevante dc nu le adaptam la durata fiecarui CM.voi ce parere aveti? oare tb sa mai caut si un al 4 lea medic?
va pupic si sper sa ma ajutati....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

madaluta
Analizele hormonale stiu ca se fac in ziua 3( LH, FSH,Estradiol). asteapta si alte pareri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Madaluta: imi pare tare rau ca ai un CM asa de neregulat... Nu stiu ce sa-ti zic de analizele din ziua 14 si 21. Dupa cate am mai citit pe aici ar trebui sa estimezi data urmatorului ciclu, scazi 14 din ea si afli data la care ar trebui sa faci analizele din perioada ovulatiei si la fel, din acea data estimata a urmatorului CM scazi 7 ca sa afli cand trebuie facute ultimele analize (cele aferente zile 21 la un CM regulat de 28 de zile). Asta e parerea mea. Primele eu zic ca le poti face in ziua 3 fara pb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Tabithamultumesc mult pt ambele raspunsuri(si cel de la IAD/ISA)esti o draguta k de obicei.Sa ne dai vesti bune cat mai repede. avem nevoie de ele ca de aer.te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

madaluta: Multumesc. Cu cat vom da mai mult de la noi, cu atat vom fi mai bogati. Am zis, am zis!

Mergi la inceput

Chiar niciuna nu aveti CM neregulat?Nu ma puteti ajuta si pe mine?Eu am incredere in voi mai mult decat in medicii din C-ta...va pup si poate imi ziceti si mie cum ati procedat voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Madaluta, "analizele de ziua 3" (FSH, LH si estradiol) le poti face in zilele 2, 3 sau 4 indiferent de lungimea ciclului tau. Dupa ce le faci pe acestea, mergi frumos la o monitorizare eco (gaseste un medic cu ecograf TV) incepand cu ziua 10 din 2 in 2 zile (vad ca cel mai scurt cm al tau este de 30 zile, deci ovulatia nu prea are cum sa fie inainte de ziua 14). Atunci cand se confirma ecografic ca ai ovulat fa analizele de ziua 14 estradiol si LH (care fie vorba intre noi nu sunt deloc importante ca cele de ziua 3, nici un medic nu le mai cere)... La fix o saptamana de la ovulatie faci progesteronul. Si ai rezolvat problema cu brio!!!

PS: Daca nu ai posibilitatea de a merge la eco, atunci ia teste de ovulatie si fa incepand cu ziua 10 cate unul pe zi pana se pozitiveaza (la orele pranzului). Din momentul cand ai test pozitiv, considera ca ovulatia va avea loc in 24-36 ore. Ti-am spus asta ca sa stii cand poti face analiza progesteronului.

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

maduta, dar tu chiar ai un CM frumusel...sa vezi la mine neregularitate cand intarzia cate 2-3 saptamani...
Asa cum ti-au zis si fetele de mai sus si eu stiu ca analizele hormonale - prolactina, FSH, LH, estradiol- trebuie sa le faci in a doua sau a treia zi de la CM.

Mi-ka

Mergi la inceput

Avalon:mi-ai dat raspunsul asteptat!!!!merci mult...oare eu de ce nu m-am gandit la monitorizare? de fapt pt mine monitorizare era doar pe CM stimulat si atunci n-as mai fi putut face analize hormonale...Dar altfel nu m-am gandit...
iti multumesc inca o data
va multumesc tuturor de pe forum k existati!
am ajuns dependenta de voi!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

quote:
Originally posted by madaluta

Avalon:mi-ai dat raspunsul asteptat!!!!merci mult...oare eu de ce nu m-am gandit la monitorizare? de fapt pt mine monitorizare era doar pe CM stimulat si atunci n-as mai fi putut face analize hormonale...Dar altfel nu m-am gandit...
iti multumesc inca o data
va multumesc tuturor de pe forum k existati!
am ajuns dependenta de voi!!!!!!!

BAFTA! Si nu uita: analizele din ziua 3 sunt cele mai importante!

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

care din analizele hormonale indica faptul k am sau nu ovulatie?

Mergi la inceput