Salutare burtici,
Am si eu o nelamurire:
Cum se calculeaza salariul in cazul concediului medical?
Iata la ce ma refer, mai exact:
1). In luna ianuarie 2006 am avut 8 zile de concediu medical cu 75% (cod 01) si pentru asta am primit cu aproape 3 milioana mai putin la salariu (de la 7 980 000 la 5 050 000 lei). Eu nu cunosc legislatia in domeniu si poate de aceea mi se pare exagerat, dar va rog pe voi sa ma lamuriti.
2). de la 01. februarie sunt in concediu medical cu 100% (cod 06) si am sa raman in concediu medical pana in 20 martie cand intru in prenatal. Intrebarea mea in acest al doilea caz este: sa ma astept la o scadere a salariului si in aceasta situatie (cocnediu cu 100 %)?
Va multumesc
Nu ai un fluturas pe ianuarie? E suspect de putin ce ai luat.Uite cum se calculeaza: se face media zilnica a veniturilor obtinute in ultimele 6 luni: se aduna toate veniturile brute si se impart la numarul zilelor lucratoare din aceste 6 luni. rezultatul se inmulteste cu 0,75 si apoi cu cele 8 zile(daca au fost lucratoare, daca au fost calendaristice, ia un calendar si vezi cate zile lucratoare inseamna). Suma obtinuta se adauga la cea cuvenita pentru restul lunii in care ai fost la serviciu.In ultimele 6 luni banuiesc ca ai avut serviciu, nu? Daca gasesti fluturasul, poti sa-mi scrii pe PM.DianaD 33+ sau 32+