Gradinite in Canada

Gradinite in Canada | Autor: irina2000

Link direct la acest mesaj

Care din voi are copiii la gradinita in Montreal )sau in restul Cnadaei ca sa fac si eu comparatie) spuneti-mi si mie cum e acolo, ca ceea ce am auzit eu imi face parul maciuca! In curand eu voi fi nevoita sa duc copilul la gradinita si habar nu am cum sa fac, care gradinita e mai buna, ce sa caut, de ce sa ma feresc,exista gradinite romanesti, parca nu as vrea ca copilul meu sa doarma pe jos si sa bea de la frigider. Voi ce a-ti facut? Sfatuiti-ma si pe mine de unde sa incep si cum sa procedez?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Banuiesc ca te referi la daycare, nu la JK sau SK care au program de 2.5 ore pe zi. Eu pot sa-ti impartasesc din experienta mea din Toronto. Din pacate, cam toate sint la fel in privinta stilului, difera preturile si conditiile. Nu vreau sa te sperii, dar copii dorm aproape pe jos, pe niste patuturi foarte joase pe care le insira educatorele unul linga altul in clasa. Si stau pe jos foarte mult, si cind se joaca si cind au ora de povesti sau alte activitati cu intreaga clasa. In rest - colorat, lipit, etc - stau la masute de dimensiunea lor. Au camera impartita in sectoare de activitate - jucarii, carti, crafts, etc. Educatoarele sint OK, prietenoase, zimbitoare si au grija de copii in limita posibilitatilor. Deci nu te astepta sa gasesti copilul sters la nas sau cu fularul legat ca lumea, astea sint skils-uri pe care trebuie sa le invete singur. Fata mea avea 3 ani cind a mers la daycare si cam asta era atitudinea pentru grupa lor. Banuiesc ca de copiii mai mici se ocupau mai atent.
Poti sa te interesezi de gradinite Montessori, cred ca sint si in Montreal, sint mai scumpe dar considerate mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Irina,

eu deocamdata n-am copii, dar planuim sa avem unul pentru la anul. Deci nu pot sa-ti dau un raspuns din experienta proprie, dar din cand in cand frecventez forumul www.quebec.ro unde sunt o gramada de romani din Montreal. Ma gandesc ca poate acolo vei gasi parinti care pot sa-ti raspunda la intrebare.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

hai nu te speria, ai copil mare deja!!!
cred ca peste tot copiii cam dorm pe saltele pregatite pentru somnic, si cred ca le cam place; fiica-mea a tipat doua saptamini acasa ca vrea sa doarma pe jos dupa ce a vazut cum se doarme la gradi....
cit despre laptele rece, l-a refuzat, asa ca bea acasa inainte de plecare o cana cu lapte caldut si la gradi papa doar sandvis si bea ceai cald....asta e solutia in germania;
in rest nu te speria degeaba ai sa vezi ca o sa ii placa la gradi;
(acasa nu sta pe jos cind se joaca?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Irina, nu vreau sa te supar, dar ai observat ca (,) copiii lor (nemti, canadieni, la fel) sunt mai rezistenti decat ai nostri? Eu zic sa nu-ti mai faci probleme ca o sa se adapteze repede. Sanatate multa! pa.pa.

Cristina

Mergi la inceput