Anexita cronica ?!

Anexita cronica ?! | Autor: sanziana72

Link direct la acest mesaj

Am citit pe un alt subiect pomenindu-se de anexita cronica si as vrea sa stiu si eu mai multe. Cum se manifesta ?

De cand mi-a venit ciclul (pe la 10 ani) nu m-am mai putut aseza pe nimic rece sau sa ma traga curentul in zona respectiva sau sa nu am chiloti super grosi si pantaloni sau sa imi fie rece la picioare...
Si nu sunt o tipa sensibila in rest, am facut si sport, am fost si pe munte iarna.
La un moment dat am zis sa fac o incercare ca poate sunt fite. M-am asezat ca toata lumea pe niste trepte de piatra. Pot sa zic ca in 10 minute au inceput sa ma doara ovarele, lucru care a continuat pana am ajuns acasa si am luat o pastila si un a trecut complet nici a doua zi.

Eu nu ma pot aseza nici pe iarba, nici pe banci metalice, pe nimic rece. Celelalte de ce pot ? Ca m-am saturat sa tot stau in picioare.

Intr-o seara pe la 28 de ani, cand m-am intors de la serviciu am avut niste dureri de ovare de ma tineam de burta. Dar n-am ajuns la medic ca eram in strainatate si pe atunci nu aveam asigurare. Dar am luat algocalmin si am stat cuminte la cald. In timp mi-a trecut, desi si acum ma doare mai rau ovarul respectiv cand sunt la ciclu, iar insarcinata am ramas de doua ori pe celalalt.

Ceva timp dupa faza asta am fost la un control si o ecografie si nu mi-au gasit nimic. Nu chist, nu anexita.

Totusi am aproape continuu o tensiune/durere surda in ovare, mai ales daca mi-e frig in zona respectiva.

Singurele momente in care nu am avut aceasta problema au fost in timpul sarcinii. Nici nu imi venea sa cred ca se poate trai fara sa te doara aproape continuu ovarele! Pentru mine a fost o descoperire fenomenala.
Ma rog, ma tragea burta, dar era alt tip de durere, ma durea altceva, nu OVARELE!

Parca dupa sarcina s-au mai imbunatatit lucrurile putin, dar nu mi-a venit decat de vreo 3 ori ciclu, asa ca inca nu am revenit chiar la normal.

Mai are cineva problema mea ? Si stie ce e ?

Poate fi legat si de o problema hormonala ? In urma nasterii m-am ales cu o tiroidita cu hipotiroidie.

Multumesc pentru raspunsuri.

Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph

Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Da, eu am anexita cronica.
A inceput ... fulminant, cu o metroragie de 6 luni, de eram sigura ca mor, asta e.
Nu se mai oprea, nu stia nimeni ce sa-mi faca, mi-au propus... histeroctomie.
N-am acceptat.

Au urmat dureri crunte, in final m-am operat.

Rezultatul?
Am ramas cu trompe compromise, sterilitate primara.
Trebuie sa fac FIV, e singura sansa sa mai fac copii.

Spre deosebire de a ta, anexita mea a fost "tacuta" pina la faza critica: ma jenau putin de tot ovarele, atit.
Dureri adevarate n-am avut pina n-am ajuns la cutit.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loneanbianca spune:

Si eu sunt foarte sensibila la frig. Si vara la mare daca stau cu slipul ud imediat ma dor ovarele.Trebuie avuta mare grija...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu am anexita cronica de aproape 10 ani. A inceput ca o anexita normala, am facut f multe tratamente si in final s-a cronicizat. Cu toate astea nu am dureri asa cum ai tu, nici de operatie nu s-a pus problema, e adevarat ca evit sa ma asez pe chestii reci dar nici nu a devenit un chin pentru mine. Am ramas si insarcinata. Ma gandesc ca in timp voi avea probleme dar deocamdata am invatat sa traiesc cu boala asta. Imi pare rau ca e asa suparator pentru tine!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Daca imi puteti raspunde: in urma carui tip de test se descopera daca este vorba de anexita? Am si eu deseori dureri, dar la ultimul consult facut in iulie anul trecut doctorul mi-a spus ca nu am nici o problema. Trebuie facut ceva suplimentar (mi-a facut atunci si Papanicolau si secretie)?
Multumesc de raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Ramonai, nu cred ca exista un test special care sa descopere anexita. Anexita inseamna inflamarea anexelor,adica a trompelor uterine si a ovarelor si cauza poate fi expunerea la frig sau infectii transmile pe cale sexuala.
Netratata duce la infertilitate din cauza ca trompele pot fi afectate de multe ori iremediabil.
De multe ori anexista e insotita si de alte infectii, de multe ori chlamydia . Daca aveti dureri abdominale si mai ales in dreptul ovarelor, daca sangerati la contact sexual sau daca vi se modifica secretia vaginala sau aveti toate astea la un loc.. fugutza la medic.

DIn proprie experienta, o anexita "tratata dupa ureche" acu 10 ani mi-a lasat acum slabe sanse de a obtine o sarcina si asta dupa operarea trompelor care au avut de suferit.

Se trateaza cu antibiotice puternice. Eu am tratat-o, injectii, medicamente, insa s-ar putea sa fi fost prea tarziu pentru mine.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:

Si eu am aceasta problema, si de vreo 12 ani! Necazul e ca si eu am incercat s-o tratez, dar fara efect! Mai nou am dat intr-o sciatica de toata frumusetea, cu toate ca evit, pe cat posibil, sa ies in frig! Si vara ma chinuie, iarna umblu cu 2-3 dresuri de PNA pe sub pantaloni..parca nu as avea nimic pe mine! Apropo de hormoni > cand luam AC nu prea ma dureau ovarele la ciclu-dar in celelalte zile sau la nor, aceeasi poveste!
NU MAI POT ! Si eu vreau sa scap de ea, si m-am saturat de antibiotice puternice! Daca aflati ceva despre cum s-o tratam, spuneti-mi si mie, va rog!
Eu personal m-am simtit mai bine cu Ketonal-dar vreau s-o vindec!
Sanatate maxima tuturor!

Mergi la inceput