Linte se da la copii si cum?
buna seara !
am doua intrebari de fapt:
1. daca se da linte la copilul mic de 1 an jumate si cum se pregateste ca sa fie gustoasa, sau daca se poate adauga la supa de legume, am luat din billa la punga, n-am gatit niciodata
2. legumixul, boiaua dulce de ardei se poate pune in mancarea copilului de 1 an jumate ? daca da se fierbe sau se adauga la final ? pe unele plicuri de boia scrie ca nu se supune prepararii ci se adauga la final.
merci frumos
Lia
Raspunsuri
cybip spune:
Eu ii dau linte de cand a facut 1 anisor, ii fierb lintea (rosie, ca mi se pare mai gustoasa) cu foarte putin delikat, la sfarsit adaug o bucata mica de unt...fii-mea s-a obisnuit, de fapt nu a refuzat-o niciodata, ei chiar ii place. Iar legumixul sau chestiile astea care dau gust la mancare eu mereu le fierb, nu le adaug doar la sfarsit fara si dau cel putin un clocot.
Mada spune:
cybip, scuumpa, cum ii dai lintea? doar cu unt?
cu alte legume si carne, sau doar cu carne? chiar are sor-mea p punga si rosie chiar si ne tot intrebam cu sa o facem
pupici
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
denizel spune:
Lintea se fierbe dupa ce a fost lasata la inmuiat vreo 3-4 ore. Am observat ca se fierbe mai repede in apa putina, cat sa o acopere.
Dupa ce a fiert, se poate adauga in supe de legume, si se pot face toate retetele cu carne stiute, doar ca in loc de carne se pune linte.
E super, super gustoasa si, mai ales sanatoasa.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
roxanaz spune:
eu iau linte rosie din metro, in punga, este decorticata si fierbe foarte repede. o fac supa-crema (am invatat reteta de la niste turci) cu morcovi, pastarnac si ceapa. se serveste cu menta si lamaie. este foarte gustoasa. se mai poate face garnitura ca mazarea, la carne.
despre intrebarea nr. 2 - eu nu pun delikat de nici un fel in mancare - glutamatul ala de sodiu nu face nimanui bine, mai ales nu copiilor. boia de ardei dulce fara coloranti sau mai stiu eu ce, da.
Roxana
narcisa spune:
Desi nu sint chiar afoana in ale gatitului, am incercat de doua ori, nu pot sa reusesc sa fierb lintea si pace! E adevarat nu am lasat-o la inmuiat. In rest s-a facut pulbere si am aruncat-o. Acum am luat o conserva cu línte fiarta, macar sa vad cum e la gust si cum arata fiarta, poate ma mai incumet cindva la o a treia incercare!
narcisa
roxanaz spune:
Narcisa, ti-a placut macar aia de la conserva? cauta in supermarket pungi cu linte prefiarta, e mult mai comoda!
narcisa spune:
Roxana, inca n-am desfacut-o, am luat-o simbata la ultimele cumparaturi. Da la pungi m-am tot uitat pe aici si n-am vazut! Mai caut!
Multumesc de idee!
narcisa
cybip spune:
Mada, eu mereu ii dau linte si asta pentru ca la noi se manaca linte si consider ca e un aliment bun. Eu o prepar astfel: spal lintea f bine, o pun la imuiat cu apa fiarta, nu mai mult de o ora. Apoi o pun la fiert cu putin delikat (eu adaug delikatul la inceput) si apa cat sa o acopere, pun capac la vas, si fierbe asa incet cred ca vreo 45 minute. O vezi tu ca se inmoaie bine la fiert, iar daca totusi mai are nevoie, mai adaugi apa fiarta peste. Untul il pun la sfarsit dupa ce am scurs apa (daca e cazul). Eu nu fierb inca pieptul de pui sau vita pentru bebe alaturi de legume...inca i le fierb separat. In genere ii dau linte cu pui (poate fi si sos de rosii la pui, sau orice sos) si mai rar cu vita.
Dorsilia spune:
dar greu se misca site-ul asta, stau o gramada sa mi se deschida o fereastra.....
linte rosie decorticata am cumparat si eu, prefiarta nu am vazut, oricum asta era singurul sortiment pe raft, de provenienta din Liban este...o s-o incerc sa vad ce gust are...eu avand probleme cu colesterolul, asta mic cu constipatia, sper sa o putem manca si sa ne si foloseasca ... adica sa reusesc eu s-o prepar mancabila
cybip spune:
Dorsilia e f buna lintea asta din Liban, e gustoasa, ai sa vezi... Sa ne spui si noua daca ti-a placut. Iar daca ai copilul constipat baga si doua - trei picaturi de ulei de masline extravirgin in farfuria lui, si-o sa scape de constipatie in 3 zile.