Cosmetica Naturista

Cosmetica Naturista | Autor: Loma

Link direct la acest mesaj

tot cautand diverse creme, sampoane, lotiuni miraculoase prin comert, am ajuns la concluzia ca tot natura e solutia cea mai buna.

va propun un subiect in care sa invatam unele de la altele, sa traim mai sanatos si de ce nu mai ieftin, cum sa ne preparam singure acasa o lotiuni pt. corp, pt. par sau curatarea tenului, cat mai naturale, simple si rapide.....

si daca tot l-am deschis eu, incep eu cu un ceai ptr. par, sursa Formula As.

Se iau cantitati egale (cate un pumn) de urzica, frunze de nuc, frunze de mesteacan, frunze de soc si o tulpina de rostopasca si se pun in 2 l de apa rece. Se incalzeste apa pana sta sa fiarba, apoi vasul se acopera cu un capac si se lasa sa stea 5 minute.
Cu jumatate din infuzie se spala parul (cu sapun de casa), dupa care se clateste cu apa. Cealalta jumatate se toarna pe cap si se lasa sa actioneze cateva minute asupra firelor si radacinii. Nu se mai clateste parul.

Loma

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Super subiect.
Sa ma scuzati,dar eu am "googalit" si asa mi-am adunat niste masti intr-un folder..asa ca nu mai stiu sursele..
Masca pentru decolteu si sani - se prepara din 4 linguri argila, 4 lingurite miere lichida si 6 linguri ceai de musetel. Netezeste si curata pielea sensibila din aceasta zona in doar 15 minute.

Masca impotriva matretii
Ingrediente:
- 50 ml ulei de jojoba
- 4 picaturi ulei de eucalipt
- 4 picaturi ulei de lavanda
- 4 picaturi ulei de rozmarin
Preparare:
Se iau 2-3 linguri din acest amestec, se incalzesc usor si se aplica pe pielea umeda a capului si pe parul umed, spalat in prealabil. Se acopera capul cu o folie de plastic si cu un prosop.
Se lasa sa actioneze 1 ora si apoi parul trebuie spalat si bine clatit.

Masca impotriva matretii
Amestecati un pumn de urzici cu doua linguri de ulei de masline. Aplicati pe pielea capului, evitand pe cat posibila aplicarea de- a lungul firelor de par si lasati sa actioneze timp de un sfert de ora. Clatiti din abundenta cu apa calduta.

Masca de miere pentru intretinerea decolteului
Ingrediente:
- 1/2 cescuta de miere de albine
- 1/2 cescuta ulei de porumb
- 1 galbenus de ou
Preparare:
Amesteca cele trei ingrediente pana la omogenizare. Curata-ti decolteul cu putin alcool diluat cu apa si sterge pielea cu un prosop uscat.
Aplica pe pielea uscata amestecul si lasa-l sa actioneze timp de o jumatate de ora. Clateste-te cu apa calduta sau sterge-ti pielea cu tifon.

Pt sani-se fierb felii de mere in putin lapte.Apoi se paseaza si se face un fel de piure cu care se ung sanii.
Acum..eu inainte de a-mi pune masca pe sani,sau fata imi exfoliez fata sau zona de "actiune",pun masca..iar cand pun pe sani,ma infoliez.
Sucul de mere aplicat pe sani e foarte bun tonifiant.

Gata pt seara asta.Dupa cum se vede eu m-am axat pe masti pt sani si par,am una si pt celulitaPt fata de obicei imi cumpar.
pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

masca hidratanta pt ten
un galbenush, o linurita de miere si o lingurita de crema de fata, se amesteca, se pune pe fata si se lasa cca 15 minute dupa care se clateste cu apa calduta. nu se pastreaza mai mult de 3 zile la frigider. ( a facut minuni pt mine iarna, cand mi se lua pielea de pe fata bucati bucatele)
si un pont f bun: daca nu aveti demachiant incercati cu iaurt, la mine a functionat, mai mult chiar, a venit pisica si mi-a lins fatza

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Loma, buna idee ai avut cu acest subiect, eu chiar ma gindeam sa deschid unul asemanator zilele trecute.
Imi aduc si eu contributia cu o compresa pentru curatarea tenului, incercata pe pielea proprie cu rezultate bune.
Intr-un vas cu apa fierbinte se pun: 2 plicuri ceai de musetel, 2 lingurite de miere si o lingurita suc de lamiie. Se face o infuzie timp de 15 minute (sau pina incepeti sa transpirati abundent pe fata), tinind capul acoperit cu un prosop deasupra vasului cu apa. Apoi se ia un prosopel curat si se inmoaie in "ceai", dupa care se pune pe fata si se lasa pina cind prosopul se raceste. Se repeta procedura de citeva ori si apoi se sterge fata cu prosopul folosit pe post de compresa. La sfirsit se spala fata cu apa rece.
Reteta originala era cu ceai verde si zicea ca netezeste ridurile fine si face un ten frumos. Eu n-am avut ceai verde atunci dar a mers si cu musetel foarte bne. Mi-am facut aceasta compresa 2 seri la rind si mi s-a curatat fata foarte bine. De la lamiie am avut o senzatie de usturime foarte foarte minora fara efecte secundare negative.
Eu ma gindeam la ceva ce as putea folosi pe post de sampon ca m-am cam saturat de toate nebuniile pe care le-am incercat. Am parul foarte fin, pufos si drept, cu tendinte de ingrasare si care se incilceste repede. Deocamdata ma spal pe cap o data la 2 zile. Auzisem de o varianta cu ou si lamiie dar n-am incercat-o....inca...
Ar fi bine daca "retetele" postate aici ar fi cu ingrediente la care are acces tot omu', ca degeaba ma gindesc eu la frunze de nuc si de mesteacan daca n-am de unde sa le iau....
Astept cu interes si alte "retete" naturiste.

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Eu una prefer produsele controlate din punct de vedere tehnologic, si nu numai. Nu zic ca nu e bine ca din cand in cand sa mai folosesti o masca de fructe sau alte chestii, dar pe termen lung nu fac nici un bine, dimpotriva.Asa ca eu sunt pentru produse de calitate, sa nu regret pe la 40 de ani (hi, hi).

Mergi la inceput

delidana,pai retete cu frunze si alte minunatii care nu se gasesc la noi nu are rost sa le postez,pt ca nu le-as putea incerca.
Cele pe care le-am scris le-am incercat pe propria piele,cu mentiunea ca la masca pt matreata in loc de ulei de jojoba am pus de masline..nu aveam si nici n-am gasit.Dar mai caut..
Pt celulita,se iau alge de la farma naturista,le lasi in apa sa se rehidrateze(nu stiu daca asta-i cuvantul potrivit,da intelegeti voi).e bun si "praful" de alge si apoi le aplicati pe zonele cu probleme.Trebuie sa va impachetati sa se formeze un fel de sauna ca sa patrunda mai bine in piele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loneanbianca spune:

Foarte misto subiectul deschis!!

Bianca
http://community.webshots.com/user/biancaloneanPoze[/url
"Traim intr-o era in care pizza ajunge la noi acasa mai repede decat
politia."
-- Jeff Marder.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Imi place la nebunie acest subiect pt ca eu imi fac masti naturale dar niciodata nu ai prea multe.(o sa le iau si pe astea)
O sa scriu si eu o masca care eu am incercat-o si e buna
-Masca pentru ten uscat:galbenus de ou+ulei de masline(dar se poate folosi si ulei de mancare)+suc de lamaie
Galbenusul de ou se se freaca cu o lingurita de ulei de maslineiar la sfarsit se adauga cateva picaturi de lamaie.
Sper ca stie toata lumea ca inainte sa aplici o masca de pun comprese caldute de tifon imbibate in ceai.
Va pup pe toate si iti multumesc Loma pt acest subiect deschis

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca si eu tot din Formula AS le iau

Mergi la inceput

Mai am o masca pt decolteu cu capsuni:
Zdrobiti 2-3 capsuni proaspete si bine coapte si amestecatile cu o lingurita de miere.Intindeti amestecul uniform peste decolteu.Dupa o ora spalati cu apa calduta combinata cu cateva picaturi de lamaie

"INVIDIA DEZLEAGA LIMBILE OAMENILOR ASA CUM ADMIRATIA LE AMUTESTE"

Mergi la inceput

Ana-Maria,sigur masca e pt ten uscat?Te intreb pt ca eu stiu ca sucul de lamaie e astringent si de obicei folosit in mastile pt ten gras,sau in mastile pt par gras.Eu folosesc,dar am tenul mixt si tot parca mi se strange toata fata.
pupici.

Mergi la inceput