streptococ hemolitic grup B

streptococ hemolitic grup B | Autor: geliza

Link direct la acest mesaj

In cultura de col mi-a iesit asa ceva iar dr mea de familie sustine sus si tare ca ea nu a mai intalnit asa ceva...ca sa repet analiza...ca nu e posibil...eu stiu ca am mai citit parca pe-aici despre acest strptococ...ce tratament ati luat voi si in ce doza? stiu ca avem voie augmentin, la care a iesit si sensibil...am 12 sapt.

Eliza , si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
________________________
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Eliza, intreab-o pe cataghe. Sunt sigura ca te va ajuta cu informatii profesionale.
Felicitari pentru sarcina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Geliza si eu la 9 saptamani am fost depistata cu streptococ clasa B, care este si nu este periculos in sarcina. El trebuie tratat. Este un microb pe care il produce organismul tau. Trebuie urmarit pe tot parcursul sarcinii. In ultimele saptamani se repeta din nou analiza si daca este pozitiv se cam merge pe varianta cezariana. Bebe se infecteaza din secretiile mamei si poate avea consecinte destul de grave. De asemenea daca nu este monitorizat poate duce la nastere prematura. Eu am primit tratament cu ospen. Acum urmeaza sa refac analiza. Eu am 17 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,

In Canada analiza asta se face la 35 de saptamani. Eu am avut, nu mi s-a dat nici un tratament, dar doctorul mi-a zis ca atunci cand ma duc la spital sa nasc sa spun de la inceput ca am steptococul cu pricina. Ideea era ca trebuia sa-mi administrze antibiotic timp de 4 ore inainte sa nasc. La mine n-au mai apucat 4 ore, mi-au dat doar 2, au facut analize la bebe dupa ce s-a nascut (nu cezariana, care-i la mare pret aici) si totul a fost OK.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

multumesc pentru raspunsuri...
fetele din bucuresti, pe la ce laboratoare ati facut analiza asta? cum ati procedat, v-a recoltat un medic ginecolog la laborator sau in cadrul vreunui cab de gineco? eu sunt cam circumspecta in ceea ce priveste modul in care a fost prelucrata aceasta analiza si as vrea sa o repet in bucuresti

Eliza , si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Eu am avut streptococ de grup B...a iesit la analiza de 28 sapt...urmat tratament cu eritromicina de 400 mgr, 5 zile, la 6 ore...fara efect...la 35 de sapt. a iesit iar...urmat tratament la fel cu eritromicina de 450...la 37 de sap. si 2 zile am nascut natural cu peridurala si perfuzie cu antibiotic pentru streptococ..Bia, fetita...perfect sanatoasa...cred ca nici acum nu am scapat de streptococ...unii doctori ziceau ca e sensibil in fapt numai la tratament cu ovule cu iod, dar eu nu stiam daca sunt alergica si mi-a fost frica sa iau in sarcina sa nu afecteze bb...la controlul de 6 sapt. o sa intreb ce pot sa fac pentru nemernicul de microb ca sa scap de el ca sigur e tot acolo!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Mie perfuzia mi-au pus-o cu 10 minute inainte sa nasc...deci nu stiu daca a avut efect!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Eu am facut la Centru Medical Unirea...mi-a recoltat o asistenta...pur si simplu m-am dus si am cerut analiza secretie vaginala!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:Geliza eu am facut analiza asta inainte sa raman insarcinata la noi la maternitate. M-a costat 150.000 lei si mi-a dat rezultatul intr-o ora. Mie mi-a gasit candida.

Emilia 14+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

si mie mi-a gasit acest streptococ b inca din saptamana a 9-a, ginecologul la care mergeam atunci mi-a dat augmentin, dar eu nu l-amm luat pt ca m-am super documentat pe net si de la alti doctori si am aflat ca nu imi influenteaza cu nimic sarcina, la nastere e problema. deci, actualul doctor cu care o sa si nasc (eu am 21 de saptamani) mi-a zis ca acest steptococ vine si dispare de cateva ori pe parcursul sarcinii si nu are rost sa il tratez cu antibiotic la nesfarsit. voi repeta analiza in preajma nasterii si daca mi se gaseste din nou mi se va administra in travaliu antibiotic si lui bb o sa-i dea tot ceva antibiotic imediat dupa nastere. o prietena care avea si ea streptococ b a nascut marti si a fost supusa acestui tratament de care va zic. doctorul zice ca e f bine si ea si bb, nu au nimic. deci, mai ganditi-va cu antibioticul luat in primele luni, eu n-as fi atat de sigura ca sunt inofensive, chiar daca asa e mentionat pe instructiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Eu o sa-mi fac analiza asta la Clinica Romar, sediul din Sincai - acolo am medicul de familie si imi fac si restul analizelor. Costa 35 RON cu tot cu recoltare ( asta se face de obicei intre orele 12-14).Am mai aflat ca te poti duce la Medsana unde costa 56 RON, la Medicover unde costa tot 56 RON (la sediul de pe Plevnei recoltarea se face numai intre 7,45-8,15, inclusiv sambata), la CMU unde costa 68 RON (am citit pe nnet ca bine e sa te duci la sediul de pe Clucerului si sa intrebi de doamna Ani , care ia probele f usor).DianaD 30+

Mergi la inceput