O putem cununa pe nasa de botez a fetitei noastre?

O putem cununa pe nasa de botez a fetitei noastre? | Autor: gegea

Link direct la acest mesaj

Sunt intr-o mare dilema si nu stiu ce decizie vom lua, dar ideea este ca trebuie sa reactionam cat mai repede.
Nasa de botez a fetitei noastre se marita in vara aceasta si ne-a propus sa le fim nasi. In prima faza, am ras pentru ca stiam ca e imposibil, numai ca ea deja a discutat cu un preot care a dat unda verde acestei posibilitati. Ea e clujeanca si tot acolo se va derula si marele eveniment.
As vrea sa stiu insa cum sta situatia vis-a vis de biserica si de conceptele religioase. Voi cum stiti? E cineva acolo sus care s-ar opune?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

da, nu e nici o contradictie

ca sa fii sigura intreaba un preot

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Nu cred! Adica eu stiu o situatie asemanatoare! Si nasii-verisorii mei, auavut drept nasa la botezul copilului pe cea care ulterior le-a devenit fina!..Succes si sa va traiasca finii!

quote:
Initial creeata de gegea

Sunt intr-o mare dilema si nu stiu ce decizie vom lua, dar ideea este ca trebuie sa reactionam cat mai repede.
Nasa de botez a fetitei noastre se marita in vara aceasta si ne-a propus sa le fim nasi. In prima faza, am ras pentru ca stiam ca e imposibil, numai ca ea deja a discutat cu un preot care a dat unda verde acestei posibilitati. Ea e clujeanca si tot acolo se va derula si marele eveniment.
As vrea sa stiu insa cum sta situatia vis-a vis de biserica si de conceptele religioase. Voi cum stiti? E cineva acolo sus care s-ar opune?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Pai daca spui ca un preot a dat unda verde, inseamna ca Biserica nu se opune... Mergeti la el pt cununie si gata...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

quote:
Originally posted by ralnied1

Pai daca spui ca un preot a dat unda verde, inseamna ca Biserica nu se opune... Mergeti la el pt cununie si gata...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!

Pai, daca era asa simplu, nu mai cream topicul...
Eu stiu si sunt sigura ca multi dintre preotii nostri nu isi fac treaba asa cum trebuie, iar educatia mea crestina imi zice ca se contrazic oarecum cele doua posturi (de nasa si de cumatra).
Am nevoie de o parere avizata, nu de presupuneri si de tras de manca ca de fapt raspunsul il gasesc chiar in intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:
Originally posted by gegea

Am nevoie de o parere avizata, nu de presupuneri si de tras de manca

Atunci ia frumusel calea bisericii...

Raza de soare

Il iubesc pe cel mai bun ! ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

quote:
Originally posted by Raza de soare

quote:

Raza de soare

Mai fratilor, chiar nici o intrebare nu poti sa adresezi pe forumul asta?
Pana la calea bisericii, am gasit mai aproape forumul asta. E vreun bai?
Nu raspundeti, dragilor, daca nu stiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

quote:

quote:
Originally posted by Raza de soare

quote:

Raza de soare

Mai fratilor, chiar nici o intrebare nu poti sa adresezi pe forumul asta?
Pana la calea bisericii, am gasit mai aproape forumul asta. E vreun bai?
Nu raspundeti, dragilor, daca nu stiti.

Pai tocmai pt ca ai cerut o parere avizata, te-am indrumat spre biserica. Din cate stiu, aici nu sunt preoti sau fete de preoti.

Raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

eu cred ca nu e nicio problema, de vreme ce nas de botez iti poate fi oricine, indiferent de gradul de rudenie, de altfel si nasi de cununie iti pot fi rudele
numai casatorie nu poate avea loc intre nasi si fini
asa zic io dupa mintea mea, dar asa cum au zis si fetele intreaba si alti preoti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Eu stiu ca "pomana" nu se intoarce. Atunci cand botezi sau cand cununi se zice ca faci o pomana, de aceea cumatrii nu-si boteaza copii unii altora sau finii sa boteze nasilor.

Dpdv religios am gasit numai despre www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm" target="_blank">casatoria intre rude spirituale .

kiss

"Nu fi trist daca nu ai fost remarcat. Fii trist daca n-ai facut ceva remarcabil." Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrycalu spune:

Buna,eu sunt cununata de cumatri mei,am intrebat la doua biserici daca se poate,si au spus ca da,eu ii botezasem baietelu,apoi ei neau cununat,deci este posibil
28 +Robert

Mergi la inceput