crema de zahar ars

crema de zahar ars | Autor: DanielaLaura

Link direct la acest mesaj

Poate cineva sa ma ajute cu cantitatile pentru crema de zahar ars?
6-8 oua, 2 cani zahar, 2 l lapte?
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

8 oua la 1 l de lapte. zahar...cat vrei de dulce

MirelaV
pupicei pe burticei

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66885" target="_blank">Racusori


Calitati: cea mai mare calitate a mea este aceea ca nu am decat un singur defect. Defecte: defectul meu (singurul de altfel) este acela ca nu am nici o calitate..., dar ramane intre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu fac cu 6 oua la un litru de lapte, 6 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, mai pun si un pliculet de ness pt. o aroma deosebita si 6 linguri de zahar pt. ars.

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Mie imi iese super la cantitatile astea:
6- 8 oua se amesteca cu 300gr. zahar, pana se albesc, apoi se adauga 1l. lapte;
separat se ard 150gr. zahar , se intinde pe peretii vasului, iar peste vii cu compozitia amestecata
Pofta buna! E delicioasa!

Kasi si Victoria ( 23 iulie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/kasivitan/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

eu fac la 4 oua un kg de lapte stiam ca la 8 oua pui 2 kg lapte uite aici reteta de crema

Ingrediente:
8 oua, 200 gr. zahar, 1/2 baton vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat, 2 litru lapte, 200 gr. zahar pentru ars

Mod de preparare
Se freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu zahar ars, se toarna compozitia in forma. Se punela cuptor . Crema este fiarta atunci cind se desprinde de pe marginile formei. Se Se serveste cu siropul pe care si-l lasa.



nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu tot din 4-5 oua la 1 litru de lapte fac crema de zahar ars.8 oua mi se pare prea mult.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu fac asa:
6 oua,1 L lapte,6 linguri de zahar,2-3 pliculete de zahar vanilat,+5-6 linguri de zahar pentru ars.
Bat ouale cu cele 6 linguri de zahar(mai poti pune 2-3-4 linguri in plus,depinde de cat o vrei de dulce,dar reteta o am 1 ou-o lingura de zahar,eu mai pun 3 linguri ca noua ne place mai dulce) si cu zaharul vanilat,adaug laptele rece,mai amestec putin si gata. Intr-o cratita pun 5-6 linguri de zahar,le las pana se topesc (dar sa fii atenta sa nu se arda),dau cratita de pe foc si o rotesc ca sa se intinda peste tot.Dupa ce sa racit adaug compozitia,o bag la cuptor si o las cam 15-20 minute (depinde de cuptor cum coace),o probez cu o scobitoare.
Pofta buna!

Catutza si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Eu fac dupa urmatoarea reteta si imi iese super:
1l lapte, 8 oua, 16 linguri zahar (8 le caramelizezi si 8 in lapte), esenta rom, coaja de lamaie si portocala. De obicei o fac la bain-marie si apoi o rastorn pe platou si o ornez cu frisca, ca pe un tort, dar se poate face si in tava la cuptor ca orice alta prajitura, iese si asa.
Pofta buna!

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Reteta mea are si stafide. Pe la jumatatea timpului de coacere se presara multe stafide spalate bine, in fucntie de cum nimeriti momentul se vor lasa pana pe la jumatatea compozitiei, dar se intampla sa ramana si toate deasupra. Oricum ii dau gust bun.

Mergi la inceput