Casatoria cu un cetatean strain

Casatoria cu un cetatean strain | Autor: Catalin

Link direct la acest mesaj

Subiect initial: "Casatorie cu un cetatean strain"
postat de silvia.s, 29/10/2004, 21:34:38


Va scriu pentru ca sunt total bulversata de birocratia care inunda pana si maritisul. Logodnicul meu este american si planuim sa ne casatorim in Ro in aprilie anul viitor.
Pana aici, toate bune si frumoase.
E, problema apare in momentul in care ne incurcam in hartii si programari.
Din pacate, nu vom face cununia religioasa in tara, deci, vom evidentia -o pe cea civila printr-o receptie la un restaurant decent.
Intrebare: avand in vedere ca va trebui sa purtam un interviu la ambasada USA(pe care il va programa ambasada cand va avea chef, sa facam analize(care expira in 14 zile), , cum vom sti cand sa programam cununia civila si restaurantul? asta ca sa fie si actele in termen, adica neexpirate, si sa mai gasim si un restaurant care sa ne placa, asta ca sa nu mai vorbesc de sfatul popular unde trebuie sa ne rezervam ora.
Voi cum v-ati descurcat in situatii asemanatoare?

Please, Heeeeelp



raspuns postat de roxanak, 30/10/2004, 10:17:01

In aceeasi situatie am fost si noi, numai ca nu am luat totul atat de tragic.

In decembrie 99 ne-am hotarat sa ne casatorim si am inceput sa ne interesam ce acte ne trebuie (sotul fiind neamt). El a umblat in Germania dupa ele, eu in Romania (primarie, ambasada, ministerul de justitie si externe ptr. apostila).
In aprilie, sotul meu avea planificat concediu, asa ca evenimentul trebuia sa se petreaca in aceasta perioada.
Si noi am facut doar cununia civila.
Inainte sa vina sotul meu in tara, m-am dus pe la restaurante,sa vad ce si cum. Am gasit un restaurant foarte frumos, le-am explicat cum sta situatia, ca pot sa-i anunt doar cu cateva zile ianinte de eveniment, deci totul trebuie facut repede si au spus ca nu e nici o problema, mai ales ca ma pregatisem ca evenimentul sa fie in timpul saptamanii. Restaurantul e al unui hotel, asa ca are mai multe sali si spre surprinderea mea mi-au oferit sala fara nici un fel de taxa. Am platit un mic avans, am facut meniul si urma sa-i sun sa le spun numarul de persoane (eu doar puteam aproxima, ca nu stiam cine poate veni sigur) si data exacta.
Cand a venit sotul meu in Bucuresti, ne-am dus la ambasada, am mai pus doua stampile pe actele lui si am plecat la Brasov. Ne-am dus la primarie (era joi dupa-masa), am intrebat care e cel mai apropiat termen liber ptr. a ne casatori si au spus ca in cinci zile e ceva liber. Repejor ne-am dus la medicul de familie, a facut certificatele medicale, ne-am intors la primarie, am stabilit data (marti) si am plecat linistiti.
Am anuntat la restaurant, am anuntat familia (cei mai apropiati si numai cei din oras) si am asteptat ziua de marti. Intre timp am mai cumparat niste vin (adica niste prieteni ni l-au cumparat).
Ah, am uitat, la mine in familie nimeni nu stia ca ma marit in afara de mama, viitorii nasi si prietena mea. Cand i-am sunat si i-am intrebar daca au chef sa me insoteasca fara nici un fel de obligatii (cadouri si alte prostii) la cununia civila, au ramas toti ca mutii.
Asa ca marti dimineata ne-am pregatit, la doua ma fost la primarie, la patru la restaurant, la 11 acasa. Asta a fost tot. Repede si nedureros.
Ce mi-a placut mie, a fost ca cei de la restaurant, fara sa stiu eu mi-au pregatit un tort de mireasa, mare, superb, pe care nu l-am putut manca (eram doar 23 persoane) si l-am si uitat acolo. A fost o petrecere superba, lejera, fara mare fasoane, toti erau inca socati de eveniment.
Asta a fost tot, am luat totul foarte lejer, nu m-am impacientat, am umblat pe unde a trebuit si asa a decurs totul. Eu niciodata nu mi-am pus problema ca nu voi reusi. La inceput mi-am facut o lista cu tot ce am nevoie (in decembrie) si pana in aprilie a trebuit sa rezolv totul. Cred ca am avut si un pic de noroc.
Iti doresc si tie o pregatire fara stres, casa de piatra si o petrecere frumoasa.
Pupici

Roxana si Lucia Valentina



raspuns postat de silvia.s, 30/10/2004, 15:15:29

Iti multumesc roxanak! casa de piatra si tot ce iti doresti! Intradevar, ai avut marele noroc sa fi in Brasov si sotul sa fie neamt si nu american(americanii astia de la ambasada ar crede-o si pe Maica Tereza terorista ). Astept mai multe detalii referitoare la chinul de la ambasada si la "hora actelor necesare"



raspuns postat de Liana30, 30/10/2004, 16:48:55

Silvia "Casa de piatra" si numai fericire!
un buchet mare de flori pentru tine si un tort
sper din tot sufletul sa rezolvi cat mai repede..
numai bine...
te asteptam cu vesti din "luna de miere"..
te

Liana



raspuns postat de roxanak, 30/10/2004, 19:19:01

Silvia, sutn convinsa ca cei de la ambasada americii te cintroleaza pe exterior si pe interior, dar daca voi vreti sa va casatoriti veti reusi, iubirea sparge orice zid. Si pe noi au incercat sa ne itnerogheze, dar nu prea au avut cu cine discuta ptr. ca sotul meu e mai dur si le-a spus clip si clar ca nu e treaba lor cu cine se insoara el, dar cred ca la americani e mai strict. Eu te sfatuiesc sa nu intrii in panica si sa incerci sa te organizezi. Legat de acte si de valabilitatea lor, e bine sa te informezi din timp cat sunt valabile, pui totul pe lista si le procuri la timp ca sa-ti fie valabile cand te duci la priamrie. Despre certificatul medical, poti la fel sa vorbesti cu medicul de familie si vezi ce si cum te poate ajuta el. Eu am avut mare noro cu doctorita de familie. La inceput am crezut si eu ca certificatul medical ptr. un cetatean strain costa o avere, iar la primarie erau diferiti indivizi care m-au acostat cu oferte de cateva sute de dolari ptr un certificat. In final s-a dovedit ca totul e o mica afacere si se poate sari usor peste ea. Daca medicul tau de familie vrea sa te ajute, o poate face cu usurinta si fara risc.
Iti doresc putere si multa rabdare si nu intra in panica, orice ti-ar spune unii sau altii. Nu esti prima care s-a casatorit cu un cetatean american si cred ca toate au reusit pana la urma sa o faca.
Pupici

Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)



raspuns postat de conchita, 30/10/2004, 20:02:57

Silvia, iti faci griji inutile. nu ai nevoie de aprobarea ambasadei sa te casatoresti si nu sustii nici un interviu la ei inainte de cununie, cine ti-a spus asta? sotul tau merge la ambasada daca nu si-a luat cumva de-acasa o declaratie notariala ca nu este casatorit in US, atat. fa cununia cand vrei tu, pentru ca cei de la ambasada iti programeaza interviul destul de rapid daca merge si sotul tau cu tine sa il solicite. actele medicale se fac prin intermediul clinicilor aprobate de ambasada US, deci imagineaza-ti ca stiu si ei care e termenul de valabilitate al rezultatelor de la analize. e bine sa fie si sotul tau prezent la interviul cu tine, cand e programat. ca impresie personala, eu am fost uimita de promptitudinea celor de la ambasada. la noi toata tevatura a durat fix doo saptamani, adica nunta, cununie, acte medicale, interviu la ambasada, facut bagaje si urcat in avion. bafta si casa de piatra.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: Acte necesare ptr casatorie cu cetatean strain?
postat de DvanEijk, 27/09/2004, 11:02:33

Fetelor poate sa ma ajute si pe mine cineva?Ce acte sunt necesare pentru casatorie cu cetatean strain?Am tot cautat pe internet si am mai gasit dar raspunsurile sunt diferite peste tot de nu mai pricep ce trebuie exact.Ce acte mi-ar trebui mie"romanca" dar mai ales ce acte i-i trebuie lui"olandez"?Poate sa-mi spuna cineva din experienta?Nu prea mi-ar place sa ma duc in Romania"acolo vom face nunta" si sa ma trezesc acolo fara acte si sa ma intorc inapoi in Olanda.
Va pupic si va multumesc.

Denisa



raspuns postat de leyla, 27/09/2004, 12:26:53

Acte necesare pentru īnregistrarea casatoriei:
1. Actele de identitate ale viitorilor soti;
2. Certificatele de nastere in original;
3. Certificatele medicale prenuptiale (valabile 14 zile de la data emiterii), cu mentiunea "apti pentru casatorie";
4. Acte din care sa rezulte desfacerea casatoriilor anterioare (unde este cazul): certificatul de deces al fostului sot; certificatul de despartire sau divort; certificatul de nastere sau casatorie cu mentiunea de divort; sentinta de divort, mentionānd ca s-a facut īnscrierea divortului dupa caz;
5. Aprobarea primarului daca se īncheie casatoria īn afara sediului primariei;
6.Aprobarea presedintelui consiliului judetean sau a primarului municipiului Bucuresti in cazul unor impedimente la casatorie (conditii de vārsta, rudenie fireasca sau adoptie);
7. Timbru fiscal;
8. Taxa extraconjugala de timbru;

Pentru casatorii cu cetateni straini mai sunt necesare:
Dovada eliberarii sau autentificarii de catre misiuni diplomatice sau oficiile consulare acreditate in Romānia, in cazul casatoriilor dintre cetateni romāni si straini, din care sa rezulte ca se īndeplinesc conditiile de fond, cerute de legea nationala; declaratie la notariat pe propria raspundere din care sa rezulte ca cetateanul strain nu este casatorit si īndeplineste conditiile de fond pentru legea sa nationala (daca statul respectiv nu are misiune diplomatica in Romānia).
IMPORTANT!
- De la depunerea actelor si pāna la īnregistrarea oficiala a casatoriei termenul este de 10-14 zile (inclusiv data expirarii certificatului prenuptial).
- Casatoria se īncheie de catre ofiterul de stare civila la sediul primariei sectorului, orasului sau comunei īn a carei raza administrativ-teritoriala īsi are resedinta unul dintre viitorii soti.
- La oficierea casatoriei este obligatorie prezenta a doi martori, cu actele de identitate.
- Actele se depun la Serviciul de Stare Civila īn timpul programului cu publicul.
- Eliberarea actului se face in ziua oficierii casatoriei.

Din cate mai stiu eu de la prietene care s-au casatorit cu straini, a fost nevoie sa ia o viza de casatorie de la ambasada respectivei tari si au fost supusi unui interviu de genul ce-i place ei/lui la care raspunsurile trebuiau sa coincida. Si eu sunt in situatia ta, ma pregatesc pentru la anul, inca nu am inceput formalitatile, cand mai am vesti te tin la curent. Bafta multa.



raspuns postat de ralucami, 28/09/2004, 02:48:45

Denisa e mare nebuneala cu actele astea si la un moment dat iti vine sa te lasi lehamite. Deci sa iti spun cum e in Iasi:

PENTRU CETATENII STRAINI:

-Certificat de nastere tradus si legalizat la notarul pubilic
-Adeverinta de la ambasada cum ca se poate casatori in Ro(certificat de celibat)
-pasaport(original +copie xerox)
-certificat medical prenuptial(atentie ca e valabil doar 48 de ore!!!)
-taxa de 190 de euro achitata la directia de finante in baza unei chitante eliberate de starea civila.
-declaratie de la notar privind domiciliul stabil(e bun orice act pe care e scrisa adresa-gen carnet de conducere, ID card etc- pe care o traduci in romana si o legalizezi)
-un ziar unde e scris cursul valutar in ziua depunerii actelor

PT CETATENII ROMANI

-Certificat de nastere (original si copie)- ATENTIE !!! ai nevoie de certificat nou de nastere!!!!
-Certificat medical prenuptial(valabil tot 48 de ore)
-Card de identitate(original si xerox)
-Timbru fiscal 7000 lei
- 150.000 taxa pt plantarea unui copac-se plateste la RADET


Ai grija mare ca e nebunie si cu traducatorul. Cel mai bine e sa vii in Ro si sa intrebi la starea civila de care apartii caci aici" cate bordee, atatea obicee". S-ar putea aranja cu cineva de acolo si atunci scapi de multe drumuri.

Stai ca mi-am adus aminte: daca unul dintre voi a mai fost casatorit o sa aveti nevoie si de alte acte. Astea nu le mai stiu!

Uite ca revin! Nu stiu cum e treaba in Olanda si daca tu vrei sa primesti viza imediat dupa casatorie, cel mai bine e sa suni la ambasada si sa iti notezi toate cele necesare, caci dupa ce termini tam-tam-ul cu starea civila si primesti certificatul de casatorie urmeaza o noua aventura!
Nervi de otel si CASA DE PIATRA!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!



raspuns postat de Danelutza, 28/09/2004, 17:32:17

E adevarat dupa casatorie pentru schimbarea actelor e intr-adevar mai mare aventura. Eu am telefonat acum o luna aici la consulat pentru schimbarea actelor. Mi-au spus ca, cu certificatul de casatorie de aici trebuie sa merg in tzara sa-mi schimb actele. Surpriza, cica de la 15 mai a.c. este o lege care prevede schimbarea documentelor la ambasada (consulatul) Romaniei din tzara unde locuiesti. Mi-au spus din tzara ca daca plecam in Romania, riscam sa ramin fara documente pe o perioada de 6 luni, deci eram cumva "sechestrata" acolo. Am sunat din nou la consulat si mi-au spus ca abia acum au primit si ei ceva scris si pot sa-mi faca documentele aici.
Ufff, e intr-adevar o aventura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Casatoria cu un cetatean strain",
postat de sandi, 21/06/2004, 13:54:41

O buna prietena a mea se casatoreste in luna septembrie cu un cetatean neamt. Problema e ca ei astazi s-au hotarat sa faca acest pas si nu prea stiu ce ii asteapta. Cununia civila o vor face in Romania. Timpul e cam scurt...Stie cineva ceva de formalitatile pe care trebuie sa le incheie un cetatean strain care se casatoreste in Romania? Dureaza mult aceste formalitati? Daca cineva a mai trecut printr-o experienta asemanatoare, va rog ajutati-ne cu un sfat!

Multumim anticipat!



raspuns postat de OtiliaLia, 21/06/2004, 17:19:07

Cel mai simplu este sa intrebe direct la primarie. In principiu este alergatura imensa, multe hartii, vizite medicale... si o caruta de bani.
O prietena de-a mea s-a casatorit tot in Romania si tot cu un neamt (dar de origine roman) si desi respectivul avea si pasaport romanesc tot n-a folosit la nimic. Atentie mare la analizele medicale, ca sunt unele care "expira" si acelea trebuie facute ultimele, ca mai dureaza si cateva zile pana se poate oficia casatoria !

Lia-S



raspuns postat de Bellasarmisegetusa, 21/06/2004, 21:51:12

Eu m-am casatorit cu un american (actele necesare se pot procura prin site-ul ambasadelor si/sau prin primarie). Al meu a scris si o scrisoare (Re. Application for Interview for Marriage Petition)
si cand ne-am dus la ambasada a fost mult mai usor. Daca au nevoie de sprijin, stiu pe cineva care se ocupa nu numai de organizari de nunti,cununii civile si alte evenimente, dar si de tot dikisul cu actele, traducerile (notarizate musai), si ii poate sprijini si cu adeverintele medicale etc.
Bella



raspuns postat de Lua, 22/06/2004, 08:06:06

Am vorbit deja cu logotnicul meu si deja a vorbit cu cineva de la ambasada Germaniei din Bucuresti.
Cand ne-am hotarat sa ne casatorim (duminica seara) pentru cateva ore mi-am simtit creierul aproape paralizat. Am crezut ca nu va fi ceva realizabil datorita timpului prea scurt. Insa acum imi dau seama ca nu va fi o cursa contra cronometru. Am suficient timp sa ma organizez pana prietenul meu va veni in tata (in august)



raspuns postat de camid5, 23/06/2004, 19:12:07

Acte necesare pentru cetateanul strain:

-declaratia de casatorie,semnata la sediul ambasadei sau consulatului;
-un document de identitate valabil;
-certificatul de nastere in original;
-un certificat de celibat,eliberat de autoritatile competente ale statului al carui cetatean este,sau de catre misiunea diplomatica ori oficiul consular competent al acelui stat in tara in care se afla;
-un certificat de cutuma privind conditiile de forma si de fond ale incheierii casatoriei potrivit legii statului al carui cetatean este.Acest certificat va fi eliberat,de asemenea,fie de autoritatile competente ale statului al carui cetetean este,fie de catre misiunea diplomatica sau oficiul consular competent al acelui stat.
-certificatul medical privind starea sanatatii, din care sa rezulte clar daca este sau nu apt pentru a incheia casatoria;certificatul este valabil 14 zile de la data emiterii.

Pentru actele prezentate de solicitanti care sunt redactate intr-o limba straina este necesara traducerea legalizata in limba romana.

Mult noroc!
camid5


raspuns postat de leyla, 06/08/2004, 15:58:44

Salutare tuturor,

Subscriu si eu ca viitoare purtatoare a sublimei rochii albe si a voalului, pentru anul viitor candva in iunie, cu un cetatean turc. Am inceput sa ma inarmez cu rabdare pentru formalitati si sa intreb in stanga si in dreapta diverse informatii pentru restul. Nunta noastra vor fi de fapt doua, una aici si una la Istanbul. Ne vom zbate mai mult pentru evenimentul de aici, pentru cel din Istanbul contez sau de fapt merg pe mana familiei lui care au devenit deja si familia mea.
Bafta tuturor in caeeasi situatie si cu siguranta va voi pistona cu intrebari din cand in cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacrima_is spune:

Ai reusit sa invingi birocratia fiindca as vrea si eu nmai multe info...logodnicul meu e american si cam am probleme cu oficierea cununiei civile am nevoie de sfaturi mai ales legate de acte

quote:
Initial creeata de Catalin

Subiect initial: "Casatorie cu un cetatean strain"
postat de silvia.s, 29/10/2004, 21:34:38


Va scriu pentru ca sunt total bulversata de birocratia care inunda pana si maritisul. Logodnicul meu este american si planuim sa ne casatorim in Ro in aprilie anul viitor.
Pana aici, toate bune si frumoase.
E, problema apare in momentul in care ne incurcam in hartii si programari.
Din pacate, nu vom face cununia religioasa in tara, deci, vom evidentia -o pe cea civila printr-o receptie la un restaurant decent.
Intrebare: avand in vedere ca va trebui sa purtam un interviu la ambasada USA(pe care il va programa ambasada cand va avea chef, sa facam analize(care expira in 14 zile), , cum vom sti cand sa programam cununia civila si restaurantul? asta ca sa fie si actele in termen, adica neexpirate, si sa mai gasim si un restaurant care sa ne placa, asta ca sa nu mai vorbesc de sfatul popular unde trebuie sa ne rezervam ora.
Voi cum v-ati descurcat in situatii asemanatoare?

Please, Heeeeelp



raspuns postat de roxanak, 30/10/2004, 10:17:01

In aceeasi situatie am fost si noi, numai ca nu am luat totul atat de tragic.

In decembrie 99 ne-am hotarat sa ne casatorim si am inceput sa ne interesam ce acte ne trebuie (sotul fiind neamt). El a umblat in Germania dupa ele, eu in Romania (primarie, ambasada, ministerul de justitie si externe ptr. apostila).
In aprilie, sotul meu avea planificat concediu, asa ca evenimentul trebuia sa se petreaca in aceasta perioada.
Si noi am facut doar cununia civila.
Inainte sa vina sotul meu in tara, m-am dus pe la restaurante,sa vad ce si cum. Am gasit un restaurant foarte frumos, le-am explicat cum sta situatia, ca pot sa-i anunt doar cu cateva zile ianinte de eveniment, deci totul trebuie facut repede si au spus ca nu e nici o problema, mai ales ca ma pregatisem ca evenimentul sa fie in timpul saptamanii. Restaurantul e al unui hotel, asa ca are mai multe sali si spre surprinderea mea mi-au oferit sala fara nici un fel de taxa. Am platit un mic avans, am facut meniul si urma sa-i sun sa le spun numarul de persoane (eu doar puteam aproxima, ca nu stiam cine poate veni sigur) si data exacta.
Cand a venit sotul meu in Bucuresti, ne-am dus la ambasada, am mai pus doua stampile pe actele lui si am plecat la Brasov. Ne-am dus la primarie (era joi dupa-masa), am intrebat care e cel mai apropiat termen liber ptr. a ne casatori si au spus ca in cinci zile e ceva liber. Repejor ne-am dus la medicul de familie, a facut certificatele medicale, ne-am intors la primarie, am stabilit data (marti) si am plecat linistiti.
Am anuntat la restaurant, am anuntat familia (cei mai apropiati si numai cei din oras) si am asteptat ziua de marti. Intre timp am mai cumparat niste vin (adica niste prieteni ni l-au cumparat).
Ah, am uitat, la mine in familie nimeni nu stia ca ma marit in afara de mama, viitorii nasi si prietena mea. Cand i-am sunat si i-am intrebar daca au chef sa me insoteasca fara nici un fel de obligatii (cadouri si alte prostii) la cununia civila, au ramas toti ca mutii.
Asa ca marti dimineata ne-am pregatit, la doua ma fost la primarie, la patru la restaurant, la 11 acasa. Asta a fost tot. Repede si nedureros.
Ce mi-a placut mie, a fost ca cei de la restaurant, fara sa stiu eu mi-au pregatit un tort de mireasa, mare, superb, pe care nu l-am putut manca (eram doar 23 persoane) si l-am si uitat acolo. A fost o petrecere superba, lejera, fara mare fasoane, toti erau inca socati de eveniment.
Asta a fost tot, am luat totul foarte lejer, nu m-am impacientat, am umblat pe unde a trebuit si asa a decurs totul. Eu niciodata nu mi-am pus problema ca nu voi reusi. La inceput mi-am facut o lista cu tot ce am nevoie (in decembrie) si pana in aprilie a trebuit sa rezolv totul. Cred ca am avut si un pic de noroc.
Iti doresc si tie o pregatire fara stres, casa de piatra si o petrecere frumoasa.
Pupici

Roxana si Lucia Valentina



raspuns postat de silvia.s, 30/10/2004, 15:15:29

Iti multumesc roxanak! casa de piatra si tot ce iti doresti! Intradevar, ai avut marele noroc sa fi in Brasov si sotul sa fie neamt si nu american(americanii astia de la ambasada ar crede-o si pe Maica Tereza terorista ). Astept mai multe detalii referitoare la chinul de la ambasada si la "hora actelor necesare"



raspuns postat de Liana30, 30/10/2004, 16:48:55

Silvia "Casa de piatra" si numai fericire!
un buchet mare de flori pentru tine si un tort
sper din tot sufletul sa rezolvi cat mai repede..
numai bine...
te asteptam cu vesti din "luna de miere"..
te

Liana



raspuns postat de roxanak, 30/10/2004, 19:19:01

Silvia, sutn convinsa ca cei de la ambasada americii te cintroleaza pe exterior si pe interior, dar daca voi vreti sa va casatoriti veti reusi, iubirea sparge orice zid. Si pe noi au incercat sa ne itnerogheze, dar nu prea au avut cu cine discuta ptr. ca sotul meu e mai dur si le-a spus clip si clar ca nu e treaba lor cu cine se insoara el, dar cred ca la americani e mai strict. Eu te sfatuiesc sa nu intrii in panica si sa incerci sa te organizezi. Legat de acte si de valabilitatea lor, e bine sa te informezi din timp cat sunt valabile, pui totul pe lista si le procuri la timp ca sa-ti fie valabile cand te duci la priamrie. Despre certificatul medical, poti la fel sa vorbesti cu medicul de familie si vezi ce si cum te poate ajuta el. Eu am avut mare noro cu doctorita de familie. La inceput am crezut si eu ca certificatul medical ptr. un cetatean strain costa o avere, iar la primarie erau diferiti indivizi care m-au acostat cu oferte de cateva sute de dolari ptr un certificat. In final s-a dovedit ca totul e o mica afacere si se poate sari usor peste ea. Daca medicul tau de familie vrea sa te ajute, o poate face cu usurinta si fara risc.
Iti doresc putere si multa rabdare si nu intra in panica, orice ti-ar spune unii sau altii. Nu esti prima care s-a casatorit cu un cetatean american si cred ca toate au reusit pana la urma sa o faca.
Pupici

Roxana si Lucia Valentina (26.05.02)



raspuns postat de conchita, 30/10/2004, 20:02:57

Silvia, iti faci griji inutile. nu ai nevoie de aprobarea ambasadei sa te casatoresti si nu sustii nici un interviu la ei inainte de cununie, cine ti-a spus asta? sotul tau merge la ambasada daca nu si-a luat cumva de-acasa o declaratie notariala ca nu este casatorit in US, atat. fa cununia cand vrei tu, pentru ca cei de la ambasada iti programeaza interviul destul de rapid daca merge si sotul tau cu tine sa il solicite. actele medicale se fac prin intermediul clinicilor aprobate de ambasada US, deci imagineaza-ti ca stiu si ei care e termenul de valabilitate al rezultatelor de la analize. e bine sa fie si sotul tau prezent la interviul cu tine, cand e programat. ca impresie personala, eu am fost uimita de promptitudinea celor de la ambasada. la noi toata tevatura a durat fix doo saptamani, adica nunta, cununie, acte medicale, interviu la ambasada, facut bagaje si urcat in avion. bafta si casa de piatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina23 spune:

Buna...am nevoie de muult ajutor...Traiesc o foarte frumoasa poveste de dragoste cu un cetatean de origine egipteana(el este tot ortodox)Am hotarat sa ne casatorim..nu stim cum sau unde..Nu am prietene sau alte persoane care m`ar putea ajuta,macar cu cateva sfaturi..Am planificat sa facem intai logodna la biserica iar apoi casatoria prin cale legala si cununia religioasa..Dupa casatorie urmeaza sa locim in egipt..Marea mea dilema este daca trebuie sa ne casatorim legal si in romania si in egipt?sau doar in egipt,dupa care sa vin cu actele in romania sa declar ca st casatorita?Chiar nu stiu cum sa procedez:(Am nevoie d cateva sfaturi..Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

eu zic sa faceti in romania. sigur e mult mai simplu.
vezi ce acte iti trebuie la casa casatoriilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Pentru ca aici nu se pot face cununii civile eu m-am casatorit in ambasada,urmand ca ccc casatoria religioasa sa fie in Romania sau aici.
Cum am facut noi.(sotul e crestin)
Toate actele au termen si foarte putin maximum doua saptamani parca.Din momentul in care le-am depus a inceput numaratoarea inversa in termen de 14 zile.
Ce acte am depus noi:el-"buletinul de identitate",tradus si legalizat la ministerul de externe,"buletinul de identitate al familiei lui",tradus si legalizat la ministerul de externe.Am pus in ghilimele "buletinul de identitate,pentru ca nu este chiar un buletin ci ca un fel.
Cazier juridic la fel tradus si legalizat,certificat de botez,tradus si legalizat,asigurare medicala internationala..Hartie de la biserica precum (nu) a mai fost casatorit,la fel tradus si legalizat.Pasaport
Cam atat parca sper ca nu am omis nimic.
Eu:cert nastere,botez,pasaport,buletinul de identitate...Certificatul de nastere imi trebuia international iar pentru asta i-am trimis mamei o procura prin care am imputernicit-o,sa-mi faca cert nastere international,declaratie de la biserica,de la preot precum (nu) am mai fost casatorita si ce mai aveam nevoie.Am facut la ambasada un fel de procura nu stiu exact acum cum se numeste precum eu sunt de acord sa ma marit cu el.Sper ca nu am omis nimic nici aici.De cand am depus actele cum am spus am inceput numaratoarea inversa.Daca fila consulara nu ajunge la bucuresti in 2 saptamani sa inregistreze casatoria se anuleaza tot si se i-a de la inceput,traduceri,legalizari.s.a.m.d
Apoi am plecat in Romania,mi-am schimbat pasaportul cu numele nou,si b.i.Total suma a costat 1000$.Dar daca intereseaza pe cineva in mod specila pot da mai multe informatii.

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)




www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput