carnet de sarcina?

carnet de sarcina? | Autor: adelapop

Link direct la acest mesaj

voi aveti asa ceva?
sau spuneti-mi de unde se poate procura?
eu am ajuns doar o singura data la medicul de familie si nu mi-a dat (nici nu am stiut ca sa ii cer) iar ginecologul mi-a spus ca nu e treaba lui.

14+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

buna adela! au mi-am intrebat dr de familie care mi-a zis ca ea nu are asa ceva, ca s-au dat anul trecut si a luat cate gravide a avut(!!!!), daca vreau sa merg la editura Medicala poate imi cumpar de acolo; dr ginecolog mi-a zis ca nu e obligatoriu, asa ca imi fac un dosar cu toate analizele in ordine cronologica(si o copie);

anasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

dar la ce ne ajuta acest carnet de sanatate??? doar ca sa tinem evidenta analizelor?
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Eu nu am avut carnet de sarcina, desi auzisem ca se practica. Ginecologul isi scria "comentariile" pe o foaie pe care o capsa de poza echo, eu le faceam copii pe care le duceam medicului de familie pentru dosarul ei. Am si acum un plic cu poze, hartiute, rezultate la analize.


Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67430" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Da , Adela, exista asa ceva. Eu l-am primit la prima vizita la medicul de familie. Se numeste CARNETUL GRAVIDEI si trebuie sa contina date generale despre tine, antecedente,spitalizari, etc., iar la fiecare vizita la medicul ginecolog trebuie sa mergi cu el, ca sa noteze ce a constatat la eco si consult. Dupa care mergi la medicul de fam. cu el.
Te prezinti cu el la maternitate cand te duci sa nasti, ca sa faca ei bilantul sarcinii. Carnetul asta se foloseste si dupa nastere, pt. urmarirea perioadei de lauzie.
E foarte important! Mai ales pt. ca e baza de date pe care o tii tot timpul la tine. La urmatoarea vizita sa nu uiti sa-l ceri medicului de familie! E datoria lui sa ti-l dea!
Sper ca ti-am fost de ajutor.
ALINA & 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Mie asistenta doctoritei de familie mi-a dat acest carnet la prima sau a doua vizita. Si apoi nu m-a mai intrebat nimeni de el: este curat si in ziua de astazi iar eu umblu cu dosarul cu ecografii, analize dupa mine.DianaD 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Eu am primit carnetul de gravidutza de la medicul de familie.Si dupa aia la fiecare control trecea acolo tot ce faceam cum eram,masuratorile,trecea datele de la ecografii si eventualele probleme.

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Si eu tot de la doctorul de familie l-am primit;toate analizele imi sunt capsate acolo ,precum si controalele la ginecolog si la doctorul de familie. Cred ca le e mai usor si lor sa se uite pe el decat sa caute prin dosar. Si mai e folositor si cand calatorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Eu am primit Carnetul Gravidei de la medicul de familie. E de datoria lui sa ti-l dea.


ignatica

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

E foarte bun carnetul asta al gravidei (cel putin cel pe care il stiam eu - cred ca era facut de Johnson&Johnson, nu stiu daca de asta e vorba sau de altul). E bun si dosar cu bilete de la consultatii, analize, etc, insa carnetul e gandit in asa fel incat contine cam tot ce trebuie sa stie personalul care preia gravida la sala de nasteri sau de operatii. Ganditi-va ca atunci cand sunteti in travaliu s-ar putea sa nu aveti chef de atatea intrebari sau sa nu va puteti concentra sa va amintiti raspunsurile la unele din ele, caz in care carnetul poate fi de mare ajutor. In concluzie, dosarul e bun, carnetul e si mai bun, si in principiu orice informatie medicala din cursul sarcinii e mai buna decat nimic!

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

da trebuie un carnet de mama...dar ma surprinde sa aflu ca doctorii din romania nu il dau!trebuie sa il duci mereu cu tine si sa iti noteze acolo toate rezultatele analizelor tale!pt ca nu stii cum te apuca dureri 'la alt medic'si trebuie sa stie ce si cum sa iti faca!daca ai alergii,ce grupa de sange ai,ce tratament ai urmat.........ma bucur enorm ca nasc aici si ca au grija doctori iscusiti de mine!bafta!

raluca

Mergi la inceput