Vaccinuri optionale

Va rog mult sa imi spuneti si mie ce vaccinuri optionale ati facut bebeilor vostri?
Eu i-am facut azi un vaccin pentru Haemofilus Influenzae si sunt interesata daca se mai fac si altele?
Va multumesc mult.
Delia si Codrin
Raspunsuri

mumulina spune:
ROR, Havrix (impotriva hepatitei de tip A), Varilrix (impotriva varicelei). cam astea le stiu eu.

Delia spune:
Imi poti spune te rog la ce varsta s-au facut fiecare si ce reprezinta ROR?
Multumesc mult.
Delia si Codrin

mumulina spune:
ROR-ul este vaccinul impotriva rubeolei, rujeolei si oreionului si se gaseste in farmacii sub denumirea de Priorix (de fapt eu m-am exprimat gresit in primul mesaj) si se face la 1 an (in locul celui impotriva rujeolei - din schema obligatorie de vaccinare). cel impotriva varicelei se poate face, conform spuselor medicului de familie dupa 9 luni, iar Havrixul dupa 1 an. cam asta e ce stiu eu, poate te ajuta mai mult mamicile care au mai facut si alte vaccinuri, noi din astea nu i-am facut inca nici unul lui Teo, ca are 8 luni, i-am facut celei mari, dar mult mai tarziu, la 5 ani.

gabid spune:
Se gasesc in farmacii?Ma refer la Havrix si Varilix.Varicele este varsatul de vant?Eu i-am facut fetitei vaccinul pt rubeola si rujeola la un an .Pt oreon nu am facut nimic.Exista vreun vaccin doar pt oreion?
Va pup,
Gabi si Simonica.