Unde se mai trateaza DMD?

Unde se mai trateaza DMD? | Autor: camelia72

Link direct la acest mesaj

Stie cineva in ce tara se mai trateaza,stopeaza,amelioreaza Distrofia Musculara progresiva tip Duchenne?Noi cunoastem doar clinica din Kiev,Ucraina,dar sigur trebuie sa mai existe si altele in lume!
Cazul lui Claudiu,baietelul de 13 ani,care sufera de aceasta necrutatoare boala este prezentat la Umanitare,la subiectul "Lupta pt. viata copilului meu!".Baiatul este intr-un stadiu destul de avansat al bolii,fiind deja intr-un scaun cu rotile,boala avanseaza rapid si de aceea am fi interesati si de alte clinici,poate costurile tratamentului sunt diferite de cele din Kiev.
Orice informatie ne este de un real folos!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63105" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Ottawa (le 18 février 2004) Les résultats des premiers essais cliniques, effectués sur trois patients de la région de Québec atteints de la dystrophie musculaire de Duchenne, ouvrent la voie à un premier traitement contre cette terrible maladie. Pilotée par le docteur Jacques-P. Tremblay, du Centre de recherche du CHUL du Centre hospitalier universitaire de Québec, une équipe de chercheurs de Québec a mis au point un traitement expérimental basé sur la transplantation de cellules, appelées myoblastes. Ces cellules sont prélevées chez un donneur apparenté, puis greffées dans un muscle de patients atteints de dystrophie musculaire de Duchenne. Lorsque fusionnées aux fibres musculaires déjà existantes du patient, les myoblastes greffées introduisent le gène normal de la dystrophine dans ces fibres.

a première phase des travaux consistait à effectuer 25 injections de cellules saines dans un centimètre cube de muscle d’un patient atteint de dystrophie. La prochaine étape du projet de recherche sera d’injecter des cellules saines dans un muscle complet à l’aide de plusieurs centaines d’injections afin de vérifier si la technique permet au muscle de retrouver sa force. « Nous venons pour l’instant de recevoir l’autorisation de Santé Canada d’augmenter le nombre de sites d’injection de 25 à 100. La phase 2 de ce projet de recherche permettra de vérifier la capacité de notre technique d’augmenter la force d’un muscle ou du moins de prévenir la progression de la faiblesse », commente le docteur Tremblay.

Sint 36 ani de cind sper la o viata mai buna pentru România. Sint 16 ani de cind am crezut ca România mea se va ridica din bezna in care au intemnitat-o "unii". Sint 15 ani si 6 luni de cind aripile sperantei mele sint frinte.
Vizionati si judecati singuri, voi, cei care nu stiti ce a insemnat acest zbucium....
Revedeti filmele revolutiei, voi, cei ce ati fost atunci in strada!!!
asteptati.... se baga marfa pe server... stati la coada virtuala

http://chatonel.free.fr/

http://www.procesulcomunismului.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Chatonel,zi-mi soro in romaneste,nu inteleg nimic!
Multumesc mult!

POZE

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63105" target="_blank">"Teledon" de suflet-5 euro pt.o viata!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

este vorba de spitalul universitar din quebec.

Sint 36 ani de cind sper la o viata mai buna pentru România. Sint 16 ani de cind am crezut ca România mea se va ridica din bezna in care au intemnitat-o "unii". Sint 15 ani si 6 luni de cind aripile sperantei mele sint frinte.
Vizionati si judecati singuri, voi, cei care nu stiti ce a insemnat acest zbucium....
Revedeti filmele revolutiei, voi, cei ce ati fost atunci in strada!!!
asteptati.... se baga marfa pe server... stati la coada virtuala

http://chatonel.free.fr/

Mergi la inceput

Am inteles ca este in quebec,dar ma interesau amanunte: suma necesara transplantului,adresa clinicii,ce anume se face acolo...

POZE

Mergi la inceput

Va rog,stiti ceva de Spitalul din Quebec in ceea ce priveste tratamentul DISTROFIEI MUSCULARE PROGRESIVE DUCHENNE?Avem nevoie de cat mai multe informatii,Claudiu trebuie sa mearga pt. transplant in Kiev insa am vrea sa stim si de alte clinici!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Am gasit lista cu personalul de la centru spitalicesc respectiv si adresa doctorului : http://www.crchul.ulaval.ca/crchul/fr/perso/default_liste.htm
Are adresa de mail: jacques-p.tremblay@crchul.ulaval.ca
Ii doresc multa sanatate lui Claudiu!!!!!!!

Heny

Heny

Mergi la inceput

Multumim mult,Heny ,vom trimite e-mail la adresa acelui doctor!
Mai stiti si alte clinici,din Europa cunoasteti ceva adrese?

POZE

Mergi la inceput