Candidoza

Candidoza | Autor: CHELARU

Link direct la acest mesaj

Bua fetelor,

de prin septembrie incercam sa avem si noi un bebe care inca se lasa asteptat..dar m-am pricopsit cu o candidoza...imi puteti spune si mie ce tratament sa iau? tb sa imi vina ciclu pe 28 dec si imi e frica sa iau un tratament care ar putea afecta o eventuala sarcina..
daca fac spalaturi vaginale cu ceai de pelin sau galbenele credeti ca ar afecta o sarcina?!

ce imi recomandati?

merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Cel mai bine te-ai duce la medic... El stie ce ai voie si ce nu daca esti gravida, ca sa nu afecteze sarcina.
Oricare ar fi situatia trebuie sa scapi de ea... Daca inca nu esti gravida ai sanse mai mari sa o tratezi... in timpul sarcinii scapi mult mai greu de ea, poate chiar de loc... Daca esti gravida trebuie tratata pt. ca poate duce la fisurarea membranelor si nasterea inainte de termen.
Eu am avut candida toata sarcina, si n-am reusit sa scap cu nimic din ce aveam voie in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

chelaru...eu zic asa...
daca candidoza ce ai acuma (ti-ai facut o analiza de secretie sa fii sigura ca e candida?)...nu se manifesta inca urat...mancarimi..usturimi..iritatii..scurgeri neplacute...poti astepta pana pe 28 cand trebe sa-ti vina ciclul si sa faci tratamentul de atunci in colo...de fapt...dupa ciclu...e chiar mai indicat....dar daca se manifesta urat si nu mai poti astepta...trebe sa mergi la doctor si sa-ti prescrie ceva ce nu ar afecta o eventuala sarcina...
eu cu sotul meu ne-am "reperat" de candida cu...canestan ovule-6 zile si nistatin pastile 2/zi -6 zile...eu....si sotul meu cu canestan crema si nistatin pastile pe acelasi interval de timp si fara raporturi sexuale...insa nu stiu daca ar putea afecta o sarcina...artrebui sa vezi prospectele...
succes!

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

chelaru draga, trebuie neaparat sa mergi la doctor sa vezi daca e sigur o candidoza. Dr. iti va face antibiograma si va vedea la ce este sensibila candidoza la tine.
Uita-te si la tratamentele naturiste ale Liviei si vei gasi ceva si pentru candidoza.
Spalaturile cu ceai de galbenele nu cred ca afecteaza o posibila sarcina, iar de cele cu ceai de pelin n-am auzit asa ceva. Eu in ceaiul de galbenele cu care ma spalam puneam si bicarbonat de sodiu -la recomandarea doctorului.
Te pup si succes.

Mi-ka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Pentru candidoza se face Fungigrama, nu antibiograma pentru ca nu moare de la antibiotice (candida albicans) ci-i plac tare mult...antibioticele
Ideea Mi-kai cu bicarbonatul pentru spalaturi este foarte bune pentru ca acestei ciupercute nu-i place pH-ul alcalin pe care il da bicarbonatul.
Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Eu pe langa tratamentul dat de medic (ovule si alifie) am tinut si regim alimentar: am evitat sa mai mananc dulciuri si carbohidrati. Si am scapat foarte repede de candida.

Alina

Mergi la inceput