Help; mancare cu linte

Help; mancare cu linte | Autor: danyelana

Link direct la acest mesaj


Fetelor as avea si eu o rugaminte. Ultima data cand a fost sotul meu singur sa faca cumparaturile a venit si cu o punga de linte uscata si eu nu stiu ce sa fac cu ea. Sta in dulap si nu stiu cum sa o gatesc.

Va rog sa ma ajutati.

Merci si

Daniela

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

noi mancam linte tot timpul e foarte sanatoasa. daca e portocalie nu trebuie inmuiata (doar spalata bine in sita) daca e verde pune-o la inmuiat 30 de minute.
1 ceapa se caleste se adauga lintea , apa, usturoi, 2 rosii decojite ( sau sos de rosii) foi de dafin , nucsoara, vegeta etc etc depinde ce condimente preferi. trebuie lasata sa scada bine ( cam 1 ora) . asta cand o faci simpla.
poti sa adaugi linte fiarta la pilaful de orez, in mancarea de fasole ma rog merge in combinatie cu orice leguminoasa.
de asemenea poti sa o adaugi in supe, ciorbe etc
In India am fost surprinsa cate feluri de " boabe" exista asa ca acum merg tot timpul in magazinele indiene si cumpar leguminoase si crede-ma iti deschid perspective noi in bucatarie.

Incercati si naut . e super se gaseste la magazinele naturiste.

da nautul e recomandat din faza 1 are IG 35 . il gasesti la toate magazinele naturiste ( e ceva mai mare ca bobul de mazare si are forma de aluna de padure) . se lasa peste noapte la inmuiat in apa si se fierbe 1 1/2 ore. poti sa-l gatesti ca si fasolea de exemplu . merge bine cu sos de rosii etc. cel mai minunat produs din naut este humusul

se face asa
in blender

2 pahare de naut fiert
sucul unei lamai
ulei de masline cam 2 linguri ( nu e obligatoriu)
3-4 catei de usturoi
sare
apa cat sa aiba consistenta mai fluida ( se adauga treptat in timp ce mixezi)
2 linguri de pasta de susan ( se gaseste in Billa langa untul de arahide sau in magazinele naturiste se numeste TAHINI SAU TAHINE )

HUMUSUL E MONTI
daca nu aveti pasta de susan se poate face humus si cu unt de arahide dar nu e chiar reteta originala.
e super bun cu lipii arabesti dar evident nu va mai fi monti


Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Eu gatesc lintea ca pe orice leguminoasa...ca fasolea de exemplu. Mi-a placut insa mai tare, desi avea un aspect... Dupa ceapa...etc. cum a zis si Michelle eu adaug kaizer calit un pic in prealabil.
Insa o las mai mult la inmuiat, ca baloneaza...dar super sanatoase...

Gen 5+ si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Linte libaneza - Mjadra.Uite o reteta pe care am gasit-o pe aici acum cateva luni, imi cerscuze dar nu mai stiu cine a postat-o. Eu o fac foarte des si ne place tare. In loc de linte rosie pun linte verde si iese super gustoasa. o mancam cu cartofi prajiti sau doar cu paine. Mod de preparare: 1 ceapa mare taiata in felii groase;1 pahar de linte; 1/4 pahar orez. Cureti lintea o speli cu orezul. Prajesti ceapa in ulei si adaugi patru pahare de apa,o lasi sa clocoteasca si adaugi lintea cu orezul si il dai la foc potrivit. Sa fii atenta sa nu se lipeasca. Cind scade apa o dai la foc mic si amesteci bine. Sarea se adauga aproape de sfirsit ca altfel se lipeste de cratita. Cind este ingrosata poti sa o iei de pe foc, se maninca calda si rece cu castraveti acrii, sau salata si cartofi prajiti.Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

O alta reteta la fel de simpla si gustoas:2 pahare linte verde2 pahare linte rosie4 bete mici de telina (in Romania se gaseste mai greu, se poate taia de pe lista)2/3 cartofi3 cepe4 morcoviSe acopera cu apa (se trosnesc si 1-2 cuburi de vita knorr inauntru). Se pune boia dulce si sare dupa gust. La sfarsit se adauga muuuuulta smantana.Eu fac cate o oala mare si are barbatelul mancare toata saptamana. Ei, poate nu chiar. Evit sa se incrunte la mine .

Mergi la inceput