folicul crescut dupa ovulatie, e posibil?
Buna seara fetelor.
Iata o problema cu care ma confrunt si pe care sper sa o rezolv cu ajutorul informatilor de la voi.
Luna trecuta am mers la medicul ginecolog pt. prima data, din cauza ca ingerasul pe care il astept nu apare. eram in a 21 zi a CM.
La echo, mi s-a spus ca aveam folicul de 19 mm, iar endometru de 7 mm. Tratament cu duphaston, vit.E si acid folic + TB timp de 3 luni pt. depistarea perioadei de ovulatie.
Am inceput tratamentul, iar dupa toate semnalele ovulatia s-a produs in a 15 zi a CM. INTREBAREA: e posibil sa mai am folicul de 19 mm in a 21 zi a CM. POate ma lamuriti si pe mine cum sta treaba cu ovulatia si cu foliculii astia ca sunt disperata!
Va pup si va multumesc
Raspunsuri
Avalon spune:
Auricass, eu ti-am scris si la celalt subiect, la "duphaston"... medicii spun ca progesteronul impiedica ovulatia... tu zici ca in ziua 21 aveai folicul de 19 mm si endometrul de 7 mm, asta arata ca erai chiar inainte de ovulatie... de ce esti tu convinsa ca ai ovulat in ziua 15? Pe de alta parte , sunt cazuri cand au fost 2 ovulatii intr-o luna, la interval de cateva zile (este o fata pe forum care avea sarcina gemelara cu diferenta de 1 sapt. intre ei)... dar eu una ma indoiesc ca daca ai luat duphaston incepand cu ziua 15 sa mai fi fost ovulatie... cam asa se intampla cand tratamentele sunt date de dr. fara analize hormonale, fara vizualizarea in prealabil a foliculilor... nu toate femeile ovuleaza in ziua 14 fix...
auricass spune:
multam fain AVALON, va tin la curent sa vedem ce se mai intampla, ca-s tare dezamagita. Pai daca duphastonul impiedica ovulatia, adica daca iau tratamentul cu duphaston asta inseamna ca nu mai ovulez? Am cam citit tot despre duphaston si sincer mi se pare aiurea de cum dau medicii astia trat. Habar nu mai am ce sa fac. Doctorita mea spunea ca duphastonul stimuleaza ovulatia.
Pupici de la o fata trista!
Avalon spune:
Uite, citeste a treia intrebare de pe pagina asta: http://reclama/intrebari.php?src=progesteron&Submit=Cauta&cx=search
Parerea mea e ca ar trebui luna viitoare sa iei duphastonul dupa ce ai vazut la eco ca ai ovulat...
auricass spune:
Chiar acum ma introduc unde mi-ai recomandat scumpa. Ideea e ca m-am cam derutat, ca luna trecuta la echo era foliculul de 19 in a 21 zi, iar luna asta, dupa toate semnele ar fi fost pe 15. De aceea ma gandeam daca ar fi posibil.
MA duc sa citesc ce mi-ai trimis. Pupici
auricass spune:
Am citit,am ramas masca. Deci daca p;rogesteronul inhiba ovulatia, iar eu daca am luat din a 16 zi si ov s-ar fi produs in a 15, ar fi oik. Dar daca nu s-a produs si eu am luat duphastonul...adio ovulatie
.
Ar fi posibil oare sa ovulez altfel ( mai devreme) decat luana trecuta??Sau lunar ovulezi la fel?Pup
Avalon spune:
Nu e o regula sa ovulezi in aceeasi zi, mai sunt si variatii. Poate ar fi bine sa te monitorizezi cateva luni.