lA CATE LUNI ISI TINE CAPUL?

lA CATE LUNI ISI TINE CAPUL? | Autor: joker

Link direct la acest mesaj

CAM CAT DE BINE AR TREBUI SA SI-L TINA FOARTE BINE? cE APTITUDINI FIZICESI PSIHOMOTORII ARE UN BEBELUS IN JURURL VARSTEI DE 4 LUNI?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Din cite stiu eu ar trebui sa si-l tina foarte bine. Fetitza mea are 3 luni si isi tine capul bine, ba chiar vrea sa stea in fundulet si se descurca bine cind o tinem de spate.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Trebuie sa-si tina capul deja foarte bine! Cand este culcat pe burta, trebuie sa-si ridice capul si sa priveasca in jur. Al meu facea aste de pe la 3 luni.
Se joaca cu mainile, apuca un obiect. Rade cand ne jucam cu el si plange cand e lasat singur.
Ganguritul devine din ce in ce mai expresiv. Can vorbim cu el, zice ceva de genul:"nu, nu" si noi "il convingem" ca avem dreptate. Mai zice "ne", si "n'ghe".Trebuie sa vorbesti mult cu el ca-i foarte receptiv.
Somnul de noapte este mai profund si ziua perioada de vegehe este activa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

La 4 luni ar trebui sa-si tina capul foarte bine.Iti dau insa un sfat din proprie experienta, nu fa prea mari comparatii cu alti bebei de aceiasi varsta, a mea a fost atipica la motricitate, nu s-a incadrat niciodata sa faca miscarile care erau in carti exact la varsta respectiva:))).De exemplu unii copii se rostogoleau de pe la 3-4 luni ea a inceput la 9 luni, nu a mers niciodata de-a busilea in schimb a mers de la 11 luni, si acum este un copil foarte activ.

http://photos.yahoo.com/gorodeii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Daca pediatra spune ca este ok si daca ai incredre in pediatra ta...nu iti face griji comparandu-l cu altii.Intradevr si a mea si-atinut capsorul bine inca de la inceput (poate pt ca a dormit pe burtica si si-a dezvoltat foarte bine muschi spatelui si gatutul),dar eu il sustineam oricum pt ca imi erea teama sa nu oboseasca si sa ii dea drumul aiurea.
Sanatate si stai linistita daca la control spune ca e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

Robert la acest capitol este "precoce",la 2 luni isi tinea foarte bine capsorul,la 5 statea singur in fundulet,la 6,5 s-a ridicat singur in patut,iar de la 10 luni umbla.eu am fost speriata pentru ca era diferit de alti ceea ce citisem,dar pediatrul m-a asigurat ca fiecare copilas are propriul ritm de dezvoltare,ei stiu foarte bine cind sint pregatiti. cere sfatul pediatrului(ca sa te linistesti),vei vedea ca puiutul va creste mare si sanatos.numai bine.Carola

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

In mod normal la 4 luni trebuie sa isi tina perfect capul si, asa cum spunea cineva, daca il pui pe burtica isi ridica singur capul si chiar se impinge in manute in sus pt a privi in jur si in fata.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Ar trebui sa isi tina capul f bine.Oana l-a tinut de pe la 2 luni.
Alte info:www.babycentre.co.uk/refcap/719.html" target="_blank">despre dezvoltare bb 4 luni


decu fundita

Iaca poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

unii si-l tin din prima zi, altii la 4 luni.sofia si-a tinut capul la 6 saptamani, s-a sculat in picioare la 6 luni...credeam ca ala 8, 9 luni o sa mearga in ritmul asta!1

aiurea, a mers in 4 labe o gramada,si in picioare bine, fara frica abia la un an si o luna. deci....Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

David si-a tinut capul pe la 8 zile...era tare batz...Dar in fund a satat de abia la 7 luni si ceva...
Depinde de fiecare copil, insa cred ca daca la 4 luni nu isi tine capul, este un motiv sa consulti pediatrul

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

din cite imi aduc eu aminte, alexa a inceput sa-si tina capul pe la 3.5-4 luni, dar nu e relevant, caci in picioare a plecat singura abia la un an.dar nici nu am fortat-o, fiecare copil cu ritmul sau de crestere si dezvoltare. ca sa fii linistita mergi la un pediatru.

Mergi la inceput