Ma deranjeaza foarte mult ceea ce se intampla la fata mea la scoala de cand a inceput sa sufle un vanticel de primavara. Nu se mai invata, nu se mai dau teme,( clasa a-2-a), se face curatenie in clasa, amenajari, se impodobeste clasa cu ghiocei pe pereti. Foarte frumos, dar invatatura e mai importanta.Poate eu nu am timp si rabdare sa-i dau teme suplimentare zilnic, o sa uite tot si luna viitoare avem concursul "Cangurul".
Sunt ingrijorata, simt ca trece timpul inutil, copilul meu parca e in vacanta de cateva saptamani, nu ca inainte s-ar fi omorat cu studiatul... Unele invatatoare ii solicita prea mult iar altele invers
Dana si Alexa cea puturoasa...
David al meu este tot in clasa a 2-a si de la inceputul lunii martie se duce la scoala degeaba. Pana acum invatatoarea le dadea zilnic dictari si teme suplimentare si dintr-odata au incetat atat dictarile cat si temele. M-am dus la scoala sa vad ce se intampla si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca in clasa erau doar 5 copii... restul de 17 fiind acasa, bolnavi de gripa! Invatatoarea mi-a spus ca nu are rost sa mearga mai departe cu lectiile pentru ca oricum le va relua cand vor fi toti copiii la scoala. Am inteles-o cateva zile mai tarziu, cand David a facut gripa si a lipsit 10 zile iar readaptarea la programul scolar a fost obositoare. Abia acum au inceput incet-incet sa reintre in normal.
Ai dreptate si la noi sunt multi bolnavi de varicela. Oare asta sa fie motivul? Cand avem vacanta de primavara? De Paste sau mai devreme? Uitandu-ma prin manuale am constatat ca am cam terminat materia, cel putin la matematica. Am trecut de inmultiri si impartiri, adunari si scaderi pana la 1000. Cred ca asta e toata programa pentru clasa a2-a. La romana mergem cu anotimpurile, deci mai avem, acum a venit primavara- "Vestitorii primaverii".
Cam cat lucreaza David la lectii pe zi? Noi avem putine atunci cand avem, intr-o ora sunt gata daca nu pierdem timpul.
Dana si Alexa.