"N-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata"
Copilului meu nu-i place sa se uite la televizor; ce bine!
Am incercat sa-i pun doar muzica buna, cred ca nu a auzit niciodata o manea.
Am incercat sa-i cumpar carti cu ilustratii frumoase si cu texte cat de cat inteligente.Am o parere buna despre editura Teora, de la care am cumparat recent « Motanul incaltat » ; piticul meu nu are rabdare deocamdata sa-i citesc o poveste intreaga, dar rasfoind eu cartea si citind « pe sarite » ajung la final,unde ce vad -« Totul fusese posibil datorita dibaciei Motanului Incaltat care, de atunci inainte, n-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata »; am ramas . Voi lua o carioca neagra si voi sterge ultima propozitie, sa fiu sigura ca nu va ajunge sa i-o citeasca cineva vreodata, poate pricepe copilul ca e o mare rasplata sa nu mai trebuiasca sa lucrezi.
Dincolo de aceasta povestioara, aparent nesemnificativa, voi cand v-ati dat seama in mod real, nu doar teoretic,ca nu veti putea feri copilul de toate prostiile cu care poate veni zilnic in contact ? A existat ceva ce a vazut/auzit cu care nu ati fost de acord ?
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Raspunsuri
cipcipcip spune:
Aceeasi intrebare mi-o pun si eu citeodata, cum voi putea feri copilul de toate prostiile. De-asta mi-e si frica sa am vreodata bona, ca cine stie ce prostii ii baga in cap de la o virsta frageda. Daca as putea sa fiu numai eu cu el 24 de ore sa-i dau o educatie sanatoasa...Dar nu e posibil din pacate.
Nu stiu daca am rasp. la subiect sau doar am aberat
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
Sabina spune:
Ah, ce sa mai zic de monstrul care se ascunde printre verze ? (dintr-o carte cu iepurasul)
iar sofia stie pe dinafara:
intr-o buna dimineata locatarii din curtea de pasari se hotarara sa viziteze...samd.
majoritatea carticeleleor sunt scrise cu picioarele.Eu mai infloresc textul
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
denizel spune:
Teodora, m-ai distrat pentru ca si cartile noastre de povesti au pasaje innegrite cu carioca.
E vorba tot de carti de la Teora. Ex:pe cand vrajitoarea continua sa sforaie, cei doi copii o aruncara in foc - hansel si gretel.
Sau in Degetel: capcaunul ii incuie in pivnita pt. a-i manca a doua zi.
Chiar nu mai tin minte cum era Degetel in original, dar astea sunt variante super-prescurtate, facute special pt. copii mici si cred ca nu ar trebui sa apara texte din astea.
Noi am descoperit editura Crisan de care suntem f. multumiti.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Teodora D. spune:
si eu sunt mare fan editura crisan, dar am de la ei o carte cu foi cartonate si cu un text ce nu poate fi citit copiilor- e vorba de acelasi "degetel". parinti, atentie la povestea asta,e sadica rau!
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
denizel spune:
Teodora, stii seria de la Crisan, aia cu povestile minunate despre pitici si animale? Daca da, tu ai gasit si volumele care trebuiau sa apara - alea cu zane, spiridusi si uriasi? Noi le asteptam de mult, dar nu am dat de ele:(
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by denizel
Teodora, stii seria de la Crisan, aia cu povestile minunate despre pitici si animale? Daca da, tu ai gasit si volumele care trebuiau sa apara - alea cu zane, spiridusi si uriasi? Noi le asteptam de mult, dar nu am dat de ele:(
cum se numeste www.edituracrisan.ro/" target="_blank">seria, "cele mai frumoase povesti" cumva? ca pe asta am comandat-o de vreo 3 saptamani si tot astept si astept...
denizel spune:
Teodora, seria se numeste Povesti din padurea fermecata. Sunt minunate, cu invataminte si tot tacamul:). Am vazut ca au tirajul epuizat. Oare mai scot alte editii?
Cristina_C spune:
Si eu am gasit la editura Teora povestea cu Scufita Rosie a carei bunica n-a mai fost inghitita de lup, ci s-a ascuns in dulap... Am fost surprinsa pentru ca mai luasem povesti de la Teora (Bambi, Pinnocchio, Hänsel si Gretel) si erau OK.
Cred ca cel mai bine e sa le citesti la librarie inainte sa le cumperi.
Cazt despre ilustratii, sunt foarte frumoase, nimic de zis!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
mariana tache spune:
Si eu sunt tare indignata de povestile " pt copii". Chiar zilele trecute am fost in oras doar ca mai cumpar ceva carti pt Stefan si am venit acasa tare desumflata. Vroiam ceva prin care sa-l determin sa invete sa numere sau sa cunoasca literele, dar nu am gasit nimic pt varsta lui.
Am vazut si eu Tom degetel, Motanul incaltat, Alba-ca-zapada, dar nu am vrut sa-i cumpar. Asa ca am venit acasa cu " Vitelusa Joitica". E draguta cartea, cu multe animale, frumos colorata si fara violente.
Tot asa mai avem, de ex, "Piu=Pui isi cauta mama"- draguta.
Nu stiu cat am sa-l pot feri de carti cu violente , dar eu ma stradui.
Ps. Vorba lui cipcipcip, sper ca am fost la subiect
Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
Cristina_C spune:
In schimb la Hänsel si Gretel mi-a placut varianta de la Teora ca s-au ratacit copiii in padure decat ca au fost abandonati de parinti care erau prea saraci sa-i mai poata creste...
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002