Povesti-seara la culcare??

Povesti-seara la culcare?? | Autor: lacramioara t

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Andreea are 2 ani si 3luni si de ceva vreme am inceput sa-i citesc povesti la culcare,dar noaptea se trezeste si incepe sa planga sa-u sa strige personajele din povestea citita la culcare.De cele mai multe ori se sperie si striga dupa noi.Ii citesc povesti cu zane,printi si printese,dar mai apare uneori si personajul rau si cerd ca aici aste problema.Ce credeti?

Lacra si Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Probabil ca de aici e problema de la "personajul rau". Ei au o imaginatie bogata si chiar traiesc scenele respective. Eu am patit la fel cu fetita mea cind era cam de virsta Andreei. Cind ii citeam Scufita Rosie de ex isi punea miinile la ochi, isi tragea patura peste cap si incepea sa tipe ca nu vrea sa vina lupul...intre timp a mai crescut i-am explicat ca e doar o poveste si nu mai avem probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Fiica mea (aproape 5 ani) are cosmaruri de cand asculta casete cu povesti de genul "Aleodor Imparat", "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" etc. Ii plac povestile, dar o impresioneaza asa tare, ca are cosmaruri si pe la 5 dimineata ma trezesc cu ea la noi in pat.
Cand era mai mica (de varsta Andreei) fiica mea prefera povestile cu animale, cu scene din viata de zi cu zi: ursuletul si iepurasul care mergeau la gradinita, Azorel care mergea la scoala si se scula tot timpul prea tarziu, soriceii care mergeau in vacanta la bunica etc. Poate ar fi bine sa lasi povestile cu zane pentru mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Draga Lacrimioara
Si eu am un baietel de 2 ani si 3 luni si l-am invatat sa adoarma singur seara. Seara dupa baie sau dus ii las o lampa de veghe si il las sa-si bea singur laptele, iar el ma striga dupa ce-l bea si-mi spune sa-i pun muzica si adoarme cu muzica. La inceput ma punea sa-i cant, pana mi-a trecut prin cap sa-i pun muzica la casetofon si ii spuneam ca am treaba la bucatarie si nu pot sta cu el. Acum adoarme singur fara probleme, dar se trezeste noaptea fara sa planga si vine la noi in camera. Nu stiu ce sa-i mai fac. Cu povesti am incercat si eu, dar tot ma intreba ce s-a intamplat cu eroii din poveste si asa nu mai adormea. Incearce si tu si poate reusiti si voi cu muzica.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

A-ti incercat sa "modificati" putin povestiile? Bineinteles ca un copil de 2 ani se va speria de lupul mare si urat care o mananca pe bunicuta.
Nu sunt acestea povesti prea grele pentru acesti copilasi? Chiar si pentru unul de 5 ani chiar?
Atata vreme cat cartea are poze, eu una ii inventez tot felul de scenarii, sau uneori il las pe el sa-mi "citeasca" povestea.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettina spune:

Eu ii spun fetitei mele( 2 ani si 2 luni), in fiecare seara o poveste cu "Fetita cea frumoasa". Si ii povestesc cam tot ce face ea in ziua respectiva. Modific cate ceva desigur. De ex, daca ea nu a vrut sa manance supa in ziua respectiva, " fetita cea frumoasa" a mancat supa si felul 2 si asa a primit si desert
Este foarte incantata de aceste povestioare, dar cel mai mult i-a placut cand "fetita" a fost la doctor ptr ca era bolnavioara
am renuntat sa ii citesc din carti pentru ca o speriau personajele negative si mai plangea noaptea.
Dupa ce termin povestea ii spun " Tatal Nostru" pe urma pupic si daca incearca sa mai intrebe, ii explic ca acum trebuie sa doarma pentru ca e si maine o zi, in care va asculta o noua poveste. Si nu insista. Se culca incantata de ziua urmatoare, mai exact seara
Cam asa procedez eu si functioneaza de minune

Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

Bettina, m-ai dat gata cu povestea ta cu fetita cea frumoasa! cred ca voi lua exemplu.
momentan, ii citesc Adrianei dintr-o carte uriasa de povesti in fiecare seara, dupa baie, inainte de nani-nani. mai exact, ii explic in amanunt fiecare poza, ca altfel nu are rabdare, si dupa aceea o intreb: unde e iepurasul? dar pasarelele? dar bufnita? dar motanul incaltat? etc si e in culmea incantarii. de dormit nu doarme extraordinar de bine nici acum, dar nu stiu daca e de la povesti dau nu. in orice caz, incerc sa evit povestile cu prea multe personaje negative.

ea imi cere constiincioasa "cai" - cartea - de cate ori o aduc in prosop de la baie si o asez in pat.

noapte buna!

Adriana

Mergi la inceput