Deserturile Nataliei

Deserturile Nataliei | Autor: Balbina

Link direct la acest mesaj

Editat:
Am hotarit sa pun toate retetele pe care le cere lumea intr-un singur subiect, ca sa fie mai usor de gasit. Daca aveti intrebari, adresati-mi-le tot aici, voi raspunde cit voi putea de repede.
Succes!


Vreau sa va propun o reteta de prajitura absolut exceptionala.

Brownies Cappuccino
Prajitura de ciocolata cu crema fina de brinza si glazura de ciocolata
Reteta adaptata

Este o prajitura extrem de rafinata, care va impresiona si pe cei mai pretentiosi musafiri. Desi prepararea ei dureaza ceva timp, nu este deloc complicata.

Pentru stratul de prajitura:
120 g ciocolata amaruie de calitate, rupta in bucatele
85 g unt, taiat bucatele
1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
3/4 pah. zahar
1 fiola de esenta de vanilie
2 oua
1/2 pah. faina
un virf de cutit de sare
1/2 pah. de miez de nuca, taiat bucati nu prea mici

Pentru crema:
150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie) sau Philadelphia
40 g unt moale
3/4 pah. zahar pudra, cernuta
1/2 fiola de vanilie
1/2 lingurita scortisoara

Pentru glazura de ciocolata:
80 g ciocolata amaruie de calitate
20 g unt
1/4 cana frisca lichida
2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Prepararea prajiturii:
Se infierbinta cuptorul la 180 , se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma patrata de 20cm x 20cm. (eu folosesc hirtia de copt)
Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pina cind compozitia devine omogena. Se lasa pina se face calduta, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga pe rind ouale; se bate bine compozitia cu telul, pina devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca.
Aluatul se intinde cu lingura in forma si se coace cam 25 min. Se poate verifica cu o scobitoare: daca se lipesc farimituri de ea, este gata. Se scoate din cuptor si se raceste complet.

Prepararea cremei:
Se bate cu mixerul crema de brinza cu untul, pina cind crema devine pufoasa. Se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate citeva minute. Crema se unge in strat uniform pe suprafata prajiturii. Se pune la rece pentru 1-2 ore.

Prepararea glazurii:
Se topeste pe baie de apa ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecind continuu, pina cind glazura devine omogena. Se raceste pina la temperatura camerei.
Se unge glazura uniform pe stratul de crema. Se acopera prajitura si se da la rece pentru minim 3 ore.
Se taie in 24 patrate si se scot din forma in stare rece.
Se servesc reci sau la temperatura camerei. Se pot pastra la frigider, intr-un singur strat, acoperite, pina la 5 zile.

Va garantez ca mai mult de 1 zi nu vor rezista, sint atit de bune, incit iti vine sa le maninci pe toate odata.

Aici e poza prajiturii.

------------------
Numai bine,

Natalia

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu ador brownies reteta e super si iti trebuie rabdare multa..asa k intre timp pana le voi pune in practik voi cumpara..oricum merci de reteta.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Cait, rabdarea consta mai mult in asteptarea timpului cit sta la frigider, altfel nu-i greu deloc de preparat.

------------------
Numai bine,

Natalia

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

O sa o fac si eu,ca sunt inebunita dupa ciocolata si prajituri cu ciocolata.Natalia,m-am uitat pe pozele cu prajituri,am sa te rog sa imi scrii si mie reteta prajiturii cu lamiie daca vrei.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

In mod surprinzator intrebarea mea nu e "la ce temperatura trebuie sa fie faina? " ci "cind sa venim in vizita?".
Balbina tu ai talent si-ti recomand sa-ti deschizi o patiserie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

quote:
Originally posted by dulcetica

In mod surprinzator intrebarea mea nu e "la ce temperatura trebuie sa fie faina? " ci "cind sa venim in vizita?".
Balbina tu ai talent si-ti recomand sa-ti deschizi o patiserie.

dulcetica




Si noi, si noi....
Sa stii ca o voi incerca si eu, deoarece arata super.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

dulcetica, ai o parere prea buna despre mine . Dupa cum scriam si in tema moldovencelor, imi place sa fac dulciuri, e adevarat, dar in ceea ce priveste ornarea lor sint o amatoare incepatoare, nu prea am rabdarea necesara unei astfel de activitati. Cind am facut tortul lui fiu-miu, am zis ca nu mai fac nimic de genul asta, dar nu am putut rezista rugamintii verisoarei mele de a-i face un tort Barbie. Iarasi, dupa acest tort am zis din nou ca nu ma mai apuc, si tot asa ... Una stiu sigur, profesionista in domeniu nu ajung cu siguranta, ca nici nu prea gasesti in Ro tot ce-ti trebuie pentru asa ceva, sau poate nu stiu eu unde sa caut...

Nu stiu eu tare multe, dar voi impartasi cu mare placere din putinul pe care il stiu cu orcine imi cere vreun sfat.


------------------
Numai bine,

Natalia

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Natalia, te pricepi chiar foarte bine, iar daca asa arata torturile tale fara sa ai experienta in decorat, ma intreb cum vor arata cand vei avea experienta? Iti zic eu, vei deschide o cofetarie, ca esti foarte talentata.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Crinuta,

------------------
Numai bine,

Natalia

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Wow, esti o super talentata! Super faine toate pozele. Mi-e o pofta de mor.
Te pot deranja pe pm pt anumite retete? Eventual arunca o privire la Mese de mare gala, poate facem un club

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Natalia m-ai terminat ....sunt in perioada "dovleacului" si am vazut la tine reteta de blinii....Ne dai si noua reteta????
Si pe cea de tort...ca arataaaaaaa...bestial
multumesc

Assa

Mergi la inceput