prima plimbare ...
Buna
Am citit in revista "Mama si copilul" ca abia la 3-4 saptamini dupa ce ai nascut "ai voie" sa iesi cu afara la plimbare .... Voi ce parere aveti Chiar nu e indicat pina la virsta de 3-4 saptamini sa iesi la plimbare cu
Mari
Raspunsuri
florina spune:
Eu as zice ca depinde si de anotimpul in care s-a nascut ... Stiam de 2 saptamani vara si 3-4 iarna.
Daca tau are mai putin de o luna acum, ai grija la viroza care umbla si nu lasa alti copii mici sa se apropie de carucior. In parculetul meu un baietzel mai avea putin si sarea peste Tudor in carucior sa-l vada...:) Sunt copii si sunt cam greu de stapanit, mai ales cand nu sunt ai tai.
Daca stai la curte... poti sa-l scoti fara probleme. Eu asa am facut.
Florina
quote:
Initial creeata de mari
Buna
Am citit in revista "Mama si copilul" ca abia la 3-4 saptamini dupa ce ai nascut "ai voie" sa iesi cu afara la plimbare .... Voi ce parere aveti Chiar nu e indicat pina la virsta de 3-4 saptamini sa iesi la plimbare cu
Mari
Bettina spune:
Fetita mea e nascuta in miezul iernii si cand avea 3 saptamani am plecat cu ea in Ro. Dar pana la 3 saptamani nu am scos-o afara
In orice caz, atunci cand o vei scoate prima oara afara, ar fi indicat ca plimbarea sa nu depasasca 10, maxim 15 minute. Si in fiecare zi mai adaugi 5-10 minute.
Alege un parc daca e posibil si/sau fereste-te cat poti de aglomeratie.
Sa aveti plimbare frumoasa
Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.
Delia spune:
Mari eu cred ca depinde de vreme: nu ploaie, ninsoare, vant etc.
Mai conteaza apoi temperatura de afara pentru primele dati e recomandat sa nu il scoti sub 0 grade, apoi cum consideri tu pana la -10 grade.
Eu l-am scos pe Codrin la 10 zile afara (in noiembrie) dar erau 8-10 grade afara.
Oricum incepi cu cinci munute la geam, 10 minute la geam apoi afara 10 minute, 30 de minute, apoi o ora si tot asa.
Codrin are acum 4 1/2 luni si il scot doar o ora cand este foarte frig.
Delia si Codrin
dana d spune:
Eu am nascut-o pe Alexa in septembrie si am iesit cu ea afara cam la o saptamana dupa ce am venit de la maternitate. Prima zi doar 10 minute, a doua 20 si apoi mai mult. Adormea tun de cum dadea cu nasucul de aerul de afara. Da sigur ca depinde de anotimp si de temperatura, umiditate. Curaj, sunt mai rezistenti decat par si ii putem face si mai si, calindu-i.
mari spune:
Multumesc pt. ajutor ! Am uitat sa mentionez ca nu am nascut inca ( voi naste la inceputul lunii mai - 8 mai zice medicul ) dar adun cit mai multe informatii in diverse domenii
Va pup
Mari
vladosmina spune:
Eu am nascut pe 23 mai in Danemarca( in mai e un fel de inceput de primavara, comparativ cu Romania). De scos afara l-am scos prima data la 5 zile dupa nastere. Nu a fost nici o problema.
diana12 spune:
Eu am nascut in aprilie si am scos-o prima data afara dupa zece zile de la nastere. In prima zi am scos-o zece minute dupa care am inceput sa maresc numarul minutelor.
Oricum asa cum au zis si fetele depinde foarte mult cum va fi vremea...
Numai bine, Diana & Ecaterina
Ochii care nu se vad se uita doar daca dai de prea multa fericire...
moto spune:
eu l-am scos pe sebastian la 2 zile dupa ce l-am nascut a fost cald 24 -25 gr si am stat 1 ora cu el eu am avut termenul 5 martie si am nascutin 17feb un baietel de 3,225 53 cm . iti doresc succes si nastere usoara ....nu uita sa te plimbi cat mai mult si sa faci exercitii de respiratie ...pe mine m-au ajutat f mult am nascut fara complictii intr-o 1ora1/2 si este ptimul copil....succes inca o data.