Datul din cap repede e normal?
Buna ziua tuturor.
Adresez si eu o intrebare parintilor care au experimentat ceva asemanator la copiii lor.
Ma ingrijoreaza baietelul meu de 8 luni deoarece cateodata din cap f repede stanga-dreapta. Nu stiu daca e de bine sau de rau... Sa fie doar o manifestare de bucurie sau nemultumire? Eu nu reusesc sa-mi dau seama pt ca face asa cand are diferite stari de spirt...
Copilasii vostri fac asemenea miscari?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Albume Matei
Raspunsuri
Teodora D. spune:
Am deschis un subiect asemanator acum cateva zile, uite ce raspunsuri am primit-http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60127
Desi pare ca nu e nimic grav, eu il voi duce totusi la un neurolog.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
lbelciug spune:
Merci pt link, Teodora.
Am citit, insa nu pare ceva asemanator. Matei sigur nu are lipsa de calciu deoarece am verificat treaba asta acum ceva vreme. In plus, acest lucru imi este confirmat si de faptul ca i-au crescut f repede dintii. La 8 luni ar edeja 7 bucati! ![]()
Am vrut si eu sa-l vada un neurolog de la Budimex, dar cand am fost am asteptat dr. 1,5 ore dar nu s-a prezentat la cabinet desi avea program. O sa mai incerc in alta zi desi sperasem sa-i dispara aceasta manifestare...
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Albume Matei
marius spune:
Lasa-l in pace stai usurel, e normal...exerseaza, e dinamic, maine poimaine o sa fuga roata roata dupa masa
. Nu are nimic. Se joaca singur.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Melania 14 spune:
Liviana parca suntem noi la 8 luni
.Cauta subiectul :''are 8 luni si un inceput de ....'' de pe forumul cabinetului PSI.
BBlasa Melania
si mama
DianaP spune:
Si fetita mea de 10 luni la fel face. Eu am fost la un medic neurolog pentru alta problema(este mai inceata in dezvoltara fizica de cat alti copii de varsta ei din cauza unui tratament cu cortizon),si i-am spus si de problema asta.
Mi-a zis ca trebuie sa incerc sa o dezobisnuiesc si ca asa fac copii care sunt lasati mult timp singuri. La mine asa a fost . Acum trei luni mama mea a vandut casa din Rm. Valcea ca sa ne pota lua noua un apartament si in acea perioada am fost foarte ocupati cu stransul bagajelor si am profitat de faptul ca, Carla este un copil cuminte si nu plange si am lasat-o mai mult singura.
Pana la 6 luni eu am bibilit-o foarte mult si am stat cu ea numai in brate sau ma jucam foarte des cu ea(am nascut-o cu trombocitopenie si nu avea voie sa planga sau sa se agite ca sa nu-i scada trombocitele), iar intre 6-7 luni am plecat cu ea in provincie si acolo stand mai mult singurica a incercat sa se aline intr-un fel , incepand sa se legene.
Eu daca te intereseaza am fost la "spitalul Victor Gomoiu" la doctorita Raluca Teleanu.Daca vrei mai multe amanunte trimite-mi un mail.
Eu am mai observat ca ea se leagana foarte repede si atunci cand ne vede ca venim la ea(se bucura foarte mult si rade).
Nu trebuie sa te ingrijorezi, dar daca ca mma simti ca ceva nu este in regula mai bine consulta un medic ptr. linistea ta sufleteasca.
Numai bine!
Diana mami de Carla(10 luni) & Alexa(2 ani si 2 luni)
Oani spune:
Draga Liviana, si fetita mea facea acelasi lucru. M-am ingrijorat putin, dar nu am intrebat medicul. Fina mea insa, speriata de acelasi comportament al baietelului ei a intrebat pediatrul (avem acelasi medic) si uite ce i-a spus. Zice ca in interiorul capului exista o celula (un nume complicat, nu l-am retinut). Cand copilul este mic, celula este si ea mica, iar locul in care sta este mai mare. La adult celula creste si umple locul respectiv. Daca un adult da repede din cap, nu are decat o senzatie de ameteala. Cand copilul da repede din cap, celula se misca si provoaca micutului o senzatie de placere, asemenea orgasmului la adulti. Copiii fac aceasta miscare cand sunt tristi, obositi sau se simt singuri.
Aceasta explicatie am auzit-o eu. Acum nu stiu ce sa spun. Fetita mea este mai mare (1 an si 8 luni) si tot mai da din cap, din cand in cand. Eu zic sa nu intri in panica.
Va pup, Ioana si micuta Andreea
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by Oani
Draga Liviana, si fetita mea facea acelasi lucru. M-am ingrijorat putin, dar nu am intrebat medicul. Fina mea insa, speriata de acelasi comportament al baietelului ei a intrebat pediatrul (avem acelasi medic) si uite ce i-a spus. Zice ca in interiorul capului exista o celula (un nume complicat, nu l-am retinut). Cand copilul este mic, celula este si ea mica, iar locul in care sta este mai mare. La adult celula creste si umple locul respectiv. Daca un adult da repede din cap, nu are decat o senzatie de ameteala. Cand copilul da repede din cap, celula se misca si provoaca micutului o senzatie de placere, asemenea orgasmului la adulti. Copiii fac aceasta miscare cand sunt tristi, obositi sau se simt singuri.
Aceasta explicatie am auzit-o eu. Acum nu stiu ce sa spun. Fetita mea este mai mare (1 an si 8 luni) si tot mai da din cap, din cand in cand. Eu zic sa nu intri in panica.
Va pup, Ioana si micuta Andreea
mey, nu stiu altii cum sunt, dar copilul meu sigur are mai mult de o celula in cap. si eu, ca adult, am de asemenea mai multe(cateva miliarde, sper). da' asta nu ne impiedica sa radem de comicul situatiei,nu?

Oani, promeste o
, ai fost tare draguta!Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
mihaela amalia spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
mey, nu stiu altii cum sunt, dar copilul meu sigur are mai mult de o celula in cap. si eu, ca adult, am de asemenea mai multe(cateva miliarde, sper). da' asta nu ne impiedica sa radem de comicul situatiei,nu?
Oani, promeste o, ai fost tare draguta!
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Si fetita mea face la fel ...a deprins acest obicei "din cauza mea", stam nas in nas si dam din cap(ne alinta si noi
Mihaela
si bb
Amalia
POZICI CU NOI 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55265" target="_blank">AMALIA...o poveste cu aventuri
"Singur, omul este ceva imperfect, ii trebuie un al doilea ca sa fie fericit." PASCAL