retete lasagna

retete lasagna | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Am vazut in magazine la noi ca au aparut(poate mai demult, eu acum le-am observat) cutii cu paste pentru lasagna. Pe cutie scrie vag, in italiana, spaniola, tradus cam aiurea in romaneste cum se pregateste lasagna. Are cineva idee cum se pregatesc sosurile si umplutura? Ma tenteaza foarte mult sa pregatesc si eu, am mancat in Italia si m-am lins pe degete, dar nu vreau sa dau chix cu ele.

Multumesc!

Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Cu scuzele de rigoare pentru forumista de unde am salvat reteta, o postez aici deoarece nu pot atasa link-ul:

"Am facut un sos de rosii-

am prajit o ceapa,2-3 catei de ustroi,tocate marunt,īn putin ulei de masline.Am turnat rosii cu sos(doza),am condimentat cu sare piper,basilikum proaspat si oregano.. si am lasat sa fiarba.
Īntr-o alta tigaie am prajit carnea macinata,cu vreo 2 linguri ulei de masline.
Cind a fost prajita am adaugat-o la sosul de rosii si am lasat mai departe sa fiarba la foc mic.
Am facut un sos bechamel din 1 lingura ulei de masline īncins,am adaugat 1 lingura de faina si am lasat putin la prajit
am stins cu lapte,si am lasat sa fiarba la foc mic pīna s-a īngrosat

Īntr-o forma de jena,am pus un strat de sos bechamel
peste am pus o foaie de pasta si peste ea primul starat de sosul de rosii cu carne macinata.
am acoperit cu o alta foaie -2-,peste am pus iar sos de rosii cu carne,din nou o foaie-3- si iar sos de rosii/carne
am acoperit iar cu ultima foaie de pasta-4- ,peste care am pus sos bechamel
Desupra am ras o bucata de ementaler/emental.. si am bagat īn cuptorul īncins la 170°-180°C
am Bagat Lasagne la cuptor,īncins īn prealabil la 170°-180°C ,pīna s-a rumenit "

Sper sa intelegi ceva...Am copiat-o la repezeala.

P.S. Revin cu link-ul: http://www.reclamaaaaaa/forum/index.php?showtopic=6360&b=1&st=&p=#entry

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

uite aici s-a mai discutat despre lasagna, sunt multe retete si deci ai de unde alege:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53428

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multzam fain fetele, ce prompte ati fost!
Am studiat retetele si suna foarte , am sa va tin la curent cu ce mi-a iesit!

Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput