Parazitii intestinali

Parazitii intestinali | Autor: karina04

Link direct la acest mesaj

Mihnea (1 an si 9 luni)a fost banuit de giardia de la 1an si 1luna, diagnostic pus pe baza analizelor, adica o usoara anemie si eozinofilele marite-5,pentru ca toate probele coproparazitologic (6 la numar) au iesit negative. Asa ca impreuna cu medicul am decis atunci sa nu-i dau tratament. Acum dupa 8 luni, am repetat testul coproparazitologic si a iesit pozitiv, iar eu in continuare nu sunt decisa ce ar fi mai sa fac, avand in vedere ca nu are nici un fel de simptom. Doarme bine, mananca bine, nu a slabit,nu este agitat, nu se freaca la nasuc doar are usoare cearcane. Voi, mamicilor ce credeti ca este mai bine?sa-i dau Zentel, sa-i mai repet analizele, tratament naturist, sau sa-l las asa. Am citit pe site http://www.reclama/Giardia_si_cryptosporidium_in_apa_de_baut-articol-44.html, ca un organism sanatos distruge giardia intr-o luna

Multa sanatate si numai bine
Dana si mihnea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Giardia este un parazit specific omului, iar majoritatea medicilor nu recomanda un tratament daca nu apar simptome...
Orice medicament pentru giardia are efecte secundare asupra ficatului, iar riscul de reinfectare este extrem de crescut.
Oricum daca ii faci vreun tratament trebuie sa ai in vedere ca trebuie sa va tratati si voi... si toti cei care vin zilnic in contact cu copilul... ex. bona... Altfel chiar este degeaba.
Poti incerca Helmiflores... un produs din plante... se gaseste peste tot si urmaresti schema din prospect... Si ii faci doua cure pe an... pana se face mai maricel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Si eu zic ca nu are rost sa-i dai tratament medicamentos atata timp cat nu are simptome si mai ales atata timp cat se poate reinfecta atat de usor, cel putin la varsta asta cand baga totul in gurita, etc.
Ai putea sa-i dai eventual tratamentul recomandat de A. Culcer ca avand rezultate f. bune, respectiv cate o lingurita de miere cu propolis zilnic, 21 zile/luna, timp de 6 luni. Asta chiar nu cred ca are ce rau sa-i faca, ba poate il ajuta si la cresterea imunitatii in prag de iarna si in plin sezon de viroze.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

poti incerca si cu ulei de seminte de dovleac, se gaseste la orice plafar.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Zentelul nu se administreaza copiilor sub 2 ani pt. giardia pt. ca ar trebui sa-i dai 400mg odata timp de 5 zile. Se poate administra intre 1 si 2 ani doar pt. combaterea viermilor 200mg in doza unica ce se repeta la o saptamana.

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Daca nu are nici u simptom,si in situatia asta ne aflam si noi,la un an si 10 luni,lasa copilul in pace.Da-i propolis,helmiflores,ulei de dovleac,de la plafar.Noi chiar nu am mai facut analizele,pt ca mananca de ruuupe,doarme bine,a luat si in greutate,e voios..am, facut tratament cu flagyl si nu a dat nici un rezultat.Aas ca am lasat ficatul in pace,sa nu il intoxic aiurea,oricum va mai face,chiar daca ne tratam toti,va merge in colectivitate,nu il poti tine in cuib de sticla toata viata.

C'est la vie-ul vietii cum spunea englezul Goethe:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina04 spune:

multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Cred ca o sa mai astept cu tratamentul cu zentel Si o sa incerc ceva naturist. Mi-e foarte greu sa incep sa-i administrez tratamentul copilului atata timp cat vad ca este bine si nu are simptome de giardia.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Mamici de copii care au avut giardia spuneti-mi si mie cu trat. naturiste s-au vindecat? Si inca ceva acel Helmiflores se poate da si preventiv sau numai dupa ce iese parazitul la copro? Al meu copil de cand este la gradi nu prea se mai omoara cu mancarea i-am facut trei probe pana acum si toate au iesit negative dar ma gandesc ca daca are totusi si nu a prins la examen.de asta intreb ca sa-i dau si eu acest trat. naturist de care ziceti voi chiar daca nu a iesit deocamdata ca ar avea giardia.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliana spune:

Geardia se mai poate trata si cu medicamente naturise Geardinfug care la noi a dat rezultate si care nu e toxic iar din farmacii Flagyl sau Zentel care date pe perioada lunga sunt toxice pentru ficat.
Pentru alti paraziti intestinali se recomanda Parazitol,Propolis&Usturoi(naturiste)si Decaris de 50mg pentru copii peste 2 ani sau Helmitox pastile de 125mg.
Daca se depisteaza la vreun membru din familie sau la vreun copil din cresa sau gradinita trebuie ca membri familiei sau cei ce intra in contact mai mult cu copilul trbuie sa urmeze si ei un tratament concomitent.
In tratamentul conta parazitilor intestinali se va evita consumarea lactatelor si a dulciurilor.
Daca este depistata la timp infectia nu poate sa fie grava,dar ea da o indispozitie si o lipsa de pofta de mancare si acestea pot duce la o deshidratare a organismului si de aici alte probleme.
Da infectia poate dura mai multa vreme daca nu se respecta regulile de igiena si cele de alimentatie de dupa tratament si in timpul tratamentului.

Pentru a afla cat de grava este cel mai bine e sa faceti testul ELIZA.neliana anghel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Helmiflores se da si preventiv nu numai dupa ce iese la copro.Scria chiar si in prospect.Nici eu nu sunt pro Zentel,este prea mic bebe...Multa sanatate!Mamica lui Jill..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

GIARDINOFUG ESTE SINGURUL CARE LA NOI A DAT REZULTATE,DUPA CE INTOXICASEM COPILUL CU VREO 3 RUNDE DE ZENTEL SI FARA REZULTAT.IN ULTIMA INSTANTA IMI DADUSE FLAGYL SI CIND AM CITI PROSPECTUL AM JURAT CA NU-I DAU ASA CEVA.GIARDINOFUGUL ESTE EXCELENT SI NU E NICI TOXIC (E NUMAI DIN PLANTE) SI NICI NU ARE EFECTE ADVERSE.

BRENDA
"Sint frunze care nu cad si clipe care nu se uita"
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput