Trusoul bebelusului
Am tot cautat pe aici informatii despre ce are nevoie un bebelus in momentul venirii pe lume dar nu am gasit o lista completa. Daca a mai fost dezbatut subiectul indrumati-ma si pe mine unde sa citesc. Lista cu ce trebuie sa contina sacosica pentru mers la spital o am deja facuta....va multumesc mult pentru ajutor.
M-am hotarat sa incep sa fac cumparaturi pentru cel mic....ma gandesc eu ca e mult mai bine sa le fac in tihna, mai din timp decat sa alerg in luna a noua cu burta la gura din magazin in magazin. Mai departe de patutz...carutz...scaunel de masina (aici in noua Zeelanda nu imi dau voie sa plec din spital fara acest accesoriu) ceva hainutze si biberoane(unde nu mai pun ca am vazut si d'astea o multime de modele de mi s-a ridicat parul in cap).....nu bat cu gandul!!!
Bassinet e bine sa iau? Am inteles ca nu imi va folosi mai mult de 4-5 luni si nu se merita investitia.....pot folosi patutul mare de lemn din primele zile?
Magazinele sunt pline de tot felul de accesorii menite sa-mi faca viata usoara....insa ce credeti ca imi va folosi si ce nu?
Asa ca orice informatii si sugestii le astept cu nerabdare... sunt atata de paralela cu subiectul incat ma apuca frica!
Ina
Raspunsuri
dana d spune:
Am pus si eu intrebarea asta pe sectiunea Parintii intreaba... parca se chema cam asa: Ce ati cumparat inainte de nastere", da o cautare. Eu sunt in 7 luni si mi0am cumparat cateva hainute, am patutul de la fetita cea mare, inca nu am luat carucior si scaun de masina dar am prospectat piata. Fetele spun ca nu ai nevoie de biberoane daca alaptezi, dar recomanda o pompa de san, parerile sunt impartite, eu nu stiu ce sa mai fac, cu pompa de san e un subiect deschis la "interzis barbatilor". Accesorii pt baie nu am luat inca,si asupra cosmeticelor mai am nelamuriri, nu ce firma ci ce cosmetice sunt necesare, stiu de la nasterea trecuta ca pudra nu e buna, atunci am folosit numai ulei Jonson dar au aparur multe altele intre timp, de ex cremele de fundulet..
Tu in cate luni esti? Nici eu nu vreau sa raman in ultima clipa cand voi fi mai greoaie si nu voi mai putea umbla. Majoritatea pot fi comandate la www Bebelusutau. ro , dar asta in Ro, sunt convinsa ca si in Nz sunt astfel de adrese. Succes la cumparaturi si sarcina usoara. Dana.
Ps. ce e ala Bassinet?
ina_nz spune:
Multzam de informatii.
Despre bassinet nu stiu cum sa-l descriu mai bine...poate fi si un cosulet mai mic in care sta bebe in primele luni sau ceva mai sofisticat dupa cum ti-am gasit o poza:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00005QXPQ/qid=1047636571/br=1-4/ref=br_lf_ba_4//103-3506048-8003860?v=glance&s=baby&n=542368
Eu ma tot gandesc ca e o investitie prea mare pentru cam trei-patru luni....depinde si cat de voinic o sa-mi fie flacaul.
Eu sunt in 19 saptamani doar iar maine am decis sa fac o tura prin magazine doar de testarea pietii. Trebuie sa-mi iau si niste pantaloni de gravida ca deja nu ma mai cuprinde nimic in talie
Despre pompa de muls m-a sfatuit cineva sa nu iau pana nu vad daca am nevoie de ea sau nu...altcineva mi-a zis ca absolut necesara
Se pare ca au si in spital si daca ai nevoie iti dau.
ina
klavier spune:
noi am avut parte de nenumarate liste cu ce iti trebuie pt bebe, dar experienta ne-a demonstrat ca... au mai mult rol publicitar decat real.
sunt cateva lucruri esentiale, pe care trebuie sa le ai, ca de exemplu (e posibil sa nu le mai stiu pe toate): scaunel de masina, carucior mare ( in care sa poata sta copilul si pe spate, si in fundulet, cand se face mai mare), schimburi pentru copil (atentie! nu ii lua bluzite sau costumase care se trag pe cap, oricat ar fi de frumoase, ca o sa fie chinul de pe lume! ia numai lucruri care se deschid in fata , sau in spate, sau pe lateral cu capse - sunt cele mai practice!); vanita de plastic pentru baie; o crema cat mai naturista pentru fundulet si servetele umede neparfumate pentru sters la funduletz; pampersi; un costumas mai gros pentru iesit la plimbare, tot cu modalitati simple de incheiat si descheiat (atentie! bebe adoarme de obicei la plimbare si va trebui sa il poti scoate din respectivul costumas fara sa il trezesti - deci capse sau fermoar in fata sau lateral).
Iti mai trebuie o masa de infasat cu ceva moale pe ea ( se gasesc accesorii speciale), perna de alaptat, mie mi-a folosit mult si pompa de muls si am luat si cateva biberoane pentru orice eventualitate. Se gasesc si pungi sterile pentru congelat laptele de mama.
Inca ceva foarte bun e interfonul cu care poti auzi cand s-a sculat bebe si poti alerga la el inainte sa inceapa sa urle. (asta ii da incredere in tine si in viata!) sau il poti lasa sa doarma in gradina si ii auzi orice miscare. se gasesc tot felul de modele.
pe urma paturi si paturele, scutece sa ii pui sub fundulet cand mergi pe undeva si trebuie sa il schimbi, manusi micute de bumbac pentru cazul in care va avea unghiile prea mari la nastere si se va zgaria cu ele.
si accesoriul cel mai important: o femeie care sa te ajute la curatenie si gatit in primele luni!! si pe care sa o poti lasa in gradina langa copil cate o ora, sa mai poti si tu sa dormi un pic intre doua partide de supt. eu eram convinsa ca pot face totul singura, ca sa demonstrez ( ce tampenie!) tuturor ca sunt in stare sa am copil, facultate, barbat si casa la 21 de ani, dar la urmatorul copil nu voi mai repeta bravada. la un moment dat ajunsesem sa nu reusesc sa mananc nimic pana la 6 seara, pentru ca nu aveam timp, si laptele imi scadea, si disperare etc etc
dupa o luna m-am cumintit si am adus ajutoare.
vezi sa nu cumperi prea multe hainute mici - bebe creste ca Fat Frumos, intr-o zi cat altii intr-un an... si dupa doua saptamani ii raman mici! ia mai bine pt 3 luni, i le intorci un pic la maneci, dar le are mai mult.
si nu te chinui cu sampoane sau sapunuri in primele luni, pielea lor e si asa fina si nu se murdaresc prea tare. o lotiune speciala de bagat in apa baii e de ajuns.
bafta!
Adriana
maryam spune:
O lista cu obiecte necesare iiti va fi ffffffffff utila,eu am avut-o cand am plecat la cumparaturi si trebie sa-ti spun ca mi-a prins extrem de bine, n-am luat nimic inutil si n-a ramas nimic nefolosit...
Ptr. maternitate(chiar daca stai putin, eua am stat o zi in afara de ziua in care am nascut):
-sapunel,sampon,ulei sau\si lapte de corp,creme
-un prosop,
-ser fiziologic,,alcool sanitar, tampoane si comprese sterile
-1-2 caciulite, 1-2 body,1-2costumase , in functie de anotimp si mai ales de mediul de acolo...
- o lingurita si o canuta obligatoriu sterile ,
-pampers, cateva scutecele din material moale ,
oricum toate iti vor fi de folos si acasa .
Ptr. :cadita , husa antiderapanta ptr. baie, sapun , sampon , lotiune de corp , uleiuri si creme, o periuta moale ptr. cap, betisoare cu opritor , tampoane sterile , pudre ptr. zonele fesiera si genitala , ptr. buricut pana se vindeca , prosopele.
Ptr. alimentatie:sterilizator, incalzitor ptr. biberoane ,1/2 biberoane la inceput , suport termic ptr. biberoanecanita , lingurita , picaturi ptr. colici
Ptr. :carut, scaunel de masina (este util si pana sta in fundulet ca sa-i dai sa manance atunci cand ii vei diversifica alimentatia, patut,asternut de pat , masa de infasat-sunt mai bune si mai practice cele care au jos dulapioar , un sifonier sau un alt dulapior ptr. camera BB-ului,1-2 paturici ,2-3 scutecele moi sa i-le pui sub cap cand doarme ca sa nu se murdareasca asternutul dc regurgiteaza in somn ,o jucarie muzicala , 7 body , 7 costumase,ciorapei, barbite , dresuri ,cacilite , bluzite , pantalonasi , o geaca cu pantaloni si eventual ghetute ptr. afara, poate chiar o caciulita cu fular, o paturica si o pernuta ptr. carucior, scutece de unica folosinta , sevetele umede si batiste higienice - sa le ai mereu la indemana ,interfon , ...in fine eu cred ca ar mai fi cate ceva...poate mi-a mai scapat , acum oricum se gasesc de toate , asa ca ai de unde sa alegi si dc lipseste ceva , dai fuga la cumparaturi(ptr. mine a fost si este o placere sa cumpar ptr. piticuta , asa incat saptamanal ii mai cumpar cate ceva ).Mult succes si nastere usoara
Maryam
dodo spune:
Ina, in primul rind vreau sa te intreb daca ai luat legatura cu spitalul la care vei naste. Daca nu, nu stiu cum e in NZ dar aici spitalul iti da o gramada de esantioane si brosuri cu ce are nevoie bb in primele luni de viata si o lista proprie spitalului cu ce trebuie sa contina bagajul tau/bb. Pt acasa ia citeva body care se deschid in fata si intre picioruse, evident, nappy, paturica, un set de scutece de finet(au diferite intrebuintari, ai sa vezi), prosop pt. baie, o cadita de plastic, ar fi bine si o masa de infasat/imbaiat, o sa-ti protejeze spatele, minusele de bbc. sa nu se zgirie pe fata, barbite, face-washer, servetele umede, discuri pt.alaptat(breastfeeding pads), tampoane pt. tine(maternity pads), o lotiune pt. baie pt.bb(eg.Moisturising lotion de la Johnson&Johnson). Nu ai nevoie de sapun pt. bebe, cel putin nu in primele luni, ia mai bine ulei de masaj dupa baie. Nu te incurca cu bassinet, ia direct patut, il poti folosi pina bb face 3-4 ani.