crochete
Raspunsuri
crista-s spune:
1/2 kg cartofi, sare, piper, 50 gr. unt, o ceasca smantana sau lapte gras, 2-3 galbenusuri, faina, ou batut, ulei, permet, untura pentru prajit
Din cartofi se face piure , se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, 50 gr. unt, se amesteca mereu si apoi se adauga o ceasca de smantana ( sau lapte) si 2-3 galbenusuri. Dupa ce s-a racorit se rastoarna pasta pe fund acoperit cu folie de plastic cu putina faina , se imparte in bucati de marime egala, si din fiecare bucata se fac mici crochete. Se dau prin faina, ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei.
Eu insa le-am facut si la cuptor, intr-o tava tapetata cu hirtie de copt la foc mic -mediu nu stiu sigur pentru cit timp dar cred ca vreo 15-20 min ( cuptorul era deja incalzit). Si in compozitie de data asta am pus si niste parmezan ras ... tu poti sa pui ce brinza sau cascaval iti place sau ai in frigider.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
roxana1974 spune:
Stii ceva iepurila? E prea mare efortul! Te manjesti toata cu faina, faci bucataria varza, mai si tre sa le si prajesti...pacat de tzinuta aia sexy pe care tre sa o abordezi cand gatesti Never nu mai fac, am avut 2 incercari esuate (mi-au iesit ca niste mingi de ping pong sparte), de aceea de cate ori merg la restaurant, obligatoriu comand crochete...
o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."
Serbanica
slakje spune:
Roxana draga asa imi ies si mie , tot aiurea, de-aia vreau o reteta calumea, am mancat la o nunta in Ro ca si aperitiv, mama m-am lins pe degete, f bune.
roxana1974 spune:
No, stii ce, lasa asa, sa ai placerea sa le savurezi la restaurant, de fiecare data...ca, parerea mea, slabe sanse sa iasa acasa....la Cluj se fac crochete bune mai peste tot, mai putin la Leghia...acolo-s dezaaaaastru! Mancarea e bestiala la Leghia, dar crochetele "realy stink"!
o bibilica, do-o bibilici, trei bibilici ... "Fiecare pasare, pe limba ei piere ..."
Serbanica
Steluta spune:
O alta optiune ar fi sa cumpari dintr-acelea congelate. Le pui direct in tigaie si gata . Cand ma mai apuca pofta de crochete, prefer aceasta varianta.