Echinaceea - Ursuleti
Buna! Ii dau fetitei mele de 2 ani si 5 luni Ursuleti cu echinaceea de la Walmark, pentru imunizare. Pe cutie scrie sa le dam max 4 saptamani, apoi sa facem pauza.
Voi cum le dati? 10 zile pe luna? Sau mai mult? Le dati si toamna si iarna?
Va pupam,
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Raspunsuri
ocebine spune:
Ultimile studii arata ca echinacea pentru copiii intr 2 si 11 ani nu ajuta cu nimic ci in plus "ajuta" la iesirea unor eczeme.
Citat din Jurnalul Asociatiei Medicilor Americani:
Echinacea and Kids don't mix well: study
Flu season is in full swing and people are probably popping Echinacea pills to try and ward off the virus.
But a new study says the herbal remedy doesn't work, not on children anyway.
The University of Washington studied a group of 500 kids, aged two to 11.
At the onset of symptoms, half the kids were given Echinacea and the other half a placebo for up to 10 days.
What the researchers found contradicted what herbalists have been touting about the natural wonder herb.
The Echinacea did not alleviate the flu virus. In fact, the herbal pill did not affect the severity of the symptoms, how long they had fever, or how severe parents thought the infections were.
However, the natural remedy did make one difference. Kids who took the Echinacea had higher levels of rash development.
On average, children catch a cold about six to eight times a year, lasting about a week.
So to lessen the burdens of the common cold, what does work in children?
If you're thinking cough syrup, think again. There is little evidence that supports decongestants, antihistamines, or cough suppressants as successful remedies for kids under 12 years of age.
It seems - according to the research - that nothing works but good old fashion bundling up and hoping for the best during winter.
Daca aveti nevoie de traducere, o voi face.
In plus am citit un articol in revista Parents care arata ca homeopatia la copii nu are acelasi efect ca la adulti (studiile arata aceeasi rata de vindecare/ameliorare a simptomelor ca si administrarea unei pilule placebo) si in plus poate avea efecte negative aspra organismului.
Homeopatia nu este reglementata de nici un forum autorizat si nu este sustinuta de studii care sa arate efectivitatea tratamentelor.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
Pozele Noastre
nadina spune:
ocebine, mandarina a luat/facut injectii cu/antibiotic o singura data in 3 ani. In rest, homeopatia si-a facut efectele la superlativ.
Eu pot sa-ti spun care sunt efectele antibioticelor pentru ca am "beneficiat" la greu in copilarie -sunt alergica aproape la tot ce misca in aer, apa si pamant.
Mandarina -3 ani-ia echinaceea ursuleti 1 luna si 1 luna face pauza, dar mi se pare ca pe cutie scrie ca nu se da sub varsta de 3 ani.
Singurul efect neplacut e ca parca nu prea mai bea lapte si cam ragaie.
Dar ne apropiem de finalul primei cure.
Sunt sigura ca producatorii de medicamente clasice mor de ciuda cand vad ca le scad vanzarile si mai baga cate un articol despre efectele negative ale plantelor asupra nu stiu cui.
Sanatate maxima la puiuti!
Nadina
Karina spune:
Ursuletii cu echinaceea sint pt. copii mai mari de 3 ani.
Daca vrei sa-i dai echinaceea, poti sa-i dai altceva, de ex. Echinaid spray.
Eu am intrebat mai multe doctorite si farmaciste...
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
pisi_ella spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Stiu ca pe cutie scrie ca se da numai peste 3 ani, asa scrie si la Minimartieni si la alte vitamine sub forma de pastile sau figurine care se rontaie sau se sug. Asta din cauza riscului de inec, cica...La noi insa nu e cazul, Emma mea rontaie de mult timp covrigei, bombonele, si nu se mai ineaca.
Dr. noastra ne-a zis ca putem lua si Minimartieni, si Ursuleti fara probleme. Mai ales ca Emmei nu-i mai plac vitaminele sub forma de sirop ...Astea cu figurine sunt muult mai tentante!
Da, si eu sunt un "fan" al homeopatiei. I-am dat Emmei Oscillo in fiecare sezon rece si nu a racit. Doar toamna asta a racit...inca nu incepusem seria de Oscillo. Acum insa am zis sa-i dau Echinaceea...mai ales ca luam toata familia.
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
adi69 spune:
Si eu am inceput sa-i dau in toamna asta fetitei mele (3.7ani)echinaceea.I-am dat inainte de a merge la mare,si cu toate ca a stat in apa (la piscina) non stop nu a racit deloc.
Acum e iar in tratament,dar nu am stiut de ursuleti,eu ii dau capsule,de fapt praful din capsula...si sper ca iarna asta sa nu mai prinda orice raceala de la gradinita cum a facut-o anul trecut...
Adriana
ocebine spune:
quote:
Originally posted by nadina
ocebine, mandarina a luat/facut injectii cu/antibiotic o singura data in 3 ani. In rest, homeopatia si-a facut efectele la superlativ.
Eu pot sa-ti spun care sunt efectele antibioticelor pentru ca am "beneficiat" la greu in copilarie -sunt alergica aproape la tot ce misca in aer, apa si pamant.
Mandarina -3 ani-ia echinaceea ursuleti 1 luna si 1 luna face pauza, dar mi se pare ca pe cutie scrie ca nu se da sub varsta de 3 ani.
Sunt sigura ca producatorii de medicamente clasice mor de ciuda cand vad ca le scad vanzarile si mai baga cate un articol despre efectele negative ale plantelor asupra nu stiu cui.
Nadina
Cu ce certitudine stii ca este efectul homeopatiei si nu faptul ca fetita ta este sanatoasa de la sine natura? Stiu ca este greu de crezut dar exista si copii rezistenti.
Pozele Noastre
adrianangi spune:
quote:
Originally posted by ocebinequote:
Originally posted by nadina
Nadina
Cu ce certitudine stii ca este efectul homeopatiei si nu faptul ca fetita ta este sanatoasa de la sine natura? Stiu ca este greu de crezut dar exista si copii rezistenti.
Pozele Noastre
Nu pricep prea bine... De ce tratamentele homeopate nu ar avea eficienta asupra copiilor?!
Poate ne explici, te rog, mai multe din studiul acela facut de "Asociatia Medicilor Americani". Poate ne dai si link-ul lor. E o teorie interesanta. Dar trebuie sa o compilam si noi...
La subiect: Si noi luam Echinaccea, dar sirop, pentru ca juniorul nu maninca deloc bomboane si deci refuza ursuletii.
ocebine spune:
Un articol este redat sus.
Uite mai multe linkuri:
Din WebMD
Universitatea din Washington
Din Jurnalul mai sus mentionat
Din tot ce am citit la subiect (si eu ma interesez de binele copiilor mei si prefer sa-mi fac lectiile ininte de a administra ceva) nu exista studii aprofundate (si prin asta ma refer la studii in medii controlate nu doar pe vorbe si pe moda) la institutii cu o reputatie buna despre efecut homopatiei la copii.
Mie mi se pare riscant sa dau copiilor mei substante nestudiate in amanuntime si care au si reactii negative asupra organismului. In articolul de mai sus mentioneaza ca nu numai echinacea nu are efect dar mai faci si "rash"-mincarime/eczema. Asta pentru mine ar fii un semnal de alarma.
Nu stiu de ce ar trebui sa ma entuziasmez si sa indop copii cu fel de fel de chestii care nu sint dovedite ca functioneaza. Vad destula ingrijorare despre E-uri, grasimi, televizor....de ce ar fii diferit pentru homeopatie? Doar pentru ca e la moda?
Daca doresti si articolul din revista Parents il voi scana si ti-l voi trimite. Nu l-am sscos din burta.
Pozele Noastre
adrianangi spune:
Draga mea, nici n-am avut acest gind... Cred ca insa ca e bine sa stim, in toate situatiile, si reversul medaliei.
Adresa mea de e-mail este adriana.popescu@jurnalul.ro
Iti multumesc!