Traducere neautorizata, dar cu factura

Traducere neautorizata, dar cu factura | Autor: Burtocika

Link direct la acest mesaj

O firma mi-a propus sa fac o traducere din engleza in romana. Eu am SRL, care are in obiectul de activitate traduceri, activitati de secretariat CAEN 7485 / Activități de secretariat și traducere), dar nu am autorizatie de traducator.

Firma nu are nevoie de document autorizat, ci doar tradus, deci nu trebuie sa certifice nimeni conformitatea traducerii, dar trebuie sa le tai factura, ca sa-si poata scadea din contabilitate cheltuiala.

Intrebare: in ce conditii pot eu sa prestez acest serviciu? Trebuie sa fac un contract sau e suficient sa tai factura si chitanta pt "prestari servicii de tehnoredactare si traducere", de exemplu?

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Conform cerinbtelor legii este necesar un contract minimal intre parti, simplu de tot firma X firma Y obiectul contractului traducerea Z la valoarea T semnat stampilat.
Ai dreptul sa faci orice fel de serviciu autorizarea confera doar statut de traducere autorizata deci asa cum spuneai nu poate fi certificata traducerea. Dar nu e cazul. Da ii tai factura+chitanta si incasezi banii. Se inregistreaza incontabilitatea ambelor firme aceste acte fiscale. Daca mai ai nedumeriri intreaba.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc mult, Marius.

Care ar fi articolele minime in contract?

- obiectul contractului
- valoarea contractului
- durata ??? e necesara?
- drepturi si obligatii ale partilor ??? sunt necesare?
- conditii de reziliere ??? sunt necesare?

Daca ai putea sa ma lamuresti ... eu am facut pina acum numai contracte pe un domeniu foarte specific, si sunt inginer de formatie ...

Inca o data multumesc,

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

sunt traducator autorizat, am lucrat inainte in baza unui SRL, si acum ca PFA, si nu a trebuit niciodata sa fac vreun contract. Doar se emite chitanta si factura.
contract se face daca firma-client doreste de la inceput sa lucreze mai mult timp cu persoana respectiva, si se negociaza un pret care va fi stipulat in contract, cu obligatii si indatoriri de ambele parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sorina una este ca nu facem si alta ca ar trebui. In mokentul de fata orice act de comert material sau nonmaterial trebuie sa aiba la baza un act juridic care sa il presupuna si acesta este contractul. Factura fiscala este doar forma economica de stabilire certa a drepturilor si obligatiilor intre parti cu impact fiscal. Ca din punct de vedere practic ai un client care vine iti solicita serviciul respectiv tu il prestezi in baza autorizatiei legale care autorizatie este o forma de certificare legala a unui contract indirect sau presupus si care odata cu aplicarea insemnului (stampila cu datele obligatorii de c sunt inscrise pe ea) valideaza aceasta certificare contractuala este cam acelasi lucru. Pt cazul tau in momentul in care certifici o traducere practic inscrii in document faptul ca traducerea este realizata in anumite conditii presupuse de lege, ca acestea sunt certificate de catre tine avand calitatea legala conform datelor inscrise pe insemn(stampila) este practic o forma contractuala de raspundere.
Insa cazul solicitat mai sus nu se poate incadra astfel. (Si)De aceeea este necesar actul (contractul) prin care sa se stabileasca macar minimal cine ce si cum. De aceea am precizat conditii minime cum ar fi
denumirea de "Contract", datarea calendaristica si numarul acestuia, partile contractante, subiectul contractului, modul de indeplinirea a acestuia, valoarea contractului, modalitatea de decontare (plata), obligatii si/sau drepturi daca in mod particular sunt presupuse daca nu, nu, incetarea si/sau rezilierea contractului daca este cazul litigiile daca exista si rezolvarea lor si semnaturile. Deci fara prea multe complicatii. E usor de facut, e legal si simplu. De ce sa nu fie Ok daca se poate sa fie?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Multumesc mult, Marius, asa o sa fac.

Boghi

Mergi la inceput