Cum gatesc telina?

Cum gatesc telina? | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

Buna, mamici.....
As dori sa aflu mai multe retete cu telina, ca deocamdata o pun doar in supa...salate, si alte chestii?
Mai ales ca de obicei cumpar cate 1 telina de 1 kg...si va dati seama cat pun intr-o ciorba...si cu restul?
Mersic mult!

poze cu noi


"UN COPIL EXPRIMA PAREREA LUI DUMNEZEU CA LUMEA AR TREBUI SA CONTINUE" Carl Sandburg

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

eu stiu sa fac numai telina cu maioneza, simplu: telina rasa, amestecata cu maioneza, sare si putin piper. super buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Telina rasa, in loc de maioneza pui iaurt. Adaugi usturoi pisat (un pic), sare, si mmmmmmm... e o bunatate!
Pofta buna!

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinax spune:

tocmai am citit in formula as ca telina ajunta la slabit...asa ca daca iti ramane mai multa telina si nu ai ce sa faci cu ea...radacina sau frunze...poti sa iti prepari un suc si sa-l bei...eu nu am incercat dar o sa incerc si eu

altfel eu fac salata de telina rasa impreuna cu morcov ras si un pic de maioneza....si umplu feli de sunca pe care le rulez apoi si le prind cu scobitori pe care le poti decora cu masline...bucati de ardei gras diferit colorati
o sa incerc si cu iaurt in loc de maioneza sa vad cum iese...e mai racoritor nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Piure de telina (2 moduri)

Se fierbe telina, se scurge bine si se baga mixerul-cutit in ea dupa ce s-a racit un pic ca sa nu se strice cutitul , se "zdrobeste" bine si se adauga telemea rasa sau iaurt.
Dupa ce e bine mixata, se adauga marar verde tocat si optional usturoi tocat.



Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

1. in salata de cruditati, pun parti egale de telina, morcov, mar, eventual pastarnac - mai putinel ca are gust puternic, sfecla rosie (daca ai si daca place), toate rase pe razatoarea mica, amestecate cu maioneza si/sau iaurt, putin piper, mustar, zeama de lamaie (sau de post, doar cu ulei/ mustar + zeama de lamaie).

2. ca garnitura la fripturi, telina + morcov + pastarnac taiate toate joulien, se fierb in putina apa cu unt/ ulei si un pahar de vin alb, 1 linguritza de zahar + condimente, pana cand lichidul respectiv scade aproape de tot (cca 20-30 min, pana se fierbe morcovul); le servesc cu smantana/ sos alb din smantana cu faina + verdeata. sunt excelente la gust, sanatoase si foarte usor de digerat!

3. salata din telina fiarta (la fiert, ca sa ramana alba, adaug putin lapte), data pe razatoarea mare , cu fasii de salata verde si maioneza/ iaurt

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmin spune:

la salata, cam cum spunea anamaria - de fapt doar cantitati egale de telina, mar, morcov, maioneza, putina zeama de lamaie, p,per. recomand si NUCI bucatele. iese superb. cu iaurt in loc de maioneza e mai sanatos, dar e cam acru si fad.
o mai puteti pune si la tocana de cartofi, in cantitati egale.

aveti grija sa manance sotii vostri cat mai multa telina! ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Chiar aseara am gatit supa crema de telina cu praz (am adaugat si morcov, pastarnac si dovlecel, dar in cantitati mai mici). Mmmmmmm delicioasa. O recomand cu cea mai mare caldura.

Alina si Luca nazdravanul

Salvati viata unei bebeluse de numai 6 luni!!!
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

mincare de tzelina cu masline, e buna si atunci cind se tine post;se curata telina, se taie bastonase sau ce forma doresti,se caleste o ceapa, se adauga telina peste, se calesc un pic impreuna;
separat faci un sos cu suc de rosii+delikat+/- faina(optional, cui ii place sosul gros cu faina)pe care il torni peste telina;lasi sa dea 2-3 clocote si adaugi un pumn de masline oparite inainte(mai iese sarea din ele sau dk sint fara sare, oricum le mai inmoaie putin)dupa care bagi asta la cuptor 20 minute;(aceeasi reteta o folosesc pt praz cu masline cu mentiunea ca prazul se opareste)
M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:

Telina pane.Tai telina felii groase cam de un deget,pui la fiert,cind s-a muiat pui la stors si-apoi prepari ca orice fel de carne.Are un gust deosebit daca in ou razi cascaval.

Noemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Supa- crema de telina - cea mai buna supa.
Se face cu cant. egale de telina, ceapa si cartofi. Se fierb vreo 20 de minute, se adauga frunze de telina, lapte dupa gust, se mixeaza si gata - o minunatie.
In farfurie, se mai pune brinza rasa si/sau zeama de lamiie.

Sa-mi ziceti daca v-a placut!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput