Partajul in divort- ajutor

Partajul in divort- ajutor | Autor: Clara Maria

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos sa-mi spuneti cum s-ar face partajul in cazul unui divort in situatia urmatoare.
Stam intr-un apartament cu doua camere pe numele meu si al lui, avem un copil de un an si trei luni, o masina, fratele lui are mutatie pe apartament.
Ce ma intereseaza cel mai mult: am sansa sa raman cu copilul in apartament? In rest nu ma intereseaza nimic, nici masina, numai sa raman cu copilul in apartament.
Va rog mult de tot, este destul de urgent. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Sper sa nu-ti spun o prostie dar tu si copilul aveti dreptul la 2/3 din toate bunurile..acum dak voi puteti negocia asta e partea a doua.stiu k o prietena avea un apartament cu 4 camere in bucuresti vroiau s adivorteze iar avocatul i-a spus k si sotul are dreptul la apartament.dak ei nu se inteleg casa se poate vinde si imparti proportional cu partea fiecaruia..
poate e un avocat sau jurist pe aici sa-ti explice mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Toate bunuriel dobandite in timpul casatoriei se partajeaza in proportiile in care au fost dobandite. Nu are relevanta cati copii ai atata vreme cat ei nu sunt trecuti in actele de proprietate.
Daca jumatatea ta de masina este egal valoric cu jumatate de apartament, atunci poti ramane cu casa, si-i dai masina, daca voluntar hotarati asa.
Intr-o situatie asemenatoare s-a aflat de curand o persoana foarte apropiata mie, au ajuns in instanta, unde s-a hotarat jumi/juma, conform actelor. Au vandut si casa si masina, au impartit banii. Copiii n-au contat in discutia asta, lor li s-a stabilit pensie de intretinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune.Legea prezuma ca la dobandirea lor sotii au contribuit in mod egal.Aceasta insa poate fi rasturnata daca unul din soti poate dovedi ca a avut venituri suplimentare,ca a primit ajutor de la parinti (donatii),ca a avut bunuri dinainte de casatorie care au fost valorificate,iar banii s-au investit in casa etc.
Daca nu se dovedesc acestea,bunurile se impart pe jumatate,facandu-se compensatii.Astfel,avand copilul mic,este aproape sigur ca tu sa obtii apartamentul,insa cu obligatia de a-l despagubi pentru jumatatea lui.Sau,daca i se da lui autoturismul si ceva mobile,va trebui sa-l despagubesti cu diferenta.
Te sfatuiesc sa-ti angajezi un avocat,pentru ca e important cum se pune problema de la bun inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Am si eu o problema legata de partaj. Viitorul meu sot a divortat de 2 ani jumate si inca nu a facut partajul. Ei au impreuna doar mobila din cele 2 camere si masina de spalat. Aragazul e primit de la mama lui (de fapt a platit ea 75%). Apartamentul e de serviciu si a ramas sotul meu in el. Fosta lui a venit de cateva ori si a tot luat din casa vesela, covoare, perne si alte alea. Spuneti-mi si mie la ce are ea dreptul acum, la 2 ani si jumatate de la divort, avand in vedere ca au si un copil impreuna care vine la noi saptamanal si caruia ii este platita pensie alimentara.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Copilul n-are nici o legatura cu partajul.
Nu are importanta timpul scurs de la divort.Partajul se poate face oricand.
Din bunurile comune,adica cele cumparate de soti sub durata casatoriei se formeaza doua loturi,atribuindu-se in natura conform folosintei lor,in principiu.Adica daca fosta sotie a luat si foloseste din bunuri ,acestea vor cadea in partea ei,iar celelalte vor fi in lotul lui.Se tine seama de achivalenta valorica,daca se dovedeste ca ambii soti au contribuit in mod egal la achizitionarea bunurilor.
In privinta aragazului,trebuie dovedit cu inscrisuri sau martori cine si cu cat a contribuit si mai ales ca a fost donatie in favoarea sotului,nu a ambilor.

Mergi la inceput