Tort aniversar pt o mamica ce alapteaza
![](images/user_woman.png)
Buna, fetele!
Pe 5 octombrie nepotelul meu aniverseaza o luna, si as vrea sa pregatesc un tortulet. Problema e cu sora mea, care alapteaza, si daca as comanda un tort normal, cu orice fel de crema se gaseste in cofetarie, nu va putea manca. Stiu ca in alaptare cremele sunt interzise. Bebelusul si asa sufera tare rau de colici. Dati-mi o idee, o reteta, ce as putea sa ii preagatesc, sa fie si mai deosebit, si sa nu folosesc ingrediente interzise in alaptare.
Va multumesc!
POZICI:
Saturn_2005
Happy birthday, Albert!
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Omuletul_meu_drag_3
BABY_LAND
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag
danyce spune:
Pai daca zici ca nu e voie cu creme, atunci cred ca o varianta ar fi frisca si fructele, poate o combinatie frisca+mascarpome/sau branza philadelphia+fructe.Blatul poate fi eventual insiropat cu suc de fructe.Mai s-ar putea face, cred eu, un tort insiropat cu suc de portocale, cu branza proaspata de vaci+frisca+zahar+zahar vanilat+portocale taiate marunt drept umplutura si acoperit cu un amestec de suc de portocale si gelatina (iese ca un fel de glazura). Portocalele pot fi inlocuite cu alte fructe:capsuni, cirese, fructe de padure, caise, piersici, etc.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma, sufletel mic si iubit
noi
si mai noi
cele mai noi
nou-noute
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Lorelai spune:
poti sa faci Tiramisu in forma rotunda de tort. arata bine si e si gustos. il faci cu cafea fara cofeina ca sa pape si mamica bebelusului si fara ciocolata sau cacao deasupra. iti scriu reteta daca nu o ai deja.
Lorelai
rachel owen spune:
Va multumesc!
Dar...fara capsuni, cirese, fructe de pasure, si, mai ales frisca sau gelatina. Ma-m tot gandit...un blat normal de tort, umplut cu crema de branzica dulce amestecata cu fructe rase, de exemplu necatrine (ca tare ii plac). Merge, nu? Dar ornatul? Nu stiu.
Lorelai, da reteta la tiramisu, sau adresa unde o pot gasi. Sotul meu e innebunit dupa tiramisu
Multumesc!
POZICI:
RACHEL
Saturn_2005
Happy birthday, Albert!
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Omuletul_meu_drag_3
BABY_LAND
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”
mygirl spune:
rachel, eu factiramisu foarte usor cu prafuri din comert. Se gasesc cutii cu crema speciala de tiramisu. Iti mai trebuie piscoturi Savoiardi, lapte, putina esenta de rom(in loc de coniac) si smantana dulce(are la Dorna). Inmoi piscoturile in cafea decofeinizata cu rom, dar foarte putin, ca se topesc imediat, le pui pe un platou, faci crema cum scrie pe cutie si pui un stat..apoi alt strat de picoturi si deasupra iar crema. Peste crema poti sa pui putina cacao sau ness, presarat ptr decor, ca nu o sa aiba bb nimic, si eu alaptez exclusiv si am mancat tiramisu in primele zile. Iese un deliciu.
Torturile cu fructe crude nu ti le recomand...eu nici acum, cand are fata mea 4 luni, nu prea mananccruditati, ca nu-ifac bine.
Distractie placuta si sa-ti traiasca nepotelul!
Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre
rachel owen spune:
Multumesc, mult, Oana!
POZICI:
RACHEL
Saturn_2005
Happy birthday, Albert!
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Omuletul_meu_drag_3
BABY_LAND
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii Lui să te îndrume mereu.”
Lorelai spune:
rachel, sorry de intirziere. si eu fac tiramisu la fel ca oana numai ca nu folosesc prafuri din comert ci brinza. cel mai bun iese cu mascarpone dar de multe ori nu am si folosesac ricotta. amestec brinza cu zahar dupa gust si cu frisca batuta, cam 250g de frisca la 500g de brinza, depinde cit de mare vrei sa iasa prajitura. mai adaug lichior de cacao (baileys daca gasesti e mortal) si un pic de vanilie.
piscoturi tot savoiardi folosesc, le inmoi in cafea neindulcita (espresso daca ai e mai aromat) si le asez in tava, alternind cu crema. eu pun pe fundul tavii folie de plastic (plastic wrap) si primul strat e de crema. cind il intorci sa fie crema la suprafata. apoi piscoturi si iar crema. ultimul strat e de piscoturi. cind il intorci scoti folia. nu se lipeste de folie, ar trebui sa se desfaca frumos.
piscoturile trebuie sa fie inca tari, le treci prin cafea numai putin, sa nu se inmoaie ca iese prea flescaita prajitura. se mai inmoiaie pe parcurs, de la brinza.
dupa ce intorc prajitura o pudrez cu cacao si pun ciocolata amaruie rasa. e mai buna adoua zi, dupa ce se amesteca aromele.
Lorelai
rachel owen spune:
Multumesc, fetele!
Hai ca si eu am rezolvat cu tortul. A iesit super.
Uitati aici: http://community.webshots.com/user/pozici100
POZICI:
RACHEL NOU
Saturn_2005 NOU
Happy birthday, Albert!
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Omuletul_meu_drag_3
Omuletul_meu_drag_4 NOU
BABY_LAND
mygirl spune:
Rachel, da esti meseriasha, nu gluma. Mi-am udat tastatura de pofta. Pana la urma ce tort ai facut? Banuiesc ca s-a terminat intr-o clipa, bine ca i-ai facut poza. Felicitari!
Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
Mamaaaa, ce frumos eee!!! Tu l-ai facut??? Te pricepi, eu nu le am deloc cu ornatul. Fac toata treaba pana la ornamente. Cu ce l-ai facut??
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert
rachel owen spune:
Multumesc mult fetele pt apreciere
Am facut un blat din 6 oua, 6 linguri zahar si 6 linguri faina. Robotul de bucatarie l-a facut de fapt, eu ma jucam cu BUBU. Albusele batute, apoi adaug galbenusele, apoi zaharul, faina, un praf de copt stins cu o lingurita otet si un praf vanilat pt gust. L-am copt si crema, precum spuneam, trebuia sa corespunda listei de alimente permise/interzise in timpul alaptari, am amestecat branzica dulce (zamachisa) cu zahar macina si o nectarina rasa pe razatoarea mare (o parte din branzica, cu care am umplut tortul) si am decorat cu siringa de ornat cu brazica dulce, atat. si florile sunt cumparate de la cofetarie (e napolitana). atat de simplu si rapid. va recomand.
Ei, si pt ca v-am cerut sfatul si v-am dat eu reteta, va mai dau niste pozici. pt ca la aniversarea nepotelului sotul meu era la lucru si nu a ajuns sa pape si el, ieri i-am preparat si lui. Nu am mai avut elemente decorative si in crema din interior am pus doar branzica dulce cu stafide. a iesit un fel de tarta cu branza. oricum e innebunit dupa dulciuri, dar a barcuit toata noaptea sa pape cate un pic. uite aici pozicile. http://community.webshots.com/album/469863459enaHwW
Va pup
POZICI:
RACHEL NOU
Saturn_2005 NOU
Happy birthday, Albert!
Omuletul_meu_drag
Omuletul_meu_drag_2
Omuletul_meu_drag_3
Omuletul_meu_drag_4 NOU
BABY_LAND