Cum se face ciorba de pui cu smantana ?
![](images/user_woman.png)
Am mai facut pana acum ciorba de pui dar nu cu smantana.Deja am pus carnea si zarzavatul la fiert si astept sa-mi spuna cineva ce trebuie sa fac mai departe.Va multumesc.
# Sorina si Andreea(23-02-2003) #
Raspunsuri
Jocelyn spune:
Sincer nici eu nu stiu fiindca eu nu am mancat pana acum decat ciorba cu smantana adaugata cand iti puneai ciorba in farfurie, dar nu cu smantana in compozitie...hmm, m-am uitat si pe net si nu prea am vazut nimic care sa se semene cu asa ceva.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
otau spune:
Zarzavatul (morcov, telina, patrunjel, pastarnac) se pune la calit in putin ulei. Se adauga apa si se pune o ceapa taiata marunt. Se adauga 2 linguri de orez (spalat). Separat se fierbe carnea. Cand a fiert se adauga peste zarzavat. Poti sa o fierbi si impreuna cu zarzavatul, dar mie imi place mai mult sa o fierb separat.
Se adauga borsul.
Intr-un castronel se pune 1 cutie mica de smantana si un galbenus. Se amesteca bine apoi se ia cate o lingura de ciorba fiebinte si se pune in amestecul de smantana cu galbenus si se amesteca bine. Se procedeaza asa pana ajunge amestecul din castron firbinte. Se pune in oala de ciorba. Procedand asa nu se va taia smantana.
Se adauga marar si gata!
Pofta buna!
Merge mancata cu ardei iute!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
Cand eram in tara citeam o revista ...bucataria mea...parca se numea, nu mai retin exact.stiu ca aparea saptamanal.uite ce scria acolo la ciorba cu smantana.Se da prin razatoare sau se taie-CUM ITI PLACE- 2 morcovi mijlocii, o ceapa marisoara,un ardei gras,si o telina.Se calesc in putin ulei impreuna cu carnea de pui timp de 5-10 min.Mama ce fel miroase...inebunesti!dupa care, se adauga apa si se lasa sa fiarba.Cand au fiert legumele, se adauga borsul fiert separat mai lasi sa dea un clocot dupa care adaugi 400 g smantana.Mai lasi pe foc cateva minute adaugi marar,acoperi si dai deoparte.Iti spun mananci pana pocnesti,este super gustoasa.Sa nu pui mult ulei cand calesti legumele, ca deja de la smantana va iesi cam ...grasa!
nikole
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
eu fierb carnea de pui cu legume, morcov, telina (1/4), patrunjel, 1/2 ceapa, si cind e aproape fiarta calesc separat 1/2 morcov razalit marunt+ o felie de ardei gogosar rosu si 1-2 catei de usturoi taiati marunt(ii da culoare ciorbei); pun in craticioara respectiva supa din oala mare si las sa fiarba putin separat legumele, apoi amestec (mama mea facea rintas, punea si 1-2 lg. de faina in legumele calite); eu arunc si un pumn de orez spalat, si pun citeva frunze de leustean.
cind e gata iau separat un bol de supa la racit, il amestec cu un galbenus de ou batut cu smintina, si torn in el treptat din cratita mare, (daca e prea fierbinte amestecul se "taie"); o acresc cu sare de lamiie.
am putea juta cu ceva? pentru ceilalti copii din Romania
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57936&whichpage=3