Papanshi

Papanshi | Autor: Yasmine

Link direct la acest mesaj

Cine shtie o retzeta buna de papanashi, ai mei ies cam moi shi lipicioshi.

Va multzumesc

Corinna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Reteta mea, eu fac aproape saptamanal ca sunt fan papanashi:

1/2 kg branza vaca cat mai dulce, zahar vanilat 2 plicutze, zahar -daca-i vrei dulci-eu pun o lingura, 1-2 oua, 2 linguri de gris, o lingura de faina, un pic de sare. Se amesteca, daca compozitia e prea moale adaugi gris si un pic de faina, daca e prea tare mai pui un ou.
Apoi faci bilute si le pui la fiert in apa in clocot . Dupa ce se ridic la suprafata mai fierbi 10 min. Noi ii mancam cu pesmet prajit in unt.Yamiii...pofta buna!

Raluca si Ilinca (1 an si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

Budinca de papanasi

Ingredinte:
½ kg brinza de vaca, 3 oua, 3 linguri rase de gris, 1 pahar mare smintina, 2 linguri faina, sare

Mod de preparare
Se da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si sarea. Din ¾ din compozitie se prepara papanasi: se pun in apa clocotita cu lingurita in forma de galuste si se lasa sa fiarba. Papanasii sint fierti cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau 1-2 clocote. Se scot cu lingura de spuma si se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet: un rind de papanasi fierti, un strat din compozitia oprita nefiarta, la care s-a mai adaugat 3 linguri de smintina. Se umple forma, deasupra trebuind sa ramina un rind de papanasi. Se da la cuptor potrivit

Mod de servire
Se servesc cu smintina si cascaval ras

Papanasi cu brinza de vaci

Ingredinte:
100 gr. brinza de vaci, 1 ou, o lingura faina, 10 gr. unt, gris, sare

Mod de preparare
Se amesteca brinza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o putem modela. Se formeaza apoi papanasi rotunzi pe o planseta presarata cu faina, care se fierb in apa clocotita cu sare 15-20 minute.

Mod de servire
Se scurg si se servesc fierbinti cu unt

Papanasi cu cartofi

Ingredinte:
500 gr. cartofi, 1/2 pahar faina, 25 gr. drojdie, 2 linguri grasime, o lingura unt

Mod de preparare
Cartofii cruzi curatati de coaja se dau repede pe razatoare ca sa nu se innegreasca, se pun intr-o cratita sau castron se adauga drojdie de bere muiata in 1/4 pahar de apa rece, se sareaza, se pune faina (se poate adauga 1 ou). Toate acestea se freaca bine si se pun la loc cald sa creasca. Se iau apoi papanasii cu lingura imbibata in grasime si se prajesc in tigaie in grasime foarte bine incinsa.

Mod de servire
Se servesc fierbinti cu smintina sau cu unt

Papanasi cu iaurt

Ingredinte:
4 linguri zahar, 4 linguri gris, doua iaurturi a 200g, 2 oua, 3 vanilii, 80g unt, sare, coaja de la o lamaie.

Mod de preparare
Toate ingredientele se amesteca bine,apoi se fierb pana ce este fiert grisul, apoi se ia de pe foc si cu lingura se fac gramajoare care se dau prin pesmet(calit in prealabil si amestecat cu zahar).

Mod de servire
Se pot servi calzi cu smantana sau reci.

Papanasi cu mere

Ingredinte:
500 gr. faina, 2 pahare lapte sau apa, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, 25 gr. drojdie, 3-4 mere

Mod de preparare
Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa aceea, vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri. Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in grasime incinsa.

Papanasi prajiti

Ingredinte:
250 gr brinza de vaca, 2 oua, 3 linguri faina, ulei, sare, smintina (facultativ), zahar pudra

Mod de preparare
Se freaca brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se formeaza galuste lunguiete si turtite, care se dau prin faina. Se prajesc in ulei fierbinte Se servesc presarate cu zahar pudra si, dupa dorinta cu smintina.

Papanasi din mere cu drojdie

Ingredinte:
4 mere, 2 pahare lapte, 25 gr. drojdie, 3 linguri zahar, 3 linguri unt, 1 pahar ulei, ½ kg faina, zahar vanilat, 2 oua, putina sare

Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cind a crescut se amesteca cu restul de lapte, zaharul, ouale batute si sarea. Se adauga faina, untul topit si merele rase. Se pune acoperit cu un servet la un loc cald sa creasca. Se scoate cite o lingura din aluat, se prajesc pe ambele parti in ulei incins.

Mod de servire
Se servesc pudrate cu zahar vanilat





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de DADI

Eu fac papanasi cu branza de vaci asa:
300g branza de vaci (dulce)
2 linguri zahar pudra
1 ou
1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu zeama de lamaie
faina
Branza dulce (o treci prin sita ca sa iasa o pasta fara granule)o amesteci cu zaharul, oul, bicarbonatul de amoniu stins cu lamaie.
Apoi adaugi faina cat sa iasa un aluat moale care nu ti se dezlipeste de pe mana. Lasi aluatul cinci minute.... sa se odihneasca!
Pui pe masa faina, iti ungi bine de tot mainile in faina si incepi sa faci bastonase din aluat pe care le unesti la capete sa iasa ca inelusi. Le pui pe masa.
Dupa ce termini incingi ulei in tigaie si prajesti papanasii (intai pe o parte si apoi pe cealalta).
Ii scoti pe o farfurie cu servetele ca sa nu ramana ulei pe ei.
Se servesc calzi cu dulceata si smantana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de eleni

Ingrediente: 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri gris, 500 gr. branza dulce de vaci, 1 lingura zahar, un praf de sare.
Se separa galbenusurile de albusuri. se amesteca galbenusurile cu branza, se freaca bine, apoi se adauga faina, grisul, zaharul, si sarea. Apoi se adauga si albusurile batute spuma. se amesteca totul bine (eventual cu mana ca e mai sfant). O sa vezi ca se face un aluat moale. Daca ti se pare exagerat de moale mai adauga 1 lingura de faina.
Apoi ungi mainile cu faina, faci galuste din aluatul ala si dai o gaura cu degetul, dupa care le azvarli in tigaia cu ulei mult si incins. Uleiul trebuie sa fie in cantitate mai mare, si bine bine incins. Lasa-i sa se prajeasca mai mult, pana se maroneste toata partea, sa nu ramana pete albe.

Din cantitatea asta iti ies cam 12-15 papanasi. Cand se racesc putin, dar putin, nu bocna, se pune peste ei smantana si dulceata.



Papanasii fierti
Ingrediente:
2 oua, 3 linguri gris, 2 linguri unt, pesmet destul, 1 lingurita faina, sare, 300 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)
Mod de preparare
Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc cu degetul, se pun in apa clocotind usor. Se prajeste pesmetul. Cand papanasii se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba molcom (altfel se sfarima) inca un sfert de ora. Se scurg, se ung cu unt, se tavalesc in pesmet.
Mod de servire
Se servesc cu zahar si smintina.
Pofta buna.
Cica aia prajiti sunt moldovenesti, in timp ce astia fierti sunt muntenesti.



papanasi cu mere. Nu am facut, dar daca aveti chef de experiente.... iata reteta:
Ingrediente:
500 gr. faina, 2 pahare lapte sau apa, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, 25 gr. drojdie, 3-4 mere
Mod de preparare
Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa aceea, vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri. Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in grasime incinsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de ralucab

papanashi, o reteta super!
-branza proaspata de vaci-1 pachet
-1 ou
-3-4 linguri de gris

Se omogenizeaza ingredientele. Se ia cate o linguta din compozitie, se dau prin faina, si se da o forma putin alungita. Papanasii astfel formati, se pun in apa fiarta cu putina sare, se lasa inca 5-6 min,pana se ridica la suprafata .
Separat, se pune putin unt intr-o tigaie, 2-3 linguri de pesmet, si se incinge f. putin. Se adauga zahar dupa preferinta.(eventual vanilat)
Papanasii scursi de apa, se tavalesc prin acest pesmet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de indra


PAPANASI PRAJITI, asa ca gogoselele.

300gr brinza de vaci
2 oua
3 linguri de faina

Toate se omogenizeaza bine, se ia din compozitie cu lindura si se pune in uleiul incins si se prajesc pe ambene parti pina devin aurii.

Eu ii devorez calzi, pe fiecare punind o lingurita de smintina si una de dulceata, gem .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alesandra spune:

Ma scuzati mai fetelor...insa eu nu reusesc sa inteleg cum puteti sa faceti papanasii cu atat de putina faina...
Ieri i-am facut insa am fost nevoita sa pun foarte multa faina ca sa pot sa le dau forma de papanasi...
Cu doar 3 linguri de faina aveam un aluat fff lipicios...

Au iesit buni insa semanau cu gogosile nicidecum cu papanasii aia pufosi si buni...

Este poate si vina branzei de vaci pe care o gasesc aici (Italia ) ?
aaa...vorbesc despre papanasii prajiti...

Stie cineva care-i secretul???

Mergi la inceput