mozaic venetian-stie cineva???

mozaic venetian-stie cineva??? | Autor: vioviju

Link direct la acest mesaj

Mi-as dori ca in viitoarea noastra casa, pe care acum o construim sa punem in loc de gresie acest mozaic venetian (spartura/bucatele de marmura cu ciment, slefuita). Stiti cumva mai multe despre acest mozaic? Adica ma intereseaza in prim ul rand de unde se cumpara, gasesc usor mesteri care sa stie sa-l puna (ca am inteles ca pusul ca pusul dar dupa ce e pus trebuie slefuit cu o masina speciala care nu se gaseste pe toate drumurile), cat de greu se pune si in final cam cat revine de scump, cu tot cu manopera? Fata de pretul gresiei adica...in mod normal eu sper ca ies mai ieftin, asa ar fi logic dar mai stii?
Inca o dilema pe care o am este daca in holuri si living sa pun tot mozaic sau dusumea (dusumea de brad vom avea in dormitoare, parchetul fiind prea scump pt. banii nostri) si asta o voi hotara numai in functie de pret. Daca dusumeaua rezulta mai ieftin punem dusumea si lasam doar baile si bucataria cu mozaic, daca e mai ieftin mozaicul facem invers lasam doar dormitoarele cu dusumea.
Daca stie cineva ceva despre asta sau daca v-ati pus careva prin case as aprecia mult cateva informatii. Orice credeti ca mi-ar fi de folos sa stiu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Eu personal am oroare de gresie in bucatarie si living. E important sa adaptezi materialele folosite la conditii. Sa-ti dau un exemplu, e normal ca in tari calde precum asta in care locuiesc eu sa ai gresie peste tot, fiindca este mult praf mai tot timpul anului, gresia se curata usor si rapid, insa aici este cald tot timpul anului si numa bine prinde putin "rece" la picioare. Din acelasi motiv nu pun nici covoare pe jos. Acuma, daca mama ar fi pus gresie pe jos in living si bucatarie in Ro cred ca ar fi fost total nepractic, fiindca in Ro este foarte frig iarna, iar gresia nu este cunductor termic. De aceea cred ca este mult mai practic in bucatarie si in living dusumele, cum spui tu, chiar si din parchet melaminat, ca e mai ieftin si se intretine foarte usor. In plus, nu ai senzatia aia de rece la picioare. Nu-ti spun, am o verisoara care si-a facut toata bucatatia si livingul cu gresie pe jos, copilul ei mereu racit iarna, iar ei incalcati cu sosoni ca niste eschimosi, cu toata centrala termica cu tot. Cred ca este o moda prost adaptata in Ro pusul de gresie si faianta pe tot, dar asta e parerea mea.
Imi pare rau ca mai mult nu-ti pot fi de folos, habar n-am cum se face ce zici tu.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioviju spune:

Multumesc mult pt. raspuns Scarmanus. Si eu as prefera sa fac asa cum ma sfatuiesti tu, din aceleasi considerente, vreau sa fie o casa primitoare si nu una rece, protocolara. Cat despre mozaic sunt sigura ca stii care este daca l-ai vedea, la fel ca toata lumea de altfel, doar ca probabil nu stiai ca se numeste asa. Arata asa, ca un ciment in picatele (gri, rosu, alb, negru sunt culorile care apar cel mai frecvent prin el), ca si cum ar avea cioburi micute si neregulate prin el, si se folosea frecvent la blocuri in casa scarii de ex., pe terase, sau pe jos prin magazine. Acum nu mai este la moda dar pe vremuri il tot foloseau. De-aia ma si gandesc ca nu prea mai gasesc multi mesteri care sa puna asa ceva...eu mi-l doresc pt. ca e ieftin.

In rest nu ma poate ajuta chiar nimeni cu un sfat? Nu v-ati interesat niciodata de acest gen de pardoseala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

sERVUS,

rEFERITOR LA MOZAICUL VENETIAN...TREBUIE SA TE DEZAMAGESC, NU ESTE MAI IEFTIN DECAT GRESIA...
Mozaicul Venetian, nu are doar pietricelele mici de mozaic cu cimentul colorat ...ci si bucatile mari de marmura alaba sparta.
Poti sa-ti faci un calcul de pret, asa: mozaicul ( marmura sparta, in Metro)+ cimentul ( tot metro)...colorantul neglijabil...
Si pe urma vine partea de manopera, care te usuca...
Slefuirea este "üda"...cu masina este ideal, trebuie slefuit la 24 de ore dupa turnare, sau ceva de genul...daca suprafata este mica se poate si de mana, dar munca este de sisif...crede-ma este mai scump decat o gresie medie ca pret, de exterir...ca si eu am studiat aspectul.

Mergi la inceput