O pleoapa umflata

O pleoapa umflata | Autor: tonya2003111

Link direct la acest mesaj

Ma adresez Dvs. pentru ca sper sa imi dati un raspuns la problema pe care o am. Am citit intimplator aici pe forum, ca si alte mamici au avut cu copiii, aceiasi problema pe care o am si eu.
Acum 4 saptamini in urma mi s-a umflat pleoapa ochiului sting. Nu este umflata foarte tare, nu ma doare, nu imi dadea senzatia de infectie. Nu stiam ce se intimpla si m-am dus la medicul de familie, care mi-a spus ca nu este nimic si ca ar trebui sa tin comprese calde pe ochi si mi-a prescris un unguent cu gentamicin..
mai tirziu am observat ca in momentul in care imi venea sa pling ochiul mi se umplea de lacrimi, dar ciudat, nu vroiau ca curga pe la coltul interior al ochiului. M-am dus la oftalmolog, care mi-a spus ca nu am inceput de cataracta, ca nu am glaucom, ca nervul optic este ok si ca imi va trece..
insa pleoapa mea este in continuare umflata si problema cu lacrimile la fel..in ciuda faptului ca mi-am pus mereu kanamicina unguent pe pleoapa (gentamicinul prescris mi-a iritat ochiul) si am tinut comprese calde.
Ceea ce am uitat sa precizez este ca de ceva timp stau in SUA si am avut numai experiente neplacute cu doctorii, carora nu le pasa si au un raspuns pentru orice ai avea "it's normal..it will go away..". De aceea nu am incredere in ei, pentru ca se vede de la o posta ca sint foarte superficiali..
Daca puteti sa imi dati un sfat, un tratament, o cauza pentru care pleoapa imi este umflata (pentru ca ambii medici la care am fost si la care am platiti consistent consultatia, nu au putut sa imi dea o cauza....raspunsul lor fiind "nu stiu"), va multumesc anticipat,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

din cate stiu eu, doar din literatura, nu si din experienta, ar putea fi vorba de canale lacrimare infundate! din pacate se pare ca problema asta nu are rezolvare decat pe cale chirurgicala - nu e vorba de o interventie grea, insa.
eu zic sa mai astepti cateva zile, si daca nu se amelioreaza sa te duci la urgenta, acolo poate te vor trata mai bine decat la cabinet particular.. .
numai bine,

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze:
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Eu stiu din proprie experienta ca medicii din USA sunt cam slabuti. Mai buni sunt medicii indieni, rusi si, evident, romani care lucreaza acolo.

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonya2003111 spune:

Draga Ana Maria, poate ai dreptate insa dupa cum iti spuneam nu m-as da pe mina unui doctor de aici pentru nici o operatie, oricit de usoara ar fi ea.
Cit despre a merge la "urgente" ar insemna sa imi bat cuie in talpi singura..Nu numai ca te lasa sa astepti pe holurile spitalului oricit de "urgenta" ai fi, ore in sir, dar te si taxeaza de nu te vezi si uneori rezultatele sint aceleasi adica nule.
Oricum multumesc pentru sfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Eu am avut o conjunctivita mai serioasa care s-a manifestat asa, si complicatia a fost infundarea/blocarea canalului lacrimar. In plus insa, ma manca ochiul de-mi venea sa-l scot!
Medicul mi-a dat un unguent oftalmic cu antibiotic si un preparat de farmacie care avea vreo trei componente, dar de baza era hidrocortizonul.
Din pacate, nu mai stiu cum se numea unguentul, sunt foarte multi ani de atunci.
Cred ca nu te-am ajutat deloc, dar macar sa stii ca nu e grav, in doua zile mi-a trecut.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

unguentul se numeste kanamicina sulfat sau neomicina sulfat, altfel cunoscut si ca unguent oftalmic. cred ca il gasesti sigur la farmacie.
are dreptate lona, poate fi si complicatia unei conjunctivite, si in acest caz te va ajuta acest unguent. si eu il folosesc.
se aplica indepartand putin pleaopa, ca sa intre sub pleoapa, mai ales acolo unde te supara (mananca/ doare). se maseaza usor, eventual cu un bat pt urechi.
sper ca de-acum esti deja mai bine, daca nu mai incearca si cu unguentul asta.

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze:
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput