Ce este mai avantajos, CO sau medical?

Ce este mai avantajos, CO sau medical? | Autor: T_Ioana

Link direct la acest mesaj

Salut!
Pana intru in prenatal mai am vreo 7 saptamani dar m-am inteles cu doctorita de familie(datorita mediului in care lucrez)sa mai vin doar doua saptamani la serviciu iar restul de 5 s sa imi iau medical. eu mai am si 11 zile de concediu de odihna neefectuate. Stiu ca daca intru in medical platit 100% (asa cum mi-a promis doctorita) voi lua mai multi banuti decat in CO pentru ca nu se mai retine santatea si pensia....
Acum m-am apucat de citit legea 19 si o sa ma apuce majoratul lui asta micu'pana gasesc eu articolul care specifica lucrul asta, asa ca va rog pe cei care v-ati lovit de situatia respectiva sau aveti idee despre ce vorbesc, sa ma ajutati cu o trimitere!
Multumesc frumos!
P.S. Am nevoie de temeiul legal pentru contabila sefa care e "Toma Necredinciosu'" si daca nu-i arat legea e in stare sa-mi opereze toate retinerile!

Ioana si 24+

Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20051224/dt/7/k/f862/preg.png

"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ART. 145/ CODUL MUNCII
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizație de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizațiile și sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizația de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizația de concediu de odihnă se plătește de către angajator cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
...........................................................

Din Lg 19/2000 Art 98, 99 si 108 ref la concediul medical

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EVA-DATA spune:

Mey,Ioana,nici chiar asa!Pai cum sa-ti retina contabila sefa sanatatea(6,5%) si cas-ul(9,5%)din inemnizatia pt.boala,cand nu se mai retin(nu stiu nr.ord.)Pai ea face salariile?Nu are program de salarii?Numai trebuie sa introduci pontajul,iar la boala nu calc.retinerile de care zici.
Nu mai fi ingrijorata,ia-ti boala cu 100 % si iesi mai bine decat cu concediul,mai ales daca ai avut sal.brut mai mare in ultimele 6luni.

Eva,Cris si Cristinica

Mergi la inceput