PRENATAL sau CENTRUM?

PRENATAL sau CENTRUM? | Autor: ginna

Link direct la acest mesaj

fetelor,dragutzelor imi spuneti si mie de la ce varsta a sarcinii se
iau prenatalele? am inteles ca parerile intre medici sunt impartite...
voi de care luati PRENATAL sau CENTRUM? am inteles ca CENTRUM sunt mai recomandate
Pupici la toate,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sfia Geta spune:

Medicul meu mi-a recomandat Prenatal si le iau de la sfarsitul lunii noiembrie (sarcina aproape 5 luni).
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Mie mi-a dat Prenatal inca de la inceput si mi-a zis sa iau pana la sfarsit.

Anny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Depinde care este structura ta: daca ejti mai subtirika merge sa le iei, bineinteles daca le-a recomandat nenea doctoru'. Dar mie, de ex, cind l-am intrebat daca ar fi cazul sa iau (fiindka ma simt tare molesita si fara vlaga) mi-a zis ca nu imi recomanda sa mai iau fiindka voi avea raza daca le mai iau si pe alea Adeca, cum ar veni, io nu sunt om de vitamine, ca devin sferica

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza spune:

Eu am luat Prenatal cam o luna de zile prin luna a 6-a.Am inceput sa ma ingras foarte tare asa ca nu le-am mai luat si bb nu a simtit lipsa lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Este important sa faci niste analize, in special calcemia si hemogoblina, respectiv pentru calciu si fier; fara fier suficient copilul poate sa fie insuficient oxigenat, fara calciu, evident desvoltarea sistemului osos are de suferit. Nu este foarte concludent ca o gravida se ingrasa, se poate ingrasa cu paste fainoase si totodata sa aiba carenta de anumite minerale si vitamine.

Nu stiu ce contine Centrum, dar Prenatale are toate mineralele si vitaminele necesare si in proportia corecta. Am vazut 2 feluri de prenatale, unele facute dupa formula americana (Vitalife parca) si unele facute dupa canadieni, amandoua sunt bune, dar sotia mea spune ca cele Vitalife sunt mai usor de inghitit.

dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Fa-ti analizele, oricum trebuie ,este bine, sa le faci in fiecare trimestru al sarcinii. Daca ies bine nu ai nevoie de supliment de vitamine. Daca esti in neregula atunci este cazul sa le iei . Eu am fost nevoita se la iau de la inceputul sarcinii pina la sfirsit , iar in ultimile doua luni am luat si Fe ca aveam nevoie. Dar cel mai important este ceea ce maninci : fructe, legume, lactate etc. Prenatale se recomanda si dupa nastere daca este cazul.
Sanatate maxima
Petruta si bb. Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginna spune:

mi-ati recomandat sa imi fac analizele...mi-am facut 2 seturi de analize pe langa cele obligatorii din primul trim. in trim 1, ginecologul mi-a spus sa iau Fe pt.ca aveam lipsa mare, pe langa lipsurile de Ca si Mg.din luna 3 am luat Magne B6 si cam atat.
in legatura cu analizele pt.gravide, stiti sa imi spuneti in ce masura acestea sunt decontate de Casa de asigurari? mie mi-a spus medicul de fam.ca numai cele din primul trim.iar pe urma numai daca apar ceva probleme grave. nu mi se pare normal ca in ultimul trim.sa nu se mai faca un set complet de analize.voi ce stiti? adevarul este ca m-am saturat de cati bani am dat din buzunar pt.analize in conditiile in care retinerile din salar pt.sanat.sunt asa de consistente si mai ales ca in perioada sarcinii poti sa te trezesti cu tot felul de surprize; mi se pare normal sa beneficiem de gratuitate.
va pup pe toate,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Este foarte adevarat ce ti-a zis medicul de familie. Nu se deconteaza decit cele din primul trimestru. Adica medicul tau te trimite unde este arondat pentru a trimite la analize . Niste idioti! Singura solutie ar fi daca ai avea un abonament platit la o policlinica particulara si ar fi inclus in acest abonament si analize pe perioada sarcinii sau la general analize. Dar poate ( ma gindesc si eu?! ) , parca aveam dreptul intr-un an la un control si analize la medicul de familie - GRATUIT- asa numitul examen de bilant, pe care medicii sunt obligati sa ti-l faca. Nu ca te duci tu, dar ei isi completeaza fisa ca l-au facut. Chestia cu punctajul...
Si eu ii injur pentru cit platesc la asigurari si iti ofera mizerie.
Sanatate
Petruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

De vreme ce ai o carenta de Fe, Ca si Mg trebuie sa iei in continuare suplimentul de minerale si vitamine.

Cat despre analize, noi am facut si in trimestrul III tot gratuit asa ca nu cred ca sunt gratuite doar in primul trimestru. Oricum trebuie ca laboratorul respectiv sa aiba contract cu Casa de Asigurari, si mai trebuie ca si casa sa le deconteze contravaloarea analizelor (ceea ce nu prea se mai intampla).
PS De fapt am platit fiolelele pentru recoltare.

dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Mie mi-a recomandat medicul de familie Prenatal iar la farmacie nu mi-a eliberat reteta gratuita, au spus ca nu e in lista. Apoi am intrebat medicul ginecolog si mi-a spus sa nu iau ca nu am nevoie, si ca prenatalul nu e bun ca are complex de vitamine B care produce comtractii, asa ca nu am mai luat nici alte vitamine, doar doua serii de 10 zile de Ca si D3 si Fe cu acid folic Tardiferon Fol. Am mancat bine si de toate si m-am simtit bine pana acum la 7 luni. Sanatate, Dana

Mergi la inceput