Cat este de rau C III la testul Papanicolau ?

Buna fetelor,
Iar eu iar alte probleme.........Acum 3 luni aveam probleme cu hemoragia, iar acum de parca nu mi-a fost de ajuns prin cate am trecut am alte probleme.Acum cand am fost din nou la ginecolog la control si am facut lama mi-a iesit la testul Papanicolau CIII. Mentionez ca de anul trecut din ianuarie amm facut acest test lunar si mi-a iesit cand CII cand CI. Mi-a spus ca am o rana pe col si de atunci am facut tot felul de tratamente cu diferite ovule dar nu a trecut. Anul acesta in ianuarie am inceput cu hemoragia si asa am tinut-o pana in iunie.
Va intreb pe voi poate stiti se poate gresi la acest test? Oricum eu maine merg la biopsie dar pentru linistea mea vreau sa aud si alte pareri.Nu vreau sa-mi fac rau gandind la altceva asa ca mai bine gandescpozitiv si astept sa vad rezultatul.........care sper sa fie unul bun.
Va multumesc pentru sprijin.
Cu simpatie Corina
Raspunsuri

Loma spune:
Corina citeste la topicul cervicita, de la clinica virtuala, acolo au mai scris fetele cate ceva despre Papa nicolau,
Loma

Ramonika spune:
Corina, din ce am auzit eu, II e irelevant la acest test. asa ca mai fa-l o data. e bine ca vrei sa faci biopsie, macar sa te lamuresti. oricum, daca ai vreo rana, tre sa ti-o cauterizezi daca nu a mers cu ovule.
iti tinem pumnii
Ramonika

lizy spune:
Ar fi bine, daca repeti testul, sa-l intrebi pe medic daca virusul Papilloma este prezent.Acest virus poate cauza cancerul de col uterin.Nu vreau sa te sperii, dar mama mea a trecut prin asa ceva si tot cu hemoragie a inceput.Testul Papa Nicolau i-a iesit CIII - C IV.
Daca te cauterizeaza, fa-ti biopsia si abia dupa aceea te vei linisti.Important este sa ai moralul ridicat, conteaza enorm de mult.Ai grija de tine ! Bafta si sanatate !

RaluD spune:
CIII inseamna cancer incipient de col uterin.
Nu te speria, se rezolva chrurgical.
Mergi la doctor.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

lavi02 spune:
RaluD, nu speria fatuca!!!!
Clasa III inseamna ca rezultatul este irelevant, mai trebuie repetat!
Clasa IV si Clasa V arata ca sunt modificari ale celulelor care pot duce spre cancer de col!!!

corina costea spune:
BUNA FETELOR,
Am fost ieri si am facut biopsia si acum astept cu nerabdare sa imi vina rezultatele. Sper sa fie bune si sa nu am decat rana aia nu si alte minuni . Imediat dupa rezultate am sa merg sa fac cauterizare si sa ma scap ca imi ajung cate am avut anul acesta pe cap.
Loma merci pentru informatie m-am uitat peste subiectul cu cervicita si ieri cand m-am dus la biopsie si am inceput sa intreb si de alte proceduri adica i-am spus de conizare se uita la mine si parca imi spunea ce vreau sa par mai desteapta ca ea? Direct m-a distrat mimica afisata. Am impresia ca nu le place la unii daca esti mai documentat si pui intrebari.
Sper sa ies cu bine si de aici si am sa va tin la curent cu rezultatele.
Va pup ,Corina

Ramonika spune:
chiar daca iti iese ceva rau (Doamne fereste) la biopsie, fa-ti cauterizarea.
Ramonika

core spune:
Salutare!!
Numele meu este Corina (am 21 de ani) si am ajuns pe acest forum cautand informatii despre acest test:PAP!In decembire 2005 mi-a iesit Pap 3 iar dupa ce am refacut testul,pe 17 februarie,mi-a iesit Pap 1!!Cum este posibil? Ar trebui sa mai repet testul?Mentionez ca am si o rana pe col ce trebuie cauterizata (miercuri ,1.03.2006 ma duc sa-o cauterizeze)
Am postat acest mesaj aici in speranta ca cineva ma va ajuta si pe mine cu o informatie!Constat din ce in ce mai mult ca o informatie corecta la momentul potrivit iti poate schimba viata!
Multa sanatate la toate!!!

elyanne spune:
Poate va ajuta info. de aici:
http://www.romedic.ro/analize_medicale/Papanicolau.htm

Amaya spune:
Corina, si mie mi-a iesit III la papanicolau cand eram insarcinata; mi-a facut biopsia (mai grea a fost asteptarea, 3 saptamani) si, Slava Domnului, n-a fost nimic decat o modificare datorata sarcinii.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classdetail.asp?id=3233" target="_blank">Mai aproape de implinirea visurilor!!!