Cat de mult conteaza aspectul fizic?
Buna ziua!
Va urmaresc de foarte multa vreme si m-am decis sa ma inscriu si eu in randurile membrilor comunitatii DC.
Incep prima mea postare prin a va consulta in privinta unei mari nedumeriri:
Cat de mult conteaza aspectul fizic intr-o relatie?
Imi pun problema aceasta datorita prietenei mele cele mai bune, o femeie frumoasa si prezentabila care are o relatie minunata cu un barbat mai putin inzestrat decat ea... cu 3-4 centimetri mai scund si nu chiar atat de "prezentabil".
Ii cunosc pe amandoi de foarte multa vreme si imi dau seama ca se inteleg foarte bine, mai mult decat atat, sunt de-a dreptul nebuni unul dupa celalalt.
Insa pe ea o macina tot timpul persoanele din jurul ei care o terorizeaza cu parerile lor de genul "uite cu cine ai ajuns sa umbli" sau "el e terchea berchea pe langa tine" , "ce caraghios va sta impreuna", remarci care vin in mod deosebit de la mama ei care face o obsesie pentru ce zice lumea si care viseaza pentru fata ei (de 27 de ani de-acum) un fat frumos calare.
Eu personal nu vad asa o mare discrepanta intre ei doi, poate si pentru ca ii cunosc foarte bine si imi sunt dragi si nu pot sa ma opresc la a-i privi prin prisma aspectului lor fizic. Si ma bucur cand vad ca ea este intr-adevar iubita si fericita si nu-i lipseste nimic langa el.
Parerea mea e ca atunci cand iubesti pe cineva cu adevarat poate sa fie ultimul om de pe pamant ca tu tot cel mai frumos il vezi, si ca poate sa zica cine vrea ce vrea ca important e sa-ti fie tie bine cu cel de langa tine!
Voi ce parere aveti? Trebuie sa ne alegem partenerul de viata in functie de cat de frumos sau inalt este? Sau cat de potrivit este el cu imaginea noastra personala?
Mioara si cei 2 bbi
Raspunsuri
Loma spune:
Mioara, daca pe pritena ta nu o deranjeaza aspectul fizic al prietenului, si e fericita cu el, nu vad de ce trebuie sa aplece urechea la ce zic "altii", frumusetea vine din suflet, din interior, asta te face frumos si pe afara.
Bine nici sa fie ca "fantoma de la opera", dar faptul ca e mai mic de statura decat ea, nu mi se pare ca nu se potrivesc.
Eu stiam un cuplu, in care ea era inalta, inalta si el abia ii ajungea la umeri, la nunta pe el l-au pus pe un scaunel si au mascat cu rochia ei de mireasa.... funny, dar ce mai conta daca ei sunt fericiti si se iubesc mult.
Loma
Smerenia este regina virtutilor.
danna2002 spune:
DACA EI SE intzeleg...ce conteaza ce zice lumea?
ooff mentalitate ROMANESca SA ne priveasca, pana si in deciziile majore ale vietzii ce zice lumea!
eu am o idee, sper sa nu fie foarte mult combatuta..PE NOI OAMENII NE REPREZINTA CEI CU care STAM, CU CARE NE ASOCIEM, IAR DACA noi sunetm ok cu persoana de langa, e totul PERFECT.
INTR O RELATZIE inceputa la 15/18/20 ani PRIMEAZA ASPEctul fizic, intr o relatzie intr 2 oameni ceva mai coptzi, se skimba valorile.
cybip spune:
Chestiile astea cu aspectul fizic, ca ce zice lumea daca ..., sunt deja perimate. Cred eu ca,intotdeauna, o sa existe acolo, undeva, o mama "soacra" care sa comenteze , totul este sa nu o luam in seama si sa ne vedem de viata noastra asa cum ne este noua bine, nu cum vad altii ca ne-ar fi bine.
Monica si Yasmeen
cait spune:
Eu una cred k important este k cei sa se inteleaga si sa fie armonie in cuplul lor..luati cazul Adrianei Karembeu celebru fotomodel si sotul ei fotbalistul francez Karembeu care e mic, urat .nu poti sa zici k pt bani k amandoi au dar nu conteaza aspectul fizic dragostea si intelegea sunt cele mai importante.dar mentalitatile nosatr invechite..eu una cunosc intre mine si prietenul meu e o difienrenta f mare de varsta , bine k el nu-si arata varsta e alta treaba dar in tara deja toate rudele vai dar ce o sa zik lumea k nu gaseai altul de varsta ta..ce s-au terminat baietii?uite k el mi s-a parut cel mai special.
asa k nu vreau sa mai aud de gura lumii care nu-ti da sa mananci.
n/a spune:
Bunica mea avea o vorba: "Barbatul trebuie sa fie un pic mai frumos ca dracul".
Cand doi oameni se iubesc, nu mai conteaza nimic; parerea celorlalti, nici atat!
Ana68 spune:
Mioara...primul meu sot era mai scund ca mine,chelios,cu burta,negricios....Arata exact un pic mai frumos ca dracu,vorba bunicii Ileneicz...
Si cu toate astea am facut amandoi un copil frumos si ne-am inteles bine...atat timp cat a trait.
Mai este o vorba,adevarata si verificata din pacate:"Un barbat frumos nu este niciodata pentru nevasta lui".
Asa ca chestia cu frumusetea masculina e ceva relativ,ca si la femei de altfel....Si o femeie care nu se inscrie in canoanele frumusetii randuite de francezi poate fi frumoasa si atragatoare ,cu conditia sa se ingrijeasca.....In fond si la urma urmei toti imbatranim,nu?Si la 60-70 de ani ce mai faci cu frumusetea?Bine ar fi sa pui frumusetea la borcan si cand ai nevoie sa iei o bucatica de acolo...hihihihi...Acum chestia cu aprecierile la adresa relatiei ei numai prietena ta o poate controla.Depinde de ea cata importanta da barfelor si rautatilor celor din jurul ei...
Numai bine si multa sanatate!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
lgireada spune:
Pai conteaza la un interviu, sa arati oarecumva, adik ingrijita. Orice om e frumos, mai ales daca radiaza din interior. De cate ori nu m-am atasat de persoane mai putin frumoase doar pt ca se faceau extrem de placute...
Liliana
sinzi_ana spune:
Eu chiar am o chestie...poate nu sunt singura...
CAnd cunosc pe cineva imi fac prima parere: frumos, urat, inalt, sund...
Dar apoi daca ajung sa cunosc persoana mai bine, nu imi mai dau seama de cum arata...pur si simplu imi place daca ne intelegem, sau imi displace daca nu e pe gustul meu...
Adica nu il mai percep ca pe cineva frumos sau urat...pur si simplu il vad ca pe un prieten, cu care imi place sa fiu...
Si toti prietenii mei sunt frumosi!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
Poze la munte si la mare
Poze noi!!
Jocelyn spune:
Pentru mine conteaza aspectul fizic la fel de mult cat conteaza celelalte aspecte, inteligenta, umorul, temperamentul, caracterul, spiritualitatea. Nu ma deranjeaza faptul ca unele femei isi aleg barbati mai scunzi sau chei sau mai stiu eu cum. Conteaza ca barbatul cu care sunt eu sa fie asa cum imi doresc. Sincer nu mi-as putea inchipui sa fiu casatorita cu unul burtos si chel.
Nu ma intereseaza ce zice lumea, dar pur si simplu nu m-as simti bine cu un tip mai scund sau daca port un toc mai inalt sa se ridice pe varfuri sa ma sarute. Sa nu ma poata tine decat dupa talie ca la umeri nu ajunge. Sau sa nu ma poata lua in brate cu usurinta, sa ma invarta; poate gandesc copilareste, dar eu m-as simti privata de lucrurile astea.
Acum depinde de fiecare. Daca pe ea nu o deranjeaza faptul ca el nu e "atat de prezentabil" si se iubesc, chiar nu conteaza ce zice lumea, desi poate suferi din cauza asta toata viata- in caz ca se casatoresc.
Am vazut multe cupluri asa-zis nepotrivite din punct de vedere fizic si ar fi asa de bine daca lumea si-ar vedea de treaba si nu s-ar baga. Poate e caraghios, poate nu, atat timp cat eu am dreptul sa-mi aleg pe cine vreau si ceilalti au acelasi drept.
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."
mioara f spune:
Nu este o diferenta chiar asa de mare, sau vreo "fantoma de la opera" ...
Ideea e ca ea pare o femeie matura iar el mai degraba un baietel, chiar daca sunt de aceeasi varsta. Contrar aparentelor el este un baiat foarte profund si matur, foarte receptiv la problemele ei.
Nu v-as fi scris daca nu as fi simtit-o stanjenita pe ea uneori de comentariile rautacioase ale mamei ei, chiar daca nu mi s-a plans vreodata ca ar deranja-o acest lucru.
Oricum nu pot sa nu observ ca ea umbla numai cu sandalute fara toc, isi ia mai mult adidasi, ea care inainte era inebunita dupa tocuri si era in stare sa de oricat de mult pe un pantof pe care nu-l concepea frumos decat daca avea toc.
Apoi mai e si ex-ul ei, un "minunat" de barbat, ditamai frumusetea dar pe cat de frumos pe-atat de gaunos, si cred ca de la el i-a cam iesit pe nas cu barbatii frumosi... (mie oricum mi se pare stupid sa apreciezi un barbat dupa frumusete... in primul rand am senzatia ca frumusetea nu e nicidecum un apanaj al masculinitatii).
Oricum, va multumesc pentru pareri, as fi vrut sa vad ce zic si alte persoane pentru ca am senzatia uneori ca toti suntem atat de superficiali si de rai....
Chiar zilele astea stateam afara la o tigara cu o colega de servici, cand trece un cuplu prin fata noastra, cam in aceeasi situatie cu prietena mea (3 cm diferenta) cand colega mea izbucneste in ras ca "uite-i pe astia ce caraghiosi sunt, aia poate sa sparga seminte in capul lui"....
Mioara