placenta
sunt insarcinata in 33 saptamani. ieri am fost la control si dr. mi-a spus ca totul este ok, doar ca am placenta cu niste modificari care indica o maturizare precoce. mi-a zis sa stau calma.
stie cineva ce inseamna asta si ce implicatii are acest lucru in sarcina mea?il afecteaza cu ceva pe bb?
va multumesc
ariel
Raspunsuri
Ela spune:
Ariel, nu-l afecteaza pe bebe, dar s-ar putea sa nasti mai repede.
Doctorul ce ti-a tis? A stabilit un program de monitorizare?
A, si nu-ti face griji, ca s-ar putea de exemplu ca timp de 3 sapt. placenta sa ramana in acelasi stadiu (adica sa nu se "maturizeze" mai departe)
Sarcina usoara si fara surprize!
Numai bine la mamici si la bebici!
ralu spune:
Ariel, draga mea, chiar ieri am vorbit cu o prietena care imi povestea ca la 36 de saptamani doctorul i-a spus la fel, ca placenta s-a maturizat mai devreme. I-a spus ca trebuie sa o monitorizeze mai des pentru ca exista posibilitatea de a nu mai creste copilul. Dar la ea era destul de maturizata placenta. Acum este la 40 de saptamani si sta sa nasca, copilul a crescut de atunci si nu a avut probleme. Deci stai linistita exact cum ti-a spus doctorul, mai ales ca la tine placenta doar da semne de maturizare precoce nu este ca cea a prietenei mele.
Multa sanatate!!!
Ralu-mamica Ioanei
anda spune:
si mie mi s-a spus la fel in saptamana 37, "imbatranirea" placentei fiind de fapt niste depuneri de calciu dupa cite am priceput...
la mine motivul era fumatul, insa n-am avut probleme, pina in sapt. 40 bb a mai crescut si in final a avut 4 kg.
numai bine!
anda & bb edi
ariel_7000 spune:
va multumesc mult pt raspunsuri.m-am mai linistit:).
stiam si eu ca daca fumezi, placenta este mai grosuta, dar eu am renuntat la fumat cand am aflat ca sunt insarcinata, dar m-am gandit ca poate din cauza ca nu am putut evita chiar mereu fumul de tigara s-a intamplat acest fenomen.
are vreo influenta faptul ca iau suplimente care contin Ca? la analizele efectuate cu o luna in urma nivelul Ca era spre limita inferioara, asa ca am continuat sa iau Cal-C-Vita.
Multumesc inca o data pt raspunsuri
ariel