Cereale la fiecare masa?

Cereale la fiecare masa? | Autor: danae

Link direct la acest mesaj

In primele 4 luni am dat bb Milumil, de la 5 luni din cauza sit. fin. am revenit la Bebelac, dar am probleme pentru ca nu-i place. Am rezolvat problema cu cereale, insa pot sa-i dau cereale cu lapte la fiecare masa(exceptie facand masa de pranz cand dau bb. si supa cu legume). Fac bine?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu stiu ca prea multe cereale nu-s bune ca ingrasa.Acuma depinde si cate mese de lapte pe zi ii dai si de varsta bebeului. Ca daca are doar 4 mese pe zi din care una legume, una fructe si doar doua lapte , eu cred ca e o.k.E importanta varsta bebeului! Cat timp are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Asta cu cerealele ingrasa, functioneaza doar la mami, bebe habar nu are! Iulia mea are aproape 8 luni si 6,8 kg. Si de la 6 luni jumate ii dau cereale la fiecare masa de lapte. In biberon pun cam 3 lingurite de cereale la 200 ml de lapte. Doar asa mananca. Doctorita a zis ca e foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Nu stiu daca faci bine, stiu doar ca si eu fac la fel...:)
Dimineatza cereale cu fructe, la pranz crema de zarzavat sau piure cu galbenush sau alte combinatii fara cerale, seara iar cerale cu lapte sau/si fructe. La restul meselor il alaptez.
E adevarat ca s-a rotunjit un pic, dar nu e gras si toata lumea imi spune ca arata tocmai bine (referitor la greutate)

Florina & bb Tudor (10 luni)

quote:
Initial creeata de danae

In primele 4 luni am dat bb Milumil, de la 5 luni din cauza sit. fin. am revenit la Bebelac, dar am probleme pentru ca nu-i place. Am rezolvat problema cu cereale, insa pot sa-i dau cereale cu lapte la fiecare masa(exceptie facand masa de pranz cand dau bb. si supa cu legume). Fac bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danae spune:

Fetita mea are 5 luni. Nu stiu ce program de mese sa-i fac. 1.Dimineata mananca 150 ml lapte cu o lingurita de cereale
2.Ora 10, mar ras sau banana si 150 ml lapte cu cereale
3.Pranz supita cu legume pasate si in completare lapte 100 ml cu o lingurita de cereale
4.Gustare 50 ml suc de portocala cu 150 ml lapte cu o lingurita de cereale
5.Seara 150 ml lapte cu o lingurita de cereale.
Recomanda-mi o alta alimentatie. Multumesc.

quote:
Originally posted by Camelia

Eu stiu ca prea multe cereale nu-s bune ca ingrasa.Acuma depinde si cate mese de lapte pe zi ii dai si de varsta bebeului. Ca daca are doar 4 mese pe zi din care una legume, una fructe si doar doua lapte , eu cred ca e o.k.E importanta varsta bebeului! Cat timp are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Deci eu as da la pranz piure de legume si la gustare piure de fructe, fara sa mai dau lapte in completare.Eu asa am facut cu Teodora si a fost o.k.Dar asta nu inseamna ca e obligatoriu sa fie la fel si la voi.E doar o idee.

quote:
Originally posted by danae

Fetita mea are 5 luni. Nu stiu ce program de mese sa-i fac. 1.Dimineata mananca 150 ml lapte cu o lingurita de cereale
2.Ora 10, mar ras sau banana si 150 ml lapte cu cereale
3.Pranz supita cu legume pasate si in completare lapte 100 ml cu o lingurita de cereale
4.Gustare 50 ml suc de portocala cu 150 ml lapte cu o lingurita de cereale
5.Seara 150 ml lapte cu o lingurita de cereale.
Recomanda-mi o alta alimentatie. Multumesc.
quote:
Originally posted by Camelia

Mergi la inceput