Falling in love with an MS girl

Falling in love with an MS girl | Autor: Daniel1152

Link direct la acest mesaj

Am o dilema . Multi dintre utilizatorii aceastui forum sunt femei , si vreau sa va intreb opinia voastra despre situatia mea .

In aceast moment traiesc o poveste frumoasa de dragoste.
Am o relatie aproape perfecta cu fata asta, imi place pentru ca este puternica , are caracter( are un job cu multe responsabilitati) . Varstele noastre sunt , eu 27 , ea 29 .

La doar 2 saptamani dupa ce ne-am intalnit, mi-a spus despre problema ei. Este bolnava, are MS - multiple sclerosis una din formele cele mai grave.Este o boala care afecteaza creierul, si se asteapta ca in cativa ani va muri.

Practic relatia noastra nu are viitor. Nu putem face planuri, nici macar pe cateva luni . As vrea sa mergem impreuna in primavara in Romania, dar nici macar nu stim ce se va intampla pana atunci.

Toata chestia asta ma sperie de nu mai pot. Imi doresc extrem de mult sa fiu cu ea , dar amandoi realizam ca relatia noastra va fi scurta.

Este cert ca la un moment dat ne vom desparti. Nu stiu ce este mai bine sa fac , ca sa nu fim raniti amandoi. Ori sa ne ranim acum , si sa ne despartim, ori sa lasam pe mai tarziu , si sa vedem ce ne rezerva timpul. How can i enjoy the relationship without fearing its end ?

Daca sunt persoane care au trait situatii similare, mi-ar face placere sa discutam .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Si eu am o dilema!!! Te cheama Daniel sau Gabriel, ca vad ca tocmai ai corectat greseala !!!
(textul in engleza despre Daniel, este superb...ca dintr-un roman!!!)

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coranima spune:

hi,

Scleroza multipla nu este o boala care duce la deces in cativa ani cum spui tu(asta daca ai inteles precis ce boala are prietena ta).MS este o boala autoimuna caracterizata printr-un raspuns imun impotriva mielinei.Ea afecteaza nervii ce deservesc musculatura .MS duce in timp la diverse manifestari(tulburari de echilibru, afectarea mersului,tulburari de concentrae, etc).
Conform studiilor(aici in Olanda), speranta de viata pt cei cu MS este aceeasi ca si pt persoanele normale(sau cu 5 ani mai mica in cel mai rau caz).
Da si tu un google daca vrei sa stii mai mult despre MS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Daniel, foarte frumos din partea ta ca ai acceptat sa fii prietenul unei fete care are o boala necrutatoare........

Insa nu stiu ce sa-ti raspund la intrebarea ta daca sa ramai cu ea sau nu, tu alegi...eu as alege sa lupt cu ea.

In scrisoare f. frumos si ordonat povesteste, imi dezvaluie o persoana sensibila si plina de viata care are nevoie de tine, de iubirea ta .......

Am mai citit un caz, despre o femeie care s-a vindecat de scleroza in placi, deci mai exista si minuni, chiar daca doctorii dau pronosticuri sumbre, daca te intereseaza iti trimit mai tarziu articolul cu tot ce a facut ea si s-a vindecat, dar ajutata f. mult si de iubirea sotului si a familiei.

Probabil pt. tine e greu sa alegi acum, poate nici nu esti suficient de pregatit acum ......insa imagineaza-ti ca ea este perfect sanatoasa acum, va casatoriti, faceti si un copil sau doi si dupa cativa ani, ea se imbolnaveste, atunci ce ai fi facut... ai fi lasat-o, eu nu cred.......?

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Tu chiar o iubesti pe fata asta?
Eu ma indoiesc ,daca ai iubui-o cu adevarat nu ai mai pune intrebarea aceasta aici!
Ai lua-o de mina si ai merge alaturi de ea pina la capatul pamintului s-au la capatul zilelor ei(s-au ale tale dealtfel caci nu sintem niciodata la adapost de un accident).
Intrebarea ta semana pe undeva cu cea a drobului de sare!
Eu nu-ti dau sfaturi de cum sa faci s-au ce sa faci in legatura cu ea, ci doar i-ti spun sa te uiti un pic in interiorul sufletului tau si sa fii sincer cu tine insuti!

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

Daniel, cunosc un caz similar, in care ea a avut cancer, si el a stiut inca din clipa in care a cunoscut-o la un banchet (era sub tratament si nu avea par).
Cu toate acestea, el a mers inainte, a dat o sansa si a luptat, au fost prieteni vreo 2 ani si apoi s-au casatorit. Ea avea 26-27 ani, nu a renuntat, lucra in continuare si mergea si la universitate, la cursuri.
Momentul trist si poate inevitabil a venit la 10 luni de la casatorie
In schimb, ea a fost fericita, in acei aproape 3 ani in care au fost impreuna.

Iti doresc din tot sufletul sa aveti parte de sanatate, iar daca o iubesti, impartiti orice clipa. O poti ajuta mult si cine stie, o sansa exista mereu.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

omule daca o iubesti mergi in continuare alaturi de ea pentru ce sa te sperie boala ei ?fiti fericiti cat mai mult posibil,iubiti-va ca si cum ar fi ultima zi din viata voastra.daca o vei lasa acum vei avea remuscari o viata intreaga chiar daca la inceput iti va parea ok.daca o iubesti vaei sta alaturi de ea si poate cine stie veti avea noroc.daruindu-i dragostea ta in mod sigur ii vei mai da cativa ani de viata.nu te gandi doar la tine incearca sa lasi egoismul care te macina acum.eu am avut la un moment dat un iesire din asta egoista si inca am remuscari.
concluzie:nu lasati boala sa va desparta.

espiritu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dragule esti tinar. Daca o iubesti cu adevarat pe fata asta vei sta cu ea pina la sfirsit. Daca nu o iubesti din tot sufletul nu o face. Din cite stiu eu dar nu sint medic MS nu te omoara in citva ani ci e o bola a degenerativa care evolueaza in timp. ALS (sau Lou Gerig's disease te omaoara in citva ani dar si aici exista multe exceptii, de pilda Steven Hawkins). Personal cred ca nici o iubire nu e atit de trainica incit sa indure transformarile fizice pe care MS sau ALS le fac intr-un om. Sfatul meu este sa va despartiti si sa eviti suferinte inutile. Stiu 2 cazuri, unul identic cu al tau in care cuplul a rezistat citiva ani, dupa care el a disparut pur si simplu, si-a facut bagajele si a plecat. Nu erau casatoriti ci numai locuiau impreuna. Alt caz este in care un cuplu casatorit de 13 ani, sotia a fost diagnisticata cu ALS si desi sotul a angajat femeie la curatenie si bona pt. copil pt. ca ea era paralizata in scaun cu rotile, (nu putea misca decit ochii din cap, boala a progresat rapid intr-un an numai) diverse persoane i-au bagat idei in cap ca sotul o abuzeaza si le-au stricat casnicia care si asa numai fericita nu era. Au ajuns la divort dar intr-un mod urit.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Dragul meu ...eu in viata am o deviza in ceea ce priveste "necazurile"....NU TE INTRISTA CA S-A TERMINAT ,CI BUCURATE PTR CE A FOST...ASA SI TU mergi inainte traiti viata din plin si bucurati-va unul e altul ..daruieste-i darul cel mai frumos ...dragostea adevarata ..fa o fericita si implinita si asta va conta mai mult decat o viata intreaga petrecuta impreuna .
Si eu am iubit cineva stiind ca va veni o zi cand totul se va termina ...si desi a fost o relatie scurta ne-am bucurat unul de altul si ma simt impacata( desi a lasat in sufletul meu un gol imens)
daca vrei sa vb iti stau la dispozitie cu un sfat si un umar oricand disponibil.....
Va pupam dulce pe toate si pe toti, va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daniel1152 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri :

Lilanda: Numele nu conteaza , oricum este un pseudonim :)

Coranima: Sunt mai multe tipuri de MS. Ceea ce am inteles ca are ea , este PPMS -primary progressive . Din cate am citit , este forma cea mai grava a bolii , care evoluaeaza rapid. Eu nu am vazut-o niciodata ca are problem , stiu ca are pentru ca mi-a spus , dar cred ca se ascunde de mine . Adevarul este ca nici eu nu sunt doctor, si nici eu nu stiu exact cum sa evoluez impactul asupra corpului ei.

Loma: da , as vrea sa am informtii despre articolul in cauza. Apropos de copii, nu poate avea , o problema nu direct legata de MS. Sincer sa fiu, m-am gandit de multe ori , macar daca ar fi putut avea un copil , cel putin as fi ramas cu ceva care am facut impreuna , voi vedea in copil o continuare a ei.

Aurelia : Merci de sfat, cu toate astea situatia nu este atat de simpla. Imagineaza-ti daca ea de exemplu ar fi in scaun rulant , si eu un barbat normal. Crezi ca ea va fi fericita cu mine in acel moment ?

Adrienne : merci pentru rapsuns, este un sfat important. Sigur ca povestile de dragoste sunt frumoase , si ai tendinta sa traiesti momentul fara sa te gandesti la consecinte. Cu toate astea, chiar daca eu merg cu ea pana la capat , in situatia in care ea va fi in scaun rulant, si eu normal, ea va fi fericita ? va avea incredere ? se va simti vinovata ? In acel moment va fi dificil si daca stai , si daca pleci. Deja sentimentul de vinovatie exista undeva.

Oricum , inca odata , va multumesc celor care mi-au scris :)

All the best

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Eu nu cred ca se poate lua o hotarare bazata pe vointa (mie nu mi-a iesit niciodata).
Inteleg ca vrei sa rupi relatia acum, ca mai tarziu sa eviti suferinta (a ei, a ta).
Intreaba-te daca poti sa te desparti... Cum te vezi dupa 5 luni? Daca reusesti sa te vezi vindecat de iubire si liber, atunci pleaca.
Eu cred ca marile iubiri pot dura si perioade scurte si sa te lase implinit. Uneori e nevoie doar de intensitate ... amperaj mare ;-)
Intreaba-te! Raspunsul e la tine!

P.S. Mi s-a intamplat odata sa-mi faca cineva o farsa si sa-mi spuna ca are leucemie. Cand am aflat adevarul mi-am dat seama ca am reactionat ca si cum ar fi existat doar prezentul si ca boala nu putea sa schimbe nimic in relatia dintre noi.
Bafta!

Mergi la inceput