Azil pentru batrani - varianta privata
Bunica noastra, batrana si bolnava, a ramas singura. Noi plecam dimineata si venim seara tarziu iar ea este la discretia oricarei tragedii: sa uite gazul deschis, sa deschida usa unor necunoscuti. Suntem vecini de apartament dar nu o putem supraveghea permanent.
Nu suporta persoane straine in casa ei.
Ne-am gandit s-o internam intr-un camin de batrani, eventual s-o luam acasa in week-end.
Exista vreun camin decent, curat si sigur in Bucuresti?
Ce se intampla cu batranii nostri cand raman singuri?
Nu certati copiii cand viseaza!
Raspunsuri
anelize spune:
Oricat de greu ar fi sa o "paziti",va implor,nu trimiteti un batran la azil!!!!!!!!!!!
E ca si cum i-ati semna certificatul de deces.Mai bine o fortati sa accepte o asistenta langa ea decat sa o trimiteti ACOLO.
Are si ea un suflet,mai suportati-o un pic!!!
Va rog eu,in numele meu si al altor persoane care iubesc batranii.(Daca nu ai un batran cumpara-ti unul)
Eu am 2 bunici de 82 si respectiv 84 ani.Sunt ca niste copii,lasa butelia deschisa,lasa apa deschisa,deschid si ele usa la necunoscuti,sparg vesela pt ca le tremura mainile,zoiesc geamurile cu intentia de a le sterge,dar sunt bunicutele mele si LE IUBESC.
Ma chinui sa le ofer conditii optime sa traiasca cat mai mult,sa le ofer o batranete frumoasa pt ca asta merita orice batran:sa moara in casa lui,nu intr-un azil,fie el si privat,printre straini.
Mai gandeste-te.................
Tzuni spune:
Dar daca viata intr-un azil, alaturi de alti bunici de varsta ei, i-ar face batranetea mai usoara? Si-apoi in week-end ar fi acasa, langa rude... Nu dati cu rosii! Ma gandeam doar ca eu, daca as fi baba, as prefera sa stau in compania oamenilor de varsta mea, decat sa zac singura in casa! Dar nu stiu cum arata un azil in Romania si nici baba nu sunt...inca...
ardit spune:
e haide fetele sa nu discutam acum partea morala..
stiti ca si eu am pus aceleasi intrebari si credeti-ma pe cuvant ca sunt situatii cand chiar i-ai face rau daca nu l-ai interna pe cel in varsta, tineti minte ca am postat si eu acum cateva luni, acum inca nu m-am indurat sa o internez pe mama, desi ea traieste complet pe alta planeta decat a noastra, si ma gandesc daca nu-i fac rau ca deja am probleme, am ajuns la faza cu clisma, cu mestecatul medicamentelor, cu urlete noaptea, ridicat in brate, pampersi si escare nu mai vorbesc, la greu, sunt experta, asa ca in conditiile astea ce este mai bine pentru ea?
draga craciunitza in primul rand trebuie sa discuti cu un medic, ce ii trebuie dansei: un azil de batrani sau un azil spital? este diferenta mare intre ele, in al doilea rand este bine sa te duci cu dansa la un doctor (stiu ca este greu sa o convingi) care sa o consulte, chestia cu uitatul si incurcatul sunt primele semne ale bolii alzheimer, exista si un site unde poti sa vezi mai detaliat primele simptome, care in faza incipienta par minore si de neluat in seama (esti tentat sa zici: e.. batranetea..), este bine insa sa fie diagnosticat pentru ca exista tratament, si oricum mai tarziu o sa o deplasezi mai greu pe bunica, in al treilea rand exista si varianta de a angaja o persoana, pentru care primesti un "salariu" de la stat (nu ai vre-o ruda pensionara sau fara serviciu?), in acest caz (si in cazul cu azilul spital) trebuia ca bunica sa fie consultata de o comisie care sa o "expertizeze" ca are un anumit grad de handicap, ei, cam asta pe scurt, pare ca este complicat si greu, mai ales ca te lovesti si de neincrederea batranului care poate sa aiba impresia ca il dai la rebut, dar cu tact, dragoste si intelegere...
irina.c. spune:
quote:
Originally posted by anelize
.(Daca nu ai un batran cumpara-ti unul)
Ti-o vand eu pe bunica-mea,imi mananca sufletul cu succes.Daca ma gandesc mai bine,ti-as da-o si gratis.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
adriana spune:
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
(Daca nu ai un batran cumpara-ti unul)
--------------------------------------------------------------------------------
Ti-o vand eu pe bunica-mea,imi mananca sufletul cu succes.Daca ma gandesc mai bine,ti-as da-o si gratis.
Hehe.. si eu am una.. dar nu se vrea data.. vrea peste noi, in ...
E SOACRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
irina.c. spune:
quote:Ivitati-o si voi odata,poate-i trece curiozitateaIrina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by adrianaquote:Hehe.. si eu am una.. dar nu se vrea data.. vrea peste noi, in ...
quote:
(Daca nu ai un batran cumpara-ti unul)--------------------------------------------------------------------------------
Ti-o vand eu pe bunica-mea,imi mananca sufletul cu succes.Daca ma gandesc mai bine,ti-as da-o si gratis.
E SOACRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
anelize spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
.(Daca nu ai un batran cumpara-ti unul)
Irina si bb Ilinca(26apr04)
No comment!!!!
Oare asa o sa ajunga sa spuna si copiii tai despre tine???Sti,genele se transmit........
adriana spune:
quote:
No comment!!!!
Oare asa o sa ajunga sa spuna si copiii tai despre tine???Sti,genele se transmit........
Anelize, nu trebuie sa te superi. Cred ca era o gluma, spusa din.. prea plinul inimii .
Batranii uneori pot fi atat de cruzi, de egoisti.. parca nici nu au trecut prin viata. Daca ti-as spune ce poate o mama de 80 de ani sa faca fiului ei, nu cred ca ai mai fi socata atunci cand mai rabufnim si noi..
Rufus spune:
Batranii nu vor la azil. Chiar daca le este mult mai bine, au o companie, sunt ingrijiti. Dumnezeu stie de ce.
Dar daca viata, integritatea le este pusa in pericol, daca nu va permiteti o insotitoare (pe care oricum un batran "normal" nu o accepta), apelati cu incredere la azile. Este o varianta civilizata, mai ales un azil privat (astept si eu un raspuns la intrebarea originala a craciunitzei).
Problema este oricum intens dezbatuta, ceva in genul inmormantarii, adica cum e mai bine dupa ce-ti moare cineva: sa-l tii acasa, pe masa din sufragerie, sau sa-l depui la capela?
http://community.webshots.com/user/tora97
Victoria spune:
Problema e lipsa locurilor in astfel de camine/spital. Am o cunostinta care vrea s-o interneze pe mama ei ( probleme psihice, etc) si i s-a spus ca are mult de asteptat, pana cand se...elibereaza vreu loc( prin decesul cuiva)....cinic, dar adevarat...si spaga e 5000 de euro
V.
veni, vidi, Victorie!