ce stiti de Ciprofloxacin?cat de bun e?

ce stiti de Ciprofloxacin?cat de bun e? | Autor: carmen3

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am facut duminica o entero viroza urata...cu febra 38.1. Mi s-a dat Ciprofloxacin sa iau 5 zile.Dar de azi simt ca e ceva in neregula...dureri de cap,ameteli, o stare asa confuza.Am vazut ca sunt trecute in efectele adverse(care efecte adverse sunt o gramada!!).Nu stiu ca sa fac...Am luat 5 pastile din 10 cate ar trebui.Sa mai continui sau nu? M-am mai redresat cu stomacul, mananc in continuare regim,nu mai am febra.
Multam!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Carmen, sotul meu a luat ciprofloxacin pentru o infectie renala destul de urata. El nu a avut nici un efect advers sau se simtea prea rau ca sa remarce, ca oricum statea in pat. Stiu ca sunt medicamente puternice, dar foarte eficiente. Parerea mea e sa continui. In general, tratamentul trebuie facut minim 5 zile pentru a te asigura ca infectia sau viroza, in cazul tau, a disparut. Altfel risti sa revina mai puternic, dar sa fie deja imuna la ciprofloxacin si sa trebuiasca sa iei ceva mult mai tare. Incearca sa le iei cu mancare, sa nu le iei pe stomacul gol. Si bea multe lichide, dar NU lapte.

Insanatosire grabnica, Adi

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

Daca prezinti asemenea reactii adverse ar trebui sa intrerupi tratamentul.Indicat ar fii sa ceri sfatul unui medic sa vada daca trebuie sa continui cu alt antibiotic sau esti vindecata. Din moment ce tu te simti mai bine si continui regimul s-ar putea sa fie totul OK.Sunt greu de suportat aceste antibiotice dar sunt si f eficeiente.Cel putin 3 zile daca ai luat poate fi suficient,desi un tratament corect se face min 5 zile.
Sanatate multa si ai grija ce mananci mai ales acum vara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

este un antibiotic foarte puternic...parerea mea este sa te adresezi din nou doctorului..in general antibioticele se iau minim 3 zile (uneori chiar 5) pentru a nu face rezistentza..asa ca nu-l poti intrrupe de capul tau..poate ti-l scimba cu un alt antibiotic mai bine tolerat..nu poti continua nici cu el daca au aparut reactii adverse..
Mia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Daca nu iei tratamentul atate azile cat ti-a indicat medicul, nu va mai avea efectul scontat.
Eu am facut tratament cu Ciprofloxacin - n-au fost efecte adverse, decat ca am ramas imediat insarcinata N-am stiut, si am continuat tratamentul cu anticbiotic, motiv pentru care mi-a fost teama sa tin sarcina fara sa ma interesez. M-am interesat, medicul m-a asigurat sa stau fara grija 9erau doar primele zile de la fecundatie, nici nu se fixase oul pe uter), asa ca am tinut si sarcina si am o minune de fetita!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:

Iau si eu...pt. inflamatie pelvina si rana de col-aku cauterizata. Am luat 10 zile (2x500 mg) o data cu Augmentin (1 g)si aku repet cate 5 zile la menstruatie, 3 luni. Simultan iau antiinflamatoare (Celebrex, dar am luat si diclofenac duo). Am mari probleme cu stomacul, asociez cu Omez si inca n-am perforatii, cu toate ca a inceput sa ma doara. Doamne fereste! O fi de la antiinflamatoare...

Sanatate!

Mergi la inceput