HSG...ajuta?

HSG...ajuta? | Autor: Elise

Link direct la acest mesaj

Am facut o laparo in ianuarie. Cu chiu, cu vai, am trecut peste (nu a fost chiar floare la ureche). Problemele cu chisturile s-au rezolvat, dar permeabilitatea trompelor nu a fost clara (au fost desfundate, dar erau inca inflamate de la interventie) , si mi s-a recomandat sa fac un HSG peste 6 luni...adica acum.

As vrea in primul rind sa stiu daca aduce vreo imbunatatire HSGul asta, sau este doar de investigatie.
As mai vrea sa stiu daca doare f. tare.
Cu alte cuvinte, daca sa ma mai ambalez sa il fac sau nu.

Momentan, sint intr-o pasa destul de sumbra. Dupa laparo am vrut bb, nu s-a intimplat. Desi n-ar fi avut nici un motiv sa nu se intimple...eu sint ok..sotul meu la fel... Acum incerc sa sper ca va veni la un moment dat, cind vrea vrea el (in familia mea au fost multe cazuri dintr-astea). Daca ma internez din nou o sa pierd bruma asta de echilibru si o sa ma apuce disperarea ca vreau copil, iar.
Ce sfaturi imi dati?

Elise

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

HSG este in fapt o investigatie si atit, dar daca trompele sunt numai un pic infundate , atunci ajuta la desfundarea lor, pt ca iti injecteaza un lichid albastru pe trompe pt a se vedea permebilitatea la radiografie.

Am inteles ca daca trompele sunt infundate doare un pic.

Eu am facut si nu m-a durut absolut deloc. Si nu stiu daca a fost o coincidenta dar luna urmatoare am ramas gravida. Acum am un bebe de 2 luni si sunt tare fericita .

Iti doresc multa bafta si sper cat de curand sa auzim de inca o burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Da, HSG este o investigatie, dar cum a spus si ligia13, poate ajuta si la desfundarea trompelor. Mie dr. mi-a spus ca este posibil ca la presiune sa se fi desfundat. Doare ca la un CM (mai mult sau mai putin in functie de persoana), eu cred ca suportabil. Dupa cate stiu eu nu este nevoie de internare, poti pleca acasa, dar ai nevoie de un tampon (eu nu am avut la mine).
Nu stiu sa iti spun daca ajuta sau nu. Eu am facut HSG, apoi am facut si laparo si pana acum nimic (de 4-5 luni). Dar cel putin stiu ca am facut tot ce se poate....nu sti niciodata de unde poate fi problema...
Succes!

Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

HSG-ul facut in noiembrie anul trecut nu m-a ajutat sa am bebe, dar mi-a aratat ca am o problema cu trompa stinga si exact pe partea aia aveam si ovarul mai productiv, asa ca am pindit ovulatia pe dreapta si asa s-a prins bebe mic...deci fa-l macar sa vezi cum e cu trompele si poate ai noroc si ramai din prima luna dupa HSG...Cine stie?

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
11+
Simburica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Elise, ai facut tu laparo si acuma nu faci HSG? Pai cred ca nici nu se compara ca dureri sau stres, plus ca la HSG nu te taie.

Culmea e ca eu am facut 3 HSG si acum ma pregatesc de laparo...

Dar nu se stie de unde sare iepurele...si daca am sti fiecare calea sigura pe care sa o urmam ca sa vina fericirea ar fi mai aproape...

In orice caz, iti spun ca nu se recomanda sa faci de mai multe ori aceasta investigatie pt. ca iti distruge mucoasa uterina. O singura data e perfect.

Silvana
PS: Ce ai patit mai exact la laparo si cum te-ai vindecat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Multumesc pentru sfaturi!
Silvana, la laparo mi-au descoperit ditamai chisturile ovariene bilaterale, ovare micropolichistice, aderente uterine (de la salpingita) si trompe infundate de tot....si palnii lipite de ovare.
Asa ca aveam o contraceptie naturala perfecta si nici in 1000 de ani n-as fi facut bb.

Operatia a durat mai mult de 3 ore.

Asa cum am spus, toate problemele au fost rezolvate, numai ca nu a reiesit clar permeabilitatea trompelor dupa desfundare.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Mie la HSG facut acum, ma durut putin si dupa cum a iesit si pe film, mi-a spus ca am avut uterul lipit in urma chiuretajului de acum doi ani(sarcina oprita in evol. la 9sapt.)
Cu trei ani in urma cand am mai facut HSG, ma durut foarte tare, deci trompele erau infundate si tocmai se eliberase de la presiunea substantei.
Nu stiu cat ajuta sau nu, dar macar poate mai descoperi ceva, si la urma urmei nu e o procedura atat de dificila si costisitoare.
Eu dupa ani de tratamente, am ajuns la concluzia ca Dr. la care mergi cu o probelema de infertilitate ar trebui sa inceapa in primul rand cu prodedura aceasta, si pe urma sa inceapa cu analize si tratamente(care nu costa putin).
La mine abia dupa trei ani mi-a dat un Dr. sa fac HSG.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Terrapin spune:

Draga Elise,
Eu tocmai am facut HSG acum o luna si ce pot sa-ti spun, e ca la mine a cam durut pentru ca acum 10 ani am avut o anexita ft puternica si se pare ca trompele mele erau infundate; a trebuit sa suport de 2 ori instilatia cu substanta aceea de contrast pentru ca o trompa prezenta ceva probleme; pentru asta, luna aceasta voi face Laparoscopie si recunosc, mi-e putin teama.
La HSG, asa cum spun si fetele, poti pleca acasa, insotita bineinteles, dar la Laparo, am auzit ca nu poti pleca decat a doua zi, in cel mai fericit caz si mai trebuie sa stai si acasa apoi.
Sfatul meu este ca, daca ai incredere in medicul tau, sa faci toate investigatiile pe care ti le recomanda, el stie mai bine.
Decat sa regreti mai tarziu ca nu ai facut ceva ce te putea ajuta...mai bine fa-o si pe asta...parerea mea.
Multa bafta!!!

Mergi la inceput