Despre histeroscopie
Fetelor, as vrea sa stiu ce se poate vedea la histeroscopie, se pot vizualiza trompele? Daca sunt infundate, se pot desfunda in cadrul acestei proceduri? Va rog, cine a facut histeroscopie, imi poate spune ce implica? Poate histerscopia sa inlocuiasca HSG? Adica este nevoie sa le faci pe amandoua? As vrea sa stiu care este situatia pe acolo dar nu mi s-a recomandat laparoscopie, iar HSG mi-e teama sa fac... Histeroscopia se face cu anestezie?
Va multumesc mult!
Raspunsuri
miki iris spune:
Carmen, eu am facut histeroscopie anul trecut la Giulesti pentru o sinechie uterina.Este un pic dureroasa, eu am facut-o fara anestezie dar se poate si cu anestezie. Stiu ca dupa m-a durut foarte tare in spate de mi-au facut asistentele un calmant ca nu puteam respira, durere care de altfel e de bine, asta insemnand ca trompele sunt OK.
Si ca sa-ti raspund exact la intrebare, pe biletul de externare scrie asa:se practica debridarea sinechiei corporeale- orificii tubare vizibile bilateral(adica trompele).
Mihaela
musete spune:
Draga Carmencita,eu nu am o experineta prea placuta legata de histeroscopie. Am facut-o dupa mai mult de 3 ani de investigatii, la care totul imi iesea perfect. In urma acestei interventii extrem de dureroase ptr. mine, mi-au fost depistati si extirpati pe loc, pe viu, polipi cevicali. Se presupunea ca si ei puteau fi cauza infertilitatii mele. Insa, au trecut mai bine de 2 ani, iar Minunea nu s-a produs.

Ideea este ca pina la urma, tot la laparoscopie am ajuns. Este cea mai complexa interventie chirurgicala, iar daca ai noroc(asa cum am vavut eu) de medici cu adevarat profesionisti, operatia poate sa ti se para mai simpla decat o simpla extractie dentara.
In consecinta, intre histeroscopie si laparoscopie, daca ai aceasta posibilitate, eu ti-o recomand direct pe cea de-a doua.
Pupici, Musete
dana p. spune:
La histeroscopie se pot vedea trompele daca sunt infundate la capatul dinspre uter si se mai poate vedea uterul cum este.
Eu am facut marti histeroscopie cu anestezie generala.La mine au gasit ca am trompa infundata si nu au putut sa o desfunde.Eu am ajuns sa fac histeroscopie dupa ce am facut laparoscopie si dr. a zis ca lichidul a intrat odata si nu a mai iesit si a presupus ca este infundata trompa la captul ei dinspre uter, dar nu a fost asa.
Verdictul final a fost ca este infundata si nu se mai poate desfunda si ca singura mea sansa sa am copil este FIV sau sa adopt unul.Le-am sugerat doctorilor sa fac o HSG sa vedem poate totusi este desfundata si in timpul operatiei a fost un spasm dar mi-au spus ca nu are rost sa mai fac ca e clar ca nu este desfundata.Acum stau si ma intreb de ce m-am chinuit sa fac laparoscopie daca in urma ei nu a putut sa-mi desfunde trompa , pentru ce se face laparoscopia intr-un final daca nu se poate rezolva in timpul ei nimic.
Eu totusi sunt acum ca un inecat care incearca sa se agate de un colac de salvare si imi fac iluzii, ca daca o sa merg la tratament la Techirghiol cu namol poate se desfunda trompa, am auzit mai multe cazuri in care femeile au reusit sa aiba un copil in urma tratamentului cu namol.O sa o incerc si pe asta si o sa mai merg si la un medic homeopat si cred ca ajung si la psiholog , ca nu mai pot am ajuns la capatul puterilor.
Dana
http://community.webshots.com/user/danavas
atena_grecu spune:
Nu trebuie sa-ti faci prea multe probeleme. Eu am facut la Giulesti in urma cu doua luni o astfel de investigatie.
Investigatia se face in sala de operatie, ti se da o camasa de la spital ca sa fie totul steril. Trebuie sa fii rasa sau foarte bine epialata.
Am solicitat anestezie dar dr. nu mi-a facut.
Nu este o procedura dureroasa. Iti introduce o camera de luat vederi pt a vedea daca exista eventuali polipi (care se extirpa pe loc)sau daca trompele sunt permeabile (se introduce un gaz pe trompe si daca sunt permeabile, la aprox. 1/2 h e posibil sa ai dureri de umeri - acolo se duce presiunea gazului).
Sfatul meu este sa nu iti faci probleme pt ca nu ai de ce. Eu am plans doua zile de frica si apoi mi-am dat seama ca m-am consumat degeaba. Si crede-ma, sunt extrem de fricoasa! L-am speriat si pe dr. pt ca am intrat plangand in sala de operatie!
In final mi-a prins bine pt ca la histerosalpingografie trompele erau partial permeabile. Pt ca la histeroscopie mi-a introdus gaz, la prima transa de PUTS permabilitatea ambelor trompe a fost 1!Gandeste-te ca faci asta pt o cauza nobila!
SUCCES!!!!!
maryd spune:
Am facut si eu histerosalpingografie si histeroscopie.
Nu am luat nici inainte si nici dupa vreun medicament contra durerii in nici una din aceste proceduri.Pentru mine au fost suportabile si foarte importante amandoua(am scris despre ele pe fibrom uterin 8).
Mary
maryd spune:
Scuze fetele,am scris la subiectul "histerosalpingografia help" si nu fibrom uterin 8.Obisnuinta...![]()
Cele doua proceduri le-am facut anul acesta.Daca aveti intrebari...
Mary
ileana_marius spune:
La mine situatia a fost in felul urmator: am facut HSG, dupa care am facut histeroscopie laparoscop. Nu stiu daca se face si altfel. La HSG se vede daca trompele sunt infundate, iar histeroscopia ar trebui sa rezolve aceasta situatie (daca exista) plus alte probleme (aderente, chisturi...). Histeroscopia se face cu anestezie generala. Iti trimit si un link unde gasesti si alte informatii.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46958&SearchTerms=histeroscopie
Ileana
Carmen.cita spune:
Va multumesc din suflet pt promptitudinea raspunsurilor!

M-ati scos din ceata!![]()
Eu n-am facut nici una din procedurile de investigare a trompelor si a uterului, nici HSG, nici laparoscopie si nici histeroscopie. Cautam raspuns pt ca voiam s-o fac pe cea care 'acopera' cel mai mult din probleme, si investigare, dar si tratarea deficientelor depistate... Se pare ca nici una din ele nu rezolva totul...
Dana, imi pare rau pt experienta ta... inteleg ca tu le-ai facut pe toate... ai suferit atat si nici macar nu ai rezolvat problema... Ai grija de tine si incearca sa te axezi pe posibilitatile ramase (stiu ca sunt foarte putine
)