testul papanicolau
Sper ca am postat unde trebuie!
Dragele mele,prietena mea cea mai bune se chinuie de o perioada de timp sa ramana insarcinata,fara a reusi acest lucru.Si-a tratat niste problemute ce le-a avut,adica niste scurgeri si un chist si acum doctorii i-au spus ca ar trebui sa faca testul papanicolau,ca sa vada exact cum sta treaba.Acum va intreb pe voi cele care stiti,in ce consta acest test?Este dureros?Cat dureaza,ca am inteles ca acest test include mai multe teste?
Va pup si multumesc de raspunsuri!
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Testul consta in recoltarea secretiei la nivelul colului si examinarea ei la microscop in vederea detectarii eventualelor celule precanceroase. Dureaza cateva minute si mie nu mi s-a parut dureros (in afara unei usoare senzatii discomfort. Eu mi-l fac in fiecare an, la controlul de rutina.
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
MadaS spune:
Testul Papanicolau este recomandat pt persoanele
active sexual chiar si la 6 luni, daca exista un istoric al unor afectiuni (rana pe col, etc)
Nu are cum sa fie dureros pt ca nu iti dai seama de ce se intampla, se introduce un betzisor cu vata in vagin, asta-i tot.
este acelasi tip de recoltare ca pt o secretie, doar ca se urmareste recoltarea din zona colului.Atat.
elenya_m spune:
Sunt de acrod cu fetele care au scris inaintea mea; as mai avea de adaugat doar ca pt a avea un rezultat cat mai aproape de "adevar" trebuie sa recolteze in anumite conditii: nespalata intravaginal si fara contact sexual, cu 48 ore inainte de recoltare.
Rezultatul il poate obtine -variabil de la o clinica la alta- intre 5-10-14 zile lucratoare.
Sanatate!
Credinta face totul posibil!
raalucutza spune:
vreau sa iti spun ceva........daca prietena ta este tanara si nu a mai avut sarcini inainte este inutil sa isi faca un test.....nu o spun eu asta ci doctorii la care am fost.....sunt deja 3 ginecologi care m-au refuzat pe motivul ca vaginul meu este impecabil(la orice control ginecologic un medic bun trebuie sa isi dea seama de asta)....in momentul in care apare vreo boala la nivelul vaginului este foarte usor de detectat(si mai ales cancerul-ca in asta consta testul papanicolau-detectarea cancerului la nivelul vaginului)....asa ca spune-i la prietena ta sa stea linistita ca nu este deloc nevoie de asa o interventie si ca faptul ca nu ramane insarcinata nu e o consecinta a nefacutului testului.......bafta!!
raluca
asi spune:
Raluca te contrazic testul Babes-Papanicolau depisteaza in faza incipienta cancerul de col uterin boala de care mor cele mai multe femei.Este un test simplu pe care ar trebui sa il faca orice femeie activa sexula cel putin odata la 18 luni.