Dragostea ca o ...placinta

Dragostea ca o ...placinta | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Inspirat de numeroasele subiecte in care, dupa ani buni de dragoste, o casnicie ajunge pe butuci, cei doi nemaiavand nimic in comun, dar si din propria experienta, mi-a venit. Mi-a venit ideea cu placinta. Cred ca dragostea este ca o placinta mare, rotunda, zemoasa, cu capsuni sau fragi, mereu aburinda, din care indragostitii mananca pe saturate, iar placinta ramane intreaga. Nimeni altcineva nu are acces la placinta, pentru ca dragostea este o chestiune cu circuit inchis. Dar...
Cu fiecare cearta, disputa, o bucatica, de dimensiuni direct proportionale cu cearta, dispare, luata de cineva care, prin portita intredeschisa, s-a furisat sau doar a intrat ca era usa deschisa.
La inceput nu bagi de seama, placinta este mare, dar, daca iubitii continua, destinul este clar...
Si ajungi, spre sfarsit, cand mai ai o bucatica (eventual marginea), cand te poti multumi si asa, dar savoarea, mijlocul, s-a dus definitiv! Si te gandesti ce poti face, sa mai incerci ceva, dar diferenta intre coaja si miez este uriasa!
Dragilor, nu lasati pe nimeni sa va fure din placinta! Este a voastra, bucurati-va de ea pana la batranete!

http://community.webshots.com/user/tora97

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Mijto asemanarea! ...auzi, da nu-ngrasha placinta asta?

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

E simpatica corespondenta!!! Hahaha...chiar haioasa!!!

Da de ce trebuie sa mananci din ea??? Nu poti doar sa o privesti? Sa o admiri??
hihi...intr-adevar...dragostea trece prin stomac...
Si ce te faci daca iti plac placintele cu praz si nu cele cu zmeura??? (eu prefer placintele cu praz, spanac sau urzica!!! - ciudatenie!!!)

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Prin Mamaia si tati cu naufragiatul

La marea Neagra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

si mie imi plac placintele cu praz, branza, ceapa, varza, carne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by slakje

si mie imi plac placintele cu praz, branza, ceapa, varza, carne.




cum e placinta cu varza??? (murata sau verde???)

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Prin Mamaia si tati cu naufragiatul

La marea Neagra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Placinta cu varza calita.
Sunt SUPER.Chiar poate ma apuc sa fac mai tarziu daca reusesc sa sterpelesc o varza de la socru-meu(eu nu am momentan).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by slakje

Placinta cu varza calita.
Sunt SUPER.Chiar poate ma apuc sa fac mai tarziu daca reusesc sa sterpelesc o varza de la socru-meu(eu nu am momentan).



off topic: Poate ne dezvalui si noua secretul retetei
on topic: ca nu las pe nimeni sa puna ochii pe ea!!!! (nici macar sa o miroasa!)

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Prin Mamaia si tati cu naufragiatul

La marea Neagra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

Rufus,
Mancand mereu, ani de zile din aceeasi lcinta,normal ca ajungila un moment dat sa te saturi de ea si chiar uneori iti vine sa
De aceea specialistii recomanda sa mai schimbi din cand in cand [vam]reteta

fetelor.... eu va recomand una care sigur barbatelu nu/si schimba prea repede...[pica]cofetaru...

Placinta cu mere,migdale si ciocolata...
Pentru aluat: 500 g de faina, 250 g de unt sau margarina, 2 oua, untura pentru tava
Pentru umplutura: 500 g de mere acrisoare, 200 g unt sau margarina, 150 g de migdale macinate, 120 g de zahar,
2 chetele de zahar vanilat, 75 g de ciocolata, sare, 1 punga mica, gaurita la un colt

Instructiuni pentru prerare:

Cu ajutorul mixerului se amesteca circa 5 minute faina cu untul, ouale si 80 ml de a, na se obtine un aluat uniform. Acesta se pune intr-o tava unsa in prealabil cu untura. Merele se sla, se curata de samburi si se taie felii, apoi se aseaza peste aluat in forma de evantai. Deasupra se pun bucatele de unt, apoi se presara migdalele. Se amesteca zaharul vanilat cu sarea si se presara peste migdale. Se pune la cuptor circa 50 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit. La sfarsit se topeste ciocolata, se toarna intr-o punga mica, gaurita la un colt, cu ajutorul careia se orneaza placinta.


Ete ca mi/am facut pofta singur.....hai ca va las ca ma treaba...ma duc sa framant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mmmm...imi place placinta cu praz si, mai ales, cea cu varza; dar asa mi-am imaginat eu, cu o umplutura rosie, asa ca o tarta; si nu, nu te saturi niciodata, nici nu te ingrasi (chiar daca s-au mai semnalat cazuri). Poti s-o admiri, nu-i vorba, dar o dragoste neconsumata...se cheama platonica, nu?

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hosen spune:

e mishit-o subiectul,adica suna bine,si sincer Slakje,stiu sa fac si eu placinta cu varza,si cartofi,si vishine,si ceapa,si carne tokata,si mai ales cu brinza, asti stilul rusesc este foarte buna mii dor de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

de asta nu slabesc eu chiar de ma chinui de vreo cateva luni??fara sa-mi dau seama mananc si eu din placinta asta ...sau nu eu mananc din tarta de visine ca e taaare bunutza

Mergi la inceput