soacra cere bani!

soacra cere bani! | Autor: MirelaV

Link direct la acest mesaj

cere bani continuu. zice k imprumut .. se finalizeaza prin a uita sa ii dea inapoi. are o pensie mica (pe caz de boala). cand zice sa ii dea inapoi..el zice .."lasa mama" si tot asa. luna trecuta i-a dat 5 mil plus alte cheltuieli marunte de inca vreo 2 mil. acum inca 200 mii. poate nu e o suma..dar ajung la capatul rabdarii. eu muncesc 11h/zi, el 12. am sa ajung sa muncesc numai ptr a ne plati intretinere, tel, lumina..etc
nu mai apuc sa fac nimik in plus. daca ii zic...se isca cearta.
daca va intrebati daca asa a fost de la bun inceput...DA
aseara am stat de vb cu cumnata-mea care zice k si ei ii cere, dar ea i-o cam reteaza. eu nu pot sa fac asta, k ajung sa ii dea fara sa imi spuna. degeaba i-o retez io daca el o sustine in continuare. dar pana cand?
acum bunicul lui e in spital (tatal ei). tot pe banii nostri.
ce sa fac sa scap de ea? cum sa fac sa o dezvat??????????

MirelaV
pupicei pe burticei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Nu stiu daca ai cum s-o dezveti..nu e rau sa va ajutati parintii, si mama mea are o pensie de 2 mil/luna, o ajut fireste cu bani, mai ales ca ne ajuta cu copilul, dar nu e vorba de sume de ordinul a 5 mil..
daca nu ai sustinerea sotului nu stiu ce poti face tu singura.. apuca-te si renoveaza prin casa, rate, stiu si eu, astfel incat sa nu mai aveti prea mult de dat. E o solutie in extremis, dar chiar n-as sti ce sa-ti recomand.

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

nu i-am zis niciodata sa nu o ajute. dar el o ajuta pe ea, isi ajuta bunicul (care sta tot cu ea), el ajuta pe toata lumea, ca asa are el sufletul..prost
dar eu nu mai fac fata. ne-am planuit una, s-a dus totul pe apa sambetei. acum cateva luni ii cumparase un mobil (k sta la tara) care a binevoit sa il scape in galeata cu apa. acum i-a luat altul. are impresia ca suntem fabrica de bani
acum ii spuneam ca vrem sa ne facem niste rate (eu cu gandul ca scap de ea) la care ea imi zice..."aaa..ce bine..sa imi luati si mie un fier de calcat tefal". dar va intrebati daca eu am?

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

Dar de ce nu incerci sa te plangi la soacra: "vai nu avem bani, a venit curentul atat, telefonul atat ...", eventual sa ii ceri tu un imprumut de la ea.
Parintii tai nu au nevoie de bani?
Pune problema asa sotului, o luna ii dam mamei tale o luna alor mei, sa vezi ce zice...

Mergi la inceput

stie k ai mei nu au nevoie. ai mei ma ajuta ei pe mine. in ultimul timp am refuzat categoric ajutorul lor ptr ca eu nu iau de la ei pe o parte sa ii dau soacra-mii pe alta
de bani ma plang si eu mereu. vesnic ma plang. acum chiar i-am zis ce prb avem, ce avem de platit..ca el si-a pierdut portofelul cu actele si avem o paguba de vreo 7 mil...si ea...mi-l aduce pe taica-su la spital..dupa toate astea...
cumnata-mea e desteapta..o repede..dar fi-su..nu
am zis ca imi joc ultima carte. data viitoare cand vine pe la noi..ii zic sa ne lase sa traim..ca nu am ajuns sa muncesc numai ptr ea si datoriile casei. daca nu..ne luam frumos la revedere ca eu alta solutie nu vad

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

E batrana? Poate se rezolva...
Pe bune, nu ai ce-i face. Mai bine sotul tau i-ar da fara sa stii, sa nu suferi (ca tot erau aici subiecte despre sinceritate...).

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

nu e batrana, are 50 de ani. asta ma ingroapa ea pe mine, nu eu pe ea. sa-i dea fara sa stiu..(zic asta ca poate asa e suma mult mai mica..adika bani de care eu sa nu stiu)
ce sa fac...sa ajung sa ascundem bani unul de altul?
merge pe principiul ca daca avem ce manca si nu avem datorii..de ce nu i=ar da? dar ne trebuie atatea...
offf..simt k innebunesc

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linusa spune:

Si noi am avut problema asta, dar se pare ca am gasit o solutie si de mai mult de 8 luni soacra-mea nu mai cere bani si chiar a facut economi. In octombrie anul trecut am reusit sa-l conving pe barbatu-meu sa o puna sa-si faca un carnetel cu tot ce cheltuie, totul grupat frumos pe categori. Are rubrici de cheltuieli fixe (intretinere, curent, gaz..) si cheltuieli variabile (alimente, haine, detergenti..). Avand totul scris in carnetel, si-a dat singura seama pe ce arunca banii si cat poate economisi. Se pare deci ca nu stia sa-si gospodareasca banii. Nu a fost usor pt ea, ca intr-un moment de furie si-a distrus carnetelul si a luat-o de la capat. Partea buna e ca barbatu-meu ia explicat cu frumosul ca el vrea sa o ajute si soacra-mea nu a fost reticenta la sfaturile lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

Eu nu intzeleg de ce trebuie sa ii dati bani; mai bine ii trimiti ceva de mincare din ceea ce faci pt voi,ii cumperi strictul necesar o data pe luna(zahar,ulei...); si astea tot pe bani se iau dar nu cred ca te costa 5 mil!!

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by melina34

Eu nu intzeleg de ce trebuie sa ii dati bani; mai bine ii trimiti ceva de mincare din ceea ce faci pt voi,ii cumperi strictul necesar o data pe luna(zahar,ulei...); si astea tot pe bani se iau dar nu cred ca te costa 5 mil!!

Asta e o idee foarte buna.

Ideea cu evidenta cheltuielilor iarasi este buna, poti sa tii si pentru voi, nu sa o pui pe ea sa tina. Eu asa fac. Si am rubrica de "ajutor" care include tot ceea ce dam la familie. Asa o sa poti sa ii arati sotzului tau cat de multi bani se duc unde nu trebuie, si te ajuta si pe tine sa iti gospodaresti mai bine banii.

Soacra ta probabil chiar crede ca aveti bani multi, fara sa fie rau intentionata... daca fi-su ii da tot timpul fara sa protesteze ea nu are de unde sa stie ca voi nu va scaldati in ei. Parerea mea!

Nu il certa pe sotzul tau pentru ca sa inceapa sa ii dea banipe ascuns nu e bine! Plus ca nici sa iesi tu de scorpie. Trebuie sa vorbesti cu el si sa ii explici, el e problema, nu soacra... zic eu...

The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Da si mie mi se pare ok sa-i luati alimente,eventual medicamente.Are totusi o pensie mica,insa asta nu trebuie sa insemne ca acu'trebe sa traiasca pe spinarea voastra.
Ea nu s-a gandit sa mai faca ceva sa-si rotunjeasca veniturile?Eventual sa aiba grija de un copil,de un batran.Stiu mai multe persoane care fac asta.Stiu pe cineva,tot batrana care are grija de un batran,ii gateste si ii face curat o data pe saptamana.(gatitul o data cam la 2-3zile).Mai stiu pe cineva care are grija de un copil.Si toate astea tot din cauza pensiilor mici si pt marirea veniturilor.
Ma rog..e o idee,sper sa nu te superi..
Din 2mil nici nu sti ce sa faci mai intai,da' daca sta cu tatal sau banuiesc ca si el are pensie,deci se face un cumul.Eu i-as face un calcul la utilitati si o suma de x pe saptamana pt mancare.As vedea de cat are nevoie si as ajuta-o cu atat cat e nevoie,da nu cu 5mil(deja sunt 7mil pe luna)pt ca e prea mult 5mil lunar si nu trebuie sa va lasati pe voi ca ea s-o duca mai bine ca voi.
Vrea fier tefal(altu mai ieftin nu-i bun?)sa-si ia singurica,da apoi sa nu se vaite ca nu are bani.
Tu degeaba te vaiti la ea,pt ca aveti doua salarii si ea n-o sa te bage in seama..ca doar stie ea ca aveti bani,nu?
Noi nu ne ajutam parintii pt ca nu avem de unde,deabia ne ajung noua banii si oricum tatal meu e tanar(s-a insurat devreme)si inca lucreaza, iar socrii au pensii bunicele(ma rog pensia lu soacra-mea tot de 2 mil e,bine ca are socru-miu mai mult).Da uite ai mei merg la tara muncesc acolo sa mai aiba una-alta si sa nu mai dea banii in piata,soacra-mea la fel..incearca sa faca economii,nu se arunca la lucruri scumpe..sunt cumpatati..
De scapat n-ai cum sa scapi de ea,trebuie doar s-o faci sa inteleaga,cu vorba buna,ca nu trebuie sa se intinda mai mult decat ii permite propria plapuma.Iar sotului trebuie sa-i explici acelasi lucru,ca o ajuti cu alimente,eventual ii platesti o factura,daca ea nu-si permite,insa nu sa-i dati atatia bani.
Numai bine si bafta la negocieri.
Pupici cu lipici.

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!

Mergi la inceput